Jäkälä, hämähäkki, sieni, käpy, lehti – BINGO!

15

syyskuu
Ulkoiluvinkit
Jaa vinkki:

Ylivieskalaisen eläinlääkärin rouva Ebba Forsberg ihastui yksinkertaiseen, mutta kiehtovaan peliin kotimaassaan Ruotsissa 1960-luvulla. Rouva Forsberg toi alun perin Italiassa keksityn bingon Suomeen. Kiitos Ebban, bingon ja bingoista saatujen tulojen, sai Ylivieska kovasti kaivatun uimahallin.  

Alun perin bingoa on pelattu pavuilla ja pelilaudan ruuduille merkityillä numeroilla. Luontobingossa numeroiden sijaan jahdataan pieniä ja suuria luonnosta löydettäviä asioita. Lyhyen iltaretken voi tehdä keräten valmiille luontobingolaudalle suoran vaaka- tai pystysuunnassa tai vinottain.  

Useampaan retkeen riittää syitä, kun päättää kerätä kaikki laudan ruudut koetuiksi.  

Vauhdikkaan syksybingokisan saa pystyyn laatimalla kaksi suurta pelilautaa, joille valitaan helposti löytyviä kohteita: sieni, käpy, keltainen lehti, kukka, puolukka, havunneulanen, höyhen tai sulka, ötökkä, yllätys. Jos pelaajista kaikki eivät osaa vielä lukea, voidaan ruutuihin piirtää etsittävä asia. Osallistujat jaetaan kahteen joukkueeseen ja julistetaan kisa alkaneeksi. Pelilaudat pidetään koko kisan ajan keskellä pelialuetta maassa vierekkäin. Joukkueiden kaikki jäsenet etsivät ruudukon asioita saman aikaisesti. Ensimmäisenä rivin täyteen saanut huutaa: ”Bingo!”  

Kisa ei taatusti jää yhteen kierrokseen! 

Tulosta Suomen Ladun luontobingopohjat: 

Jaa päivän ulkoiluvinkki ystävillesi: