Hyppää luonnon omaan värikylpyyn!

30

syyskuu
Ulkoiluvinkit
Jaa vinkki:

Näetkö keltaista? Huomasitko oranssin ja häivähdyksen violettia? Luonto roiskuttelee viimeisiä pisaroitaan värituubeistaan ennen hillitympien harmaiden ja tummien vihreiden sesonkia.  

Lähde ottamaan ilo irti vuoden viimeisistä värinäytöksistä ja molskauta itsesi värikylpyyn. Pysähdy. Kyykisty. Etsi värejä pienistä asioista. Jatka matkaa ja avaa katse maisemaan. Etsi jälleen värejä, mutta nyt suuremmilta pinnoilta.

Poimi värikylpykävelyllesi yksi tai vaikka kaikki kolme alla olevista ideoista.
Muista noudattaa retkelläsi jokamiehenoikeuksia sekä -velvollisuuksia.

  1. Sateenkaari
    Koeta löytää pudonneiden lehtien seasta mahdollisimman laaja väriskaala. Asettele lehdet vierekkäin. Saatko kasaan sateenkaaren värit? Mitä värejä puuttuu? Koeta etsiä lisää värejä sienistä, marjoista ja heinistä.
  2. Päivän väri
    Valitse värikävelyllesi yksi väri. Kuvaa kännykkäsi kameralla jokainen valitsemasi värin ilmentymä. Lopuksi koosta kuvista kollaasi. Päätyisikö kuva seinälle tai tietokoneen taustakuvaksi luontoretkestä muistuttamaan? Saisiko punaisesta koosteesta hauskan joulukortin?
  3. Luontomandala
    Mandala on ympyrän muotoon koottu kuvio. Sana mandala on sanskritin kieltä ja tarkoittaa ympyrää, keskusta tai yhteyttä. Tee värikkäistä, pudonneista lehdistä oma mandalasi. Koostuuko ympyräsi vain yhdestä väristä vai aaltoilevatko siinä kaikki lähistöltä löytyvät värit? Leiskuvien värien sijaan voit etsiä hurmaavimmat harmaat ja haalistuneet ruskeat ja koostaa näistä oman ympyrän.

Metsähallitus: Elämysreitti Väriterapiaa vie sinut halki Salon, Kemiönsaaren ja Paraisten kulttuurimiljöiden sekä syksyn väriloistossa hehkuvien puistojen ja kansallispuistojen

Jaa päivän ulkoiluvinkki ystävillesi: