Uutiset

Image

Rakastu hiihtoon: Opi vapaan hiihtotapa!

16.02.2022

Vapaa hiihtotapa eli luisteluhiihto on liukumista sukselta toiselle painonsiirtoa hyväksikäyttäen. Verrattuna perinteiseen hiihtotapaan vapaa vaatii hieman enemmän tasapainoa ja meno on hieman perinteistä vauhdikkaampaa. Hiihtotekniikoita on kolme: Peusluistelu eli kuokka, Mogren ja Wassberg. Vauhdikkaissa maastonkohdissa käytetään myös sauvoittaluistelua ja haastavissa ylämäissä voidaan edetä ankkaa eli vuoroluistelua, joka muistuttaa haarakäyntiä, erona se, että suksia liu'utetaan.

Hiihtovalmentaja Maija Oravämäki opasti laulaja Heidi Kyrölle vinkit niin kuokkaan, mogreniin kuin wassuun. Katso kaikki videot Vinkit-osiosta!

Rakastu hiihtoon: Wassberg

Wassberg eli wassu nopea tekniikka, jota käytetään etenkin kiihdytyksissä ja loivissa ylämäissä. Wassberg on täysin symmetrinen luistelutekniikka, jossa työntö tehdään jokaiselle li’ulle. Työnnön ajoitus on sama kuin Mogrenissa. Liu’un lopussa lantio nousee liukavan suksen päälle ja tasatyönnössä polvi joustaa hieman, jolloin jalkoihin saadaan hieman pumppaavaa liikettä. Rintamasuunta säilyy koko ajan eteenpäin. Katso videolta Maijan vinkit wassun harjoitteluun!

 

#rakastuhiihtoon #kaikkiladulle