Lähde tervehtimään sadonkorjuun kuuta

21

syyskuu
Ulkoiluvinkit
Jaa vinkki:

Sadonkorjuun kuuksi kutsutaan täysikuuta, joka osuu lähimmäs syyspäiväntasausta. Tämän vuoden syyskuun täysikuun aika on Suomessa 21.9. klo 02.54 ja syyspäiväntasaus on heti seuraavan vuorokauden puolella, siksi saamme kutsua syyskuun kuuta laulustakin tutuksi ’harvest mooniksi’, sadonkorjuun kuuksi.  

Nimi juontaa juurensa arvatenkin siitä, että kyseinen kuu nousee heti auringonlaskun jälkeen. Näin sadonkorjuuta on voitu jatkaa selkeällä säällä vielä kuunvalossa. Sadonkorjuun kuuretkestä tekeekin erityisen se, että samalla retkellä voi helposti ihailla sekä auringonlaskun että kuun nousun. 

Kuuretkeilijä etsii kohteekseen avoimen paikan, jossa valosaaste ei vaivaa. Kännykkä pysyy taskussa ja antaa silmien tottua hiljalleen hämärään. Miltä mahtaisi näyttää kuu kajakista käsin ihailtuna? Pimeällä melojan turvana kulkee aina kajakkiin kiinnitetty valkoinen valo, joka ei onneksi elämystä juurikaan himmennä.  

Syyskuun täysikuu on armollinen ja jatkaa auringonlaskun kanssa saman tahtista kulkua parin illan ajan ennen ja jälkeen täysikuun. Jos et siis ehdi retkelle vielä tänään, voi saman elämyksen kokea huomennakin. Pilvet saattavat toki sotkea koko esityksen, silti retkelle kannattaa aina lähteä.  

Ehkä täysikuulla on yllätyksiä takataskussaan? 

Linkit kuun ihailijalle:

Jaa päivän ulkoiluvinkki ystävillesi: