Uutiset

Image

Rakastuin talviuintiin: Saana Ekqvist 6v.

15.01.2021

Kellokoskelaisen Saana Ekqvistin sunnuntaihin kuuluu tavanomaisesti uinti ja saunominen Järvenpään Ladun talviuintipaikalla. 6-vuotias talviuimari innostui harrastuksesta Saija-äidin houkuttelemana, mutta aikoo jatkossakin käydä säännöllisesti pulahtamassa. “Vesi tuntuu kylmältä, mutta uinnin jälkeen on hyvä olo!”

Saunominen on parasta

Saana on käynyt talviuimassa säännöllisesti koko kuluvan kauden ajan. Hän lähti Järvenpään Ladun talviuintipaikasta vastaavan äidin mukaan ensimmäistä kertaa tänä syksynä, mutta kylmään veteen ei tarvinnut rohkeaa eskarilaista houkutella. “Saana oli lopulta ennen minua vedessä”, Saija-äiti nauraa. Myös uimahallissa Saana pulahtaa mielellään kylmäaltaaseen.

Saanan mukaan veteen meneminen jännittää hieman. Saana käy tavanomaisesti pulahtamassa saunasta 3-4 kertaa kylmään veteen. Hän osaa jo uida. Kysyttäessä mikä on parasta talviuinnissa, hän huudahtaa empimättä: “saunominen!” Talviuintipaikalla on Saanan mielestä mukavaa ja hän juttelee rohkeasti muiden talviuimareiden kanssa. Myös Saija-äiti yhtyy mielipiteeseen. “Talviuintipaikallamme on yhteisöllinen tunnelma. Saunassa käydään mukavia keskusteluja hyvässä yhteishengessä.” Äiti ja tytär viihtyvät uinti- ja saunakäynnillä usein parikin tuntia.

Talviuinti sopii myös lapsille

Järvenpään talviuintipaikalla käy myös muita lapsiperheitä. “Talviuinti sopii myös lapsille aikuisten valvomana, lapsen ehdoilla”, Saija tiivistää. “Kun tuntee lapsensa, kylmään veteen pulahtaminen aikuisten valvonnassa on turvallista.” Saija allekirjoittaa myös kaikki talviuinnin terveysvaikutukset, ja perheessä ollaankin pysytty hyvin terveenä. Saana-tyttären rohkea pulahtaminen kylmään veteen innosti myös perheen isän pulahtamaan hyiseen veteen yhteisellä mökkireissulla. Voidaan siis sanoa, että talviuinti sopii koko perheen harrastukseksi.

Rakastu talviuintiin -viikolla Järvenpään Ladun talviuintipaikalla oli tarkoitus järjestää Rakastu talviuintiin -perhetapahtuma, joka kuitenkin jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan. Mikäli tapahtuma pystytään järjestämään myöhemmin keväällä, on luvassa talviuinnin lisäksi koko perheelle suunnattua toimintaa. Tarkoituksena on houkutella niin lapsia kuin aikuisia mukaan talviuinnin pariin. Saana ja Saija lähettävät yhteen ääneen terveiset kaikille talviuinnista kiinnostuneille: “Rohkeasti kokeilemaan!”

Kuvat: Saija Eronen

#rakastutalviuintiin