Puhtia portaikosta

27

syyskuu
Ulkoiluvinkit
Jaa vinkki:

Kuntoportaita on viime vuosina valmistunut ulkoilijaa ilahduttavaan tahtiin ja uusia on jo suunnitteilla. Yksin Helsinkiin rakennetaan olemassa olevien kuntoportaiden lisäksi neljät portaat vuoden 2021 aikana. Portaat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia kuntoilupaikkoja, joissa hien saa halutessaan ihanasti tirskumaan ja hapenoton kehittymään vauhdilla. 

Miten harjoitella kuntoportaissa?

Kuntoportaissa saa suhteellisen vaivattomasti itselleen tehokkaan harjoituksen, jossa kehon suuret lihakset tekevät töitä ja näin kaloreita kuluu kohinalla.  

Portaissa tyyli on vapaa. Jotta kaikilla olisi mukavaa liikkua, olisi suotavaa kulkea ylös menosuuntaan nähden oikeaa reunaa ja alas vasenta. Omien jalkojen hyvinvoinnin kannalta on hyvä tarkkailla, että nilkat, varpaat ja polvet pysyvät kulkiessa samassa linjassa.  

Hyvä aloittelevan kuntoilijan treeni voi koostua 10–15 minuutin kävelystä, jonka aikana pyöritellään niin jalkoja kuin käsiäkin ja hypellään kevyesti. Verryttelyn jälkeen portaita noustaan 3–7 kertaa ylös asti ja lopuksi kävellään reippaillen vartin ajan.  

Konkari lisää hölkällä alkavaan harjoitukseen erilaisia nousutapoja: juosten ja loikkien nousut, erilaiset kyykyt suoraan ja sivuttain edeten sekä päkiöille nousut. Välillä kannattaa pysähtyä punnertamaan ja dippailemaan, jotta kädet ja keskivartalokin saavat kyytiä.

Ulkoiluportaita ympäri Suomen  

Jaa päivän ulkoiluvinkki ystävillesi: