Syksyinen souturetki

11

syyskuu
Ulkoiluvinkit
Jaa vinkki:

Pyhän Olavin 150 kilometrin mittainen soutuvaellus, Sulkavan Suursoudun 60 kilometrin mittainen kilpasarja, olympialuokkien lukuisat eri kilpamatkat, sisäsoutu sekä tuiki tavallinen mökkirannan soutelu – kaikki yhtä upeita ja ihan omanlaisiaan elämyksiä.  

Meidän sisukkaiden suomalaisten maassa järjestettävä Sulkavan Suursoutu on maailman suurin yksittäinen soututapahtuma, edesmennyt Pentti Linkola teki 1970-luvulla lähes 1 000 kilometrin mittaisen souturetken, maamme on sinisiä täpliä täynnä ja lähes jokaisessa niistä voi soutaa. Jokainen suomalainenhan osa soutaa – vai osaako? Milloin viimeksi kävit soutamassa?  

Mitäpä jos unohtaisi olympiahiet, sisäsoutulaitteet sekä suursoudut ja etsisi alleen ihan tuiki tavallisen puuveneen? Kutsuisi kaverin eväskorin kanssa mukaan ja lähtisi syyskuiselle souturetkelle?

Souturetken suunnittelijan muistilista 

  • Tarkista tuuliennuste ja suunnittele omiin taitoihin, kuntoon sekä sääennusteeseen sopiva reitti. Tutki myös veneväylät ja pohdi, miten vältät niillä liikkumisen. 
  • Perinteiseen, liukupenkittömään puuveneeseen kannattaa ottaa mukaan istuinalusta sekä hanskat, joissa saumat eivät aiheuta hiertymiä.  
  • Pue päälle kellunta- tai pelastusliivit. 
  • Sujauta kännykkä vesitiiviiseen pussiin varmistettuasi, että olet ladannut ja aktivoinut 112-sovelluksen. 
  • Tarkista auringonlaskun ajankohta ja palaa rantaan hyvissä ajoin ennen pimeää tai varaudu lain vaatimalla valolla. 
  • Muista käyttää koko vartaloa soutaessasi heti ensimmäisistä vedoista alkaen. 

Lue lisää soudusta 

Jaa päivän ulkoiluvinkki ystävillesi: