@suomenlatu: Hyvää joulun jälkeistä aikaa! Kuuluuko teidän suunnitelmiin retkeily tulevana viikonloppuna? #suomenlatu

tor 28 dec 2017 18:17:39

Hyvää joulun jälkeistä aikaa! Kuuluuko teidän suunnitelmiin retkeily tulevana viikonloppuna? #suomenlatu

Nyheter

Feed

Suomen Latu i Instagram

#repost @henna_the⁠ ⁠ Kesän marjasato on parhaimmillaan. Löytyykö joukostamme muita marjaintoilijoita? 😍⁠ ⁠ Lue alta ulkoilulähettiläämme @henna_the vinkit marjametsään.🌲⁠ ⁠ .⁠ .⁠ .⁠ ⁠ "Kohta on mun lemppari vuodenaika eli marja-aika 😍 Oon se marjamarttaintoilija, jolla kuluu syksystä kuukausi pusikoissa. Rakastan sekä syödä että poimia niitä ja sitä loppukesän tunnelmaa, mikä marjametsissä on läsnä. Minullahan on takataskussa vaikka mitä marjan poimimiseen liittyviä vinkkejä, joita olen vuosien varrella saanut äidiltä ja mummoilta. Koska he jos jotkut ovat marjastuksen experttejä. Kuvasta voi bongata jo muutaman vinkin:⁠ - koska itikoita on ja paljon, pukeudu pitkähihaiseen mutta provinkkinä on pukeutua valkoiseen/vaaleaan ja rentoon paitaan ja housuihin, jotka hengittää. Vältä tummia vaatteita.⁠ -päähine on hyvä ja mitä värikkäämpi sen parempi. Näin näyt muille kulkijoille⁠ -vesi ja eväät on must. Eväsrepun voi jättää kannonnokkaan ja laittaa jonkun värikkään rievun läheiseen puuhun jotta löydät takaisin ⁠ -kannattaa lähteä vieraisiin paikkoihin äidin, mummin tai muun metsän tuntevan kanssa⁠ -kokeile eri tapoja kerätä: mä aloin nauttia marjastuksesta vasta kun sisäistin, että mun ei aina tarvitse saada ämpäriä täyteen ennen kuin voi lähteä kotiin ja voin kerätä kaiken käsin. Se tuntuu musta ihanalta tavalta ja en poimikaan mitään poimurilla.⁠ -marjastus on jokamiehenoikeus mutta kannattaa tarkistaa vielä missä ei saa kerätä ⁠ -Vattuilijoille: koska kaksi vapaata kättä on superjuttu vattupuskassa, kannattaa pienen sangon kahvaan kiinnittää esimerkiksi saunatakin vyö (on pehmeä ja leveä) jolloin sankon voi sujauttaa vyöllä kaulaan roikkumaan. Tää on helpottanut mun vattuilua hurjasti! ⁠ -marjastus on ihan parasta äiti-tytär tai mummo-äiti-tytär aikaa ♥️ ja toisinaan myös iskä-tytär aikaa ♥️ sekä ehdottomasti ystäväaikaa merjasilvia & muut ihanat⁠ -Sun vinkki? Muita marjamarttoja? 😍"⁠ ⁠ #suomenlatu #ulkoile #ulkoilu #marjastus #retkeily

3

orsaker att bli medlem i Suomen Latu

Bli inspirerad

Som medlem i Suomen Latu deltar du i evenemang, kurser och olika friluftsaktiviteter. Tidningen Latu&Polku utkommer fem gånger per år och inspirerar dig till ett aktivt friluftsliv med informativa och underhållande reportage.

Engagera dig

Öka ditt eget välbefinnande men även andras. Kom med i föreningsverksamheten, engagera dig i våra kommittéer eller bli ledare och bidra till att flera finländare kommer ut i naturen.

Påverka friluftslivet

Alla ska ha möjlighet till friluftsliv. Som medlem i Suomen Latu är du med och främjar tillgängligheten, användbarheten och bevarandet av våra friluftsområden.

Bli medlem

I dag är vi över 88 000 medlemmar i Suomen Latu. Som vår medlem är du med och stödjer friluftsfrämjandet i Finland. Som medlem tar du del av våra medlemsförmåner och i postluckan landar tidningen Latu&Polku som inspirerar dig till ett aktivt friluftsliv med informativa och underhållande reportage.

Klicka på länken nedan och bli vidarebefodrad till vår medlemsblankett (som är på finska).

Bli medlem