Frisbeegolf – kiekon kanssa metsään

17

syyskuu
Ulkoiluvinkit
Jaa vinkki:

Tavoitteena frisbeegolfissa, kuten golfissakin, on saada peliväline määränpäähänsä mahdollisimman vähillä heitoilla. Frisbeegolfradat kulkevat luonnossa kivien, puiden ja vesien toimiessa luontevina esteinä kiekon lennolle. 

Kynnys lajin aloittamiseen on matalista matalin. Pelivälineeksi riittää yksi frisbeekiekko ja useimmille radoille pääsy on veloituksetonta. Yhdellä lajiin tarkoitetulla keskimatkan kiekolla pääsee hyvin alkuun, mutta innostuksen kasvaessa pelaajaa kaipaa pian laukkuunsa niin paksua lähestymiskiekkoa eli putteria kuin teräväreunaista draiveriakin.

Hauskojen pihapelien kautta metsäradoille 

Pisimmät frisbeegolfradat ovat lähes kolmen kilometrin pituisia ja 18-väyläisiä. Yhdessä kisaillen, rataa kiertäen, huomaa helposti liikkuneensa luonnossa pitkälle iltaan.  

Suomen Latu on koonnut hauskoja pelejä ja kisailuja, joita kokeilemalla voi aloittaa lajiin tutustumisen omassa pihassa tai lähipuistossa. Frisbeegolfleikit ovat jo itsessään hauskaa yhdessäoloa, mutta toimivat myös hyvinä lajiharjoituksina ennen oikealle radalla siirtymistä. 

Jos frisbeegolf on toistaiseksi tuiki tuntematon, sisällä asuu pieni kilpailuvietti ja ulkoilupuserossa uteliaisuus, kannattaa frisbeegolfin alkeille antaa hetki aikaa ennen ensimmäiselle pelikierrokselle lähtöä.  

Rollerit, upsit, esteiden kierrot ja alitukset ovat konkareiden kauraa, mutta perusheittoa on hyvä harjoitella jokaisen. Aina ei pääse kokeneen oppiin – silloin voi kääntyä nettivideoiden puoleen. Tutustu heittotekniikan ideaan ja yritä heittää kiekkoa koko vartalolla pelkän ranteen sijaan. Pitkät avaukset aloittelija korvannee alkuun maltillisilla, mutta väylällä pysyvillä heitoilla. Varmin reitti hyviin tuloksiin kulkee huolellisten lähestymisheittojen kautta. 

Mutta mikä neuvoksi, jos laji imaisee kokonaan ja talvi peittää pelitantereen? Iltojen pimetessä kiekkoon lisätään led-valo lentoaan valaisemaan. Talvisin himoheittäjät lisäävät pelivälineeseen hännäksi kevyen pakettinarun, jotta hankeen sukeltanut kiekko löytyisi ja harrastus voisi jatkua katkeamatta vuoden ympäri. 

Linkit, joiden avulla saat oman kiekkosi liitoon 

Jaa päivän ulkoiluvinkki ystävillesi: