Huomenna nukutaan yö ulkona

16.09.2016|Tapahtumat Ulkoile

Suomen Ladun haasteeseen on vastannut jo 15 000 ihmistä, joista 4 000 on luvannut nukkua yönsä ulkona.

Huomenna se viimeinkin koittaa, ensimmäinen Nuku yö ulkona -tapahtuma. Haaste on herättänyt suurta kiinnostusta niin Facebookissa kuin perinteisissäkin medioissa. Peräti 4 000 ihmistä on luvannut nukkua perjantain ja lauantain välisen yönsä ulkona.

"Joka puolelta Suomea tulee positiivisia viestejä kampanjaan liittyen. Ihmiset ovat aivan täpinöissään", Suomen Ladun retkeilyvastaava Juhani Lehto kertoo.

Erityisesti sosiaalisessa mediassa keskustelu käy vilkkaana: kysytään neuvoa hyvistä yöpaikoista eri paikkakunnilla, pohditaan majoitevaihotehtoja ja toivotaan lauantaille hyvää säätä. 

Ainakin Ilmatieteenlaitos lupaa huomiseksi koko maahan viileää, mutta puolipilvistä säätä. 

Suomen Latu haluaa kampanjan kautta rohkaista ihmisiä nauttimaan luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona.

"Jokamiehenoikeudet eivät ole itsestäänselvyys, joten niitä kannattaa vaalia. Ja erityisesti käyttää", Juhani Lehto sanoo.

Kampanjan päätapahtuma järjestetään Reisjärvellä, johon nousee tunnelmallinen metsähotelli ravintoloineen 100 yöpyjälle.

"Reisjärven hotellipaikat on jo varattu lähes täyteen, mutta omilla majoitteilla voi vielä ilmoittautua mukaan. Yöpymisen lisäksi tarjolla on todella monipuolista ohjelmaa, mm. maastopyöräilyä ja toimittaja Mikko "Peltsi" Peltolan nuotiotarinoita."

Lisätietoja Nuku yö ulkona -tapahtumista tapahtuman verkkosivuilta ja Facebookista. Osallistujia pyydetään jakamaan kuviaan ja kokemuksiaan #nukuyöulkona-tunnisteella sosiaalisessa mediassa.

www.suomenlatu.fi/nukuyoulkona

Miten varustautua?

- Majoite (teltta, tarppi, riippumatto) 
- Makuupussi
- Makuualusta
- Tulentekovälineet
- Säänmukainen vaatetus
- Untuvatakki, pipo ja hanskat illaksi
- Otsalamppu
- Eväät ja kuumaa juomaa termariin

Kommentit

(Ei otsikkoa)

Lauantain ja sunnuntain välinen yö!

- 16.09.2016

La-su

Ei kai se pe-la ole

- 17.09.2016

La-su

Ei pe-la

- 17.09.2016

Kommentoi