Uutiset

Image

Missä talviuintia voi harrastaa?

12.01.2022

Talviuintia voi harrastaa omalla tai julkisilla talviuintipaikoilla. Julkiset talviuintipaikat ovat kuntien, yhdistysten tai talviuintiseurojen ylläpitämiä. Rekisteröidyt talviuintipaikat löydät esimerkiksi Jyväskylän Yliopiston ylläpitämästä LIPAS-palvelusta, johon on koottu ajantasainen tieto julkisista liikuntapaikoista ja virkistyskohteista. Lisäksi uintipaikkoja voi etsiä Uimaan.fi -palvelusta sekä Suomen Ladun toimipistehausta, josta voit etsiä talviuintia järjestävät yhdistykset.

Talviuintiseurojen ylläpitämillä talviuntipaikoilla on käytössä useimmiten jäsenmaksu ja kausimaksu, jotka maksamalla saa pääsyn ylläpidetylle talviuintipaikalle. Talviuintipaikoilta löytyy kylmä tai lämmin pukutila sekä osassa paikoista sauna, jota lämmitetään tiettyinä aikoina. Katso lähimmän talviuintipaikkasi yhteystiedot ja tutustu heidän toimintaansa. Useat talviuintiseurat järjestävät myös opastusta talviuinnin pariin ja avoimilla vuoroilla lajia pääsee testaamaan myös kertamaksulla.

Suomen Latu on myös koostanut ohjeita turvallisen talviuintipaikan rakentamiseen, josta löydät apua talviuintipaikan rakentamiseen sekä ylläpitoon. Apua talviuintitoimintaan sekä talviuintipaikkojen turvallisuuteen saat myös Suomen Ladun talviuinnin työryhmältä.

#rakastutalviuintiin