Sijainti ja aikataulu

SijaintiRaasepori
Osoite Raasepori
  
AjankohtaAlkaa: 15.10.2022, klo 08.50
Päättyy: 15.10.2022, klo 18.00

Lisätietoa

1) Risslan metsäpolku (noin 4,5 km) vie kulkijan Fiskarsin Ruukin lähimetsiin. Polku kulkee vaihtelevassa maastossa metsikössä, pellon reunalla, soratiellä, kiiveten muutamia kertoja myös mäelle ja kuljettaen taas mäeltä alas. Maasto on osittain vaikeakulkuista ja kivikkoakin askeleille osuu.

Reitillä pääset aistimaan elävää kulttuurihistoriallista maisemaa. Reitin varrella on luonnonkauniita alueita, laavu ja nuotiopaikka sekä historiallisesti kiinnostavia kohteita kuten Risslan voimalaitoksen rakennelmat. Risslan pato ja sähkövoimala rakennettiin vuonna 1899 Fiskarsin ruukin lisääntyneen sähköntarpeen takia. Padon kupeessa sijaitsevassa laavussa on tulenteko sallittu. Täällä pidämme evästauon.
Tällä reitillä kuljemme reippaasti. Suosittelemme tätä sinulle, jolla on varma askel ja maaston vaihtelevuus ei tuota sinulle ongelmia.

2) Puulajipolku (noin 2 km) kulkee niin ruukissa kuin sen keskustan ulkopuolella. Polun varrella on yli 20 puulajia, joista yksi on Fiskarsin ruukin kanssa samanikäinen tammi. Eväät nautimme sopivassa kohtaa.
Tällä reitillä kuljemme rauhalliseen tahtiin. Suosittelemme tätä sinulle, jolle rauhallisempi tahti on miellyttävämpi kulkea.

Valitset Fiskarsissa kuljettavaksesi joko vaihtoehdon 1. tai 2.
Fiskarsin polkujen jälkeen jatkamme bussilla Latokartanonkosken alueelle Perniöön. Latokartanonkoski kuohuu Kiskonjoessa ja se on Etelä-Suomen näyttävin koskialue.

Kierrämme alueella noin 1,7 km:n pituisen luontopolun. Polku kulkee vaihtelevassa maastossa Kiskonjoen ja kosken välittömässä läheisyydessä. Vaihtoehtoisesti voit ihailla kosken kuohuja myös rannalta. Kotimatkalle lähdemme, kun luontopolku on kierretty.

Bussi ajaa reitillä Raisio - Turku - Perniö - Fiskars - Latokartanonkoski. Menomatkalla pieni pysähdys Perniön ABC-huoltamolla.

Turussa bussi pysähtyy Ravattulan Citymarketin paikoitusalueella noin klo 8.50. Käytössämme on sama bussi koko retken ajan. Paluu samaa reittiä. Takaisin Raisiossa olemme klo 18.00 mennessä.

Varusteet

  • Säätilaan sopiva ulkoilu-/retkeilyasu
  • Maastoon soveltuvat jalkineet
  • Koko päivän retkelle riittävästi syötävää ja juotavaa mukaan
  • Istuinalusta

Retkihinta ja maksaminen

Retken hinta 20 euroa/osallistuja maksetaan 11.10. mennessä Turun Ladun tilille FI63 4108 0010 3729 13. Kirjoita viitetietoihin nimesi ja retken nimi Fiskars 15.10.2022.
Retken hintaan sisältyy bussikuljetus Turusta kohteisiin ja takaisin, Suomen Ladun vakuutus ja retkiohjaus.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen

5.10.2022 mennessä sähköpostitse Tarja Aittalalle, tarja.aittala@turunlatu.fi. Muista mainita, kumman polun haluat Fiskarsissa kulkea. Olethan bussiin nousua varten ajoissa Ravattulan CM:n paikoitusalueella!

Lisätietoa kohteista

Risslan metsäpolun ja puulajipolun esite ja kartta Fiskarsvillage.fin sivuilla

Latokartanonkosken esite ja kartta Visitsalo.fin sivuilla

(Kuvat © Tarja Aittala)

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman nimiRetki Fiskarsiin ja Latokartanonkoskelle
TyyppiTapahtuma
Tapahtuman lajiRetkeily
HaastavuusKeskivaativa
Kokoontumis- / lähtöpaikkaCitymarket Ravattulan paikoitusalue
Ilmoittautuminen05.10.2022 mennessä
Ilmoittaudu
Hinnoittelu20 € / osallistuja (bussikuljetus)

Tapahtuman yhteystiedot

YhteyshenkilöTarja Aittala
Sähköpostitarja.aittala@turunlatu.fi

TURUN LATU RY

Turun Latu keskittyy toiminnassaan kaikkina vuodenaikoina tapahtuvaan ulkoliikuntaan.
Tavoitteena on saada kaikenikäisten elämäntavaksi ulkoilu ja liikunta.

Turun Ladun toiminta tapahtuu vapaaehtoisten voimin. Lajivastaavat, ohjaajat ja hallituksen jäsenet eivät saa mitään palkkiota toiminnastaan.

Turun Latu ry. on perustettu 1.10.1956 ja se on rekisteröity 30.10.1956.
Turun Latu on Suomen Ladun jäsenyhdistys. Y- tunnus 0142277-4

Katso yhdistyksen omat sivut