Sijainti ja aikataulu

SijaintiSipoo
OsoiteKuusijärvi, Korvenportti ja Sipoonkorpi Sipoo
  
AjankohtaAlkaa: 27.08.2022, klo 17.00
Päättyy: 28.08.2022, klo 09.00

Lisätietoa

Vantaalla ja Sipoossa vietetään ensimmäisen kerran valtakunnallista Nuku yö ulkona -tapahtumaa Suomen luonnonpäivänä lauantaina 27. elokuuta kello 17 alkaen. Ulkona nukkuminen on retkeilyä ja luonnosta nauttimista aidoimmillaan. Ulos voi lähteä nukkumaan yksin, perheen, kavereiden tai kumppanin kanssa.

Yöpyä voit omassa majoitteessasi, esimerkiksi teltassa tai riippumatossa Kuusijärvellä, Korvenportissa tai Sipoonkorven kansallispuiston merkityillä telttailupaikoilla: Ängesböle, Bisajärvi, Fiskträsk, Kalkkiruukki ja Bakunkärr. Tapahtuma päättyy su 28. elokuuta klo 9.

Tapahtuman aikana Kuusijärvellä järjestetään maksutonta metsäjoogaa, polkujuoksua ja musiikkielämyksiä. Kuusijärvellä voit myös uida ja saunoa, syödä omia retkieväitä, tulistella nuotiolla sekä nauttia kahvilan antimista ilta- ja aamupalalla.

Sipoon Korvenportissa ohjelmassa on maksuton opastettu luontoretki, luontovisa sekä meditatiivinen musiikkielämys illan hämärtyessä. Korvenportissa voit lisäksi herkutella Ravintola Tilassa sekä illallisella että brunssilla, kylpeä aamulla autenttisessa pihasaunassa, grillailla omia eväitä sekä rapsutella lampaita ja ihmetellä pihalla käyskentelevien ankkojen ja kanojen elämää. Lähimmän luontopolun päästä löytyy myös Fiskträsk-niminen järvi, johon voi pulahtaa.

Kuusijärvellä ja Korvenportissa on tarjolla myös Metsähallituksen retkineuvontaa.

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussi liikennöi lauantaina 27.8. normaalia aikataulua myöhempään. Räätälöidyt aikataulut ilmoitetaan elokuun alussa. Tapahtumiin suositellaan saapumaan bussilla.

Ilmoittautuminen Kuusijärven ja Korvenportin Nuku yö ulkona-tapahtumiin avataan 8. elokuuta klo 8:

Kuusijärvi: tapahtumat.vantaa.fi
Korvenportti: tapahtumat.sipoo.fi

Sipoonkorven kansallispuistossa merkityillä telttapaikoilla yöpymiseen ei vaadita ilmoittautumista.

Nuku yö ulkona-tapahtuma on Suomen Ladun valtakunnallinen tapahtuma, jonka järjestävät yhteistyössä Sipoon kunta, Vantaan kaupunki, Vantaan Latu ja Polku ry sekä Metsähallitus.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman nimiNuku yö ulkona
TyyppiTapahtuma
Tapahtuman lajiRetkeily
HaastavuusHelppo
Kokoontumis- / lähtöpaikkaKatso tarkemmat tiedot tapahtumat.vantaa.fi ja tapahtumat.sipoo.fi
IlmoittautuminenKatso lisätiedot

Tapahtuman yhteystiedot

JärjestäjäVantaan kaupunki, Sipoon kunta ja Metsähallitus
YhteyshenkilöAnu Huttunen
Sähköpostianu.huttunen@vantaa.fi

VANTAAN LATU ja POLKU RY

Vantaan Latu ja Polku ry on perustettu 4.2.1965 ja se toimii Vantaan alueella. Yhdistys järjestää kuntoiluun, ulkoiluun, retkeilyyn ja muuhun luontoliikuntaan liittyviä tapahtumia. Vantaan Latu ja Polku ry:n keskusjärjestö on Suomen Latu ry.

Katso yhdistyksen omat sivut