Sijainti ja aikataulu

SijaintiRaisio
OsoiteNallinkatu 2, 21200 Raisio
  
AjankohtaAlkaa: 06.05.2023, klo 08.30
Päättyy: 06.05.2023, klo 18.00

Lisätietoa

Koko päivän retkellä laskeudumme kaivokseen Tytyrillä. Sen jälkeen kuljemme Etelä-Suomen hienoimpiin kuuluvalla lehtoalueella Karkalin luonnonpuistossa. Paluumatkalla pysähdymme Torholan luolalla.
Retki tehdään yhdessä Turun Ladun kanssa.

Kaivokseen laskeudutaan 100 m:n syvyyteen elämyshissillä. Opastetulla kierroksella kuulemme kaivoksen mielenkiintoisesta historiasta ja näemme mainarien käsien jäljet. Kierros kestää noin 1,5 tuntia. Kävelyä tulee vajaa kilometri tasaisella sora-pohjalla, kaksi portaikkoa osuu reitille. Kaivoksella tarvittavan kypärän saa lainaksi. Kaivoksen lämpötila on +8oC, joten lämmintä vaatetta tarvitaan!
Huom. Jos et halua kaivokseen, voit osallistua Lohjan Seudun Ladun meille suunnittelemalle kävelylenkille kaivoksen lähiympäristössä (lenkki n. 6-7 km).

Kaivokselta jatkamme bussilla v. 1964 perustettuun Karkalin luonnonpuistoon. Luonnonpuisto sijaitsee Karkalinniemellä, Lohja-Sammattitien länsipuolella. Puistossa saa liikkua vain viitoitetulla reitillä. Kuljemme noin 6 km:n pituisen reitin. Maasto on helppoa ja tasaista. Vaihtoehtoisesti voit kulkea lyhyemmän, noin 2 km:n Hanski-Hakin luontopolun.

Paluumatkalla pysähdymme Torholan luolalla. Luola on veden kalkkikiveen syövyttämä, ja sen mainitaan olevan Suomen pisin kuljettavissa oleva luola.

Varusteet: Säänmukainen varustus, hyvät kävelyjalkineet, istuinalusta, valaisin kaivoskierrokselle. Karkalin luonnonpuistossa ei ole tulipaikkaa, joten pakkaa reppuun syötävää ja juotavaa tämä huomioiden. Kaivokselle voit ottaa mukaan esim. ylimääräisen paidan, päähineen ja käsineet. Sama bussi on käytössämme koko retken ajan.

Lähtö Raision kaupungintalolta 6.5. klo 8.30 ja paluu klo 18.00 mennessä. Hinta- ja ilmoittautumistiedot julkaistaan maaliskuun 2023 alussa tapahtumakalenterissa raisionrinkka.fi – Tapahtumakalenteri. Muista seurata viestintäämme!

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman nimiKevätretki Lohjalle
TyyppiTapahtuma
Tapahtuman lajiRetkeily
HaastavuusHelppo
Kokoontumis- / lähtöpaikkaRaision kaupungintalo

Tapahtuman yhteystiedot

YhteyshenkilöTarja Aittala
Sähköpostitarja.aittala@gmail.com

RAISION RINKKA RY

Raision Rinkka toimii Suomen Ladun jäsenyhdistyksenä Raisiossa ja lähiympäristössä. Toimintamme tarkoituksena on edistää kaikenikäisten ulkoilua ja liikunnallista elämäntapaa. Liikumme yhdessä retkeillen, kävellen, pyöräillen, polkujuosten ja hiihtäen. Järjestämme perhetapahtumia ja retkeilykursseja. Tarkempia tietoja yhdistyksen toiminnasta on luettavissa kotisivuillamme https://raisionrinkka.fi.

Katso yhdistyksen omat sivut