Vie kamerasi kävelylle ja löydä jotain kaunista

07

syyskuu
Ulkoiluvinkit
Jaa vinkki:

Lähtisitkö ulkoiluttamaan kameraasi? Kulje kännykkä kädessä kannustusten kera ja leiki maailmankuulua luontokuvaajaa! Toivota itsesi kuvausretkelle, jolla kaiken tasoisilla kuvaajilla on lupa onnistua! 

Jos käytössäsi ei ole kameraa tai laitteesi kuvien laatu latistaa tunnelman, leikkaa pahvista kehys ja luo luonnossa omia kuvaruutuja tuoreeltaan nautittavaksi. 

Lähde luontoon ja tee kamerakävely, jolla löydät uusia kuvakulmia näitä vihjeitä seuraten: 

  1. Aamun kaste. Jos mahdollista, lähde kävelylle auringonnousun aikaan. Etsi kastepisaroita, usvalampareita ja yön koristelemia hämähäkinseittejä. 
  2. Sienestä linssillä. Vaikka et tunnista yhtään sientä, voit sienestää turvallisesti kamerasi avulla. Linssillä sienestäjä ei jahtaa maultaan, vaan ulkonäöltään herkullisinta sientä.  
  3. Abstrakti taideteos. Luoko taittunut heinikko kehyksiin laitettuna maalauksellisen näkymän? Löytyisikö kalliosta tai kivestä hauskoja, ei-mitään esittäviä muotoja ja värejä? Nappaa kuva ja kokeile, toimisiko kuva paremmin ylösalaisin käännettynä. 
  4. Heijastuksia. Etsi lampi, lätäkkö tai vesipisara. Kääntele kameraa ja ikuista jotain veteen heijastuvaa. 
  5. Vaihda näkökulmaa. Valitse kuvattavaksi yksityiskohta: käpy, lehti, oksa, kivi – mitä vain mieluisaa. Ota kohteesta ensin yleiskuva omien silmiesi korkeudelta. Ryömi sitten kuvaamaan sammakon näkökulmasta ja lopulta niin läheltä, että kamerasi juuri ja juuri ymmärtää kohteen. 

Paluumatkalla lähtöpisteeseen mieti, millaista iloa kuvien ottaminen tuotti. Kamerasi kannusti luontoon ja liikkumaan. Kuvien kautta voit palata retken tunnelmaan ja nauttia näin annoksen luonnon hyvää tekevistä vaikutuksista, jotka tutkimusten mukaan tehoavat jopa valokuvan välityksellä. 

Jaa päivän ulkoiluvinkki ystävillesi: