Metsässä on kuntosali avoinna

01

syyskuu
Ulkoiluvinkit
Jaa vinkki:

Metsäpunttis on aina auki eikä uniikki askelkuvio pääse häiritsemään kanssahikoilijaa. Luonnon lattia haastaa tasapainoa huomaamatta ja peilien sijaan voi ihailla maisematauluja. Tällä salilla on helppo hengittää ja ainaisjäsenyyden kylkiäisinä tulevat luonnon hyvää tekevät vaikutukset.

Ehkä hyppäät heti joustaviin metsävaatteisiin ja lähdet kokeilemaan helppoa kaiken kuntoisille sopivaa luontojumppaa? Matkalla lähimmälle metsälampareelle kävele reippaasti nostaen välillä kädet korkeuksiin. Ahmi raikasta ilmaa. Ota muutama hölkkäaskel, hyppele polulla juurakolta toiselle ja pyörittele kädet ja jalat vuorollaan kaikkiin suuntiin. Vapauta mahdollisesti vipattava tanssijalka ja ole piittaamatta oravan kauhistuneesta katseesta. Villin verryttelyn jälkeen olet valmis päivän liikkeisiin. 

Viiden liikkeen metsäjumppa 

Toista viiden liikkeen kierros kolmesti. 

Metsäistuin: Etsi istumakorkuinen kivi tai puunrunko. Aseta kantapäät valitsemasi luontopenkin juurelle ja kyykisty istuma-asentoon. Palaa seisomaan ja viimeistele liike työntämällä lantio hieman eteen. Pidä polvet ja varpaat samansuuntaisesti. Toista kunnes liike puraisee makeasti reidestä. 

Peppu edellä puuhun: Etsi tukeva puu. Asetu puun juurelle nelinkontin, takapuoli puuta päin. Siirrä jalkapohja ja sitten toinen rauhallisesti puun rungolle. Askella ylös kohti puun latvaa pitäen käsivarret suorana. Palaa takaisin samaa reittiä ja toista kunnes käsivarret vienosti vapisevat. 

Keppihyppely: Etsi metrin mittainen keppi. Aseta keppi maahan ja hypi kepin yli tasajalkaa, kunnes hengästyt. Jos reitesi ovat rautaa, etsi kepin sijaan paksu puunrunko. Jos vasta herättelet reisiesi voimaa, valitse hyvin hoikka keppi. 

Luontolankutus: Asetu maahan pötkölleen, nenä sammalikkoa kohden. Nouse varpaidesi sekä kyynärvarsiesi varaan lankkuasentoon. Kannusta pakarat piukoiksi ja napa selkärankaa vasten. Ajattele sisällesi reipas rautakanki, joka ei päästä selkää notkolle. Mitä näet edessäsi? Päätä etsiä katseesi alta viisi erilaista väriä, muotoa tai tunnista viisi kasvia.  

Jänishyppely: Pompi kuin jänis. Jos olet kimpoilevan kimmoisa, loikit monta mätästä. Jos sisälläsi asuu rauhallinen rusakko, ovat pomppusi maltillisempia. Mieti, miten jänis käyttää myös etutassujaan. Hyppelehdi, kunnes reidet huutavat: ”Porkkanaa!” 

Lopuksi heittäydy mättäälle. Kehu itseäsi ja sulje silmäsi asettuen kuuntelemaan luontoa. Kuuluuko suhinaa, livertelyä tai kohinaa? Lopuksi unohda kaikki muu ja anna itsellesi lupa olla vain rento sekä raukea.

Lisää vinkkejä metsäjumppaan 

Jaa päivän ulkoiluvinkki ystävillesi: