Ihmepilleri ja 5 vinkkiä hyvään oloon

28

syyskuu
Ulkoiluvinkit
Jaa vinkki:

Mitäpä jos tarjolla olisi ihmepilleri, jonka nauttimalla verenpaine, syke ja lihasjännitys alenisivat, päänsärky lieventyisi ja tilalle saisi hyvää oloa?  

Ihan pillerin muodossa tätä ihmettä ei ole tarjolla, mutta lähes yhtä kätevästi nautittavissa ja vieläpä veloituksetta. Jo 15 minuutin päivittäisen oleskelun luonnossa on todettu tutkitusti kohentavan hyvinvointia uskomattoman monin tavoin.  

Joskus päivään on eksynyt niin monta kokkia ja kommellusta, että ihan vain huolellinen hengittäminenkin tuntuu unohtuvan. Silloin kannattaa passittaa itsensä luontoon – ihan vain olemaan. Mutta miten tätä ihmelääkettä nautitaan? Poimi listalta oma tapasi tai kokeile vaikka kaikkia. Lääkitsemispaikaksi soveltuu lähimpää löytyvä luontopläntti. 

  1. Piirrä puu. Etsi katseellasi puu. Seisahdu ja piirrä puun ääriviivat ilmaan. Kehu lopputulosta ja piirrä vielä toinenkin. Ehkä tauluusi tuleekin kokonainen metsä?
  2. Hiero hengitellen. Pysähdy heti portailla ja hengitä viidesti syvään niin, että sisään hengittäessä nostat kädet ilmaan. Kävele lähimpään metsään ja toista hengitysharjoitus kolmesti aina paikkaa vaihtaen. Mieti viimeisellä hengityskerralla tunnelmaa verrattuna ensimmäiseen kertaan.
  3. Tunnustellen. Kävele rauhallisesti ja etsi kosketukseesi kävelyn aikana jotain hyvin sileää, jotain karheaa, jotain jännittävää, jotain pehmeää ja jotain nahkeaa. Pysähdy tunnustelemaan jokaista löytämääsi hetkeksi silmät sulkien.
  4. Hyvää ja kaunista. Mitä kaunista voit löytää läheltä? Katso ensin korkeuksiin ja kyykisty sitten maata katselemaan. Entä mitä kaunista voi nähdä silmien korkeudella?
  5. Kuunnelma. Seisahdu polun viereen tai istahda hetkeksi puunrungolle. Sulje silmät. Mitä kuulet vierestäsi? Muutaman metrin päästä? Entä jostain kaukaa?

Lue lisää luonnon hyvää tekevistä vaikutuksista:

Jaa päivän ulkoiluvinkki ystävillesi: