Uutiset

Image

Millainen on hyvä hiihtoasento? - Idan 5 vinkkiä

08.02.2022

Millainen on hyvä hiihtoasento? Ulkoilulähettiläämme, kilpahiihtäjä sekä hiihtovalmentaja, Ida Meriläinen listasi viisi tärkeää seikkaa, jotka pätevät sekä vapaan että perinteisen hiihtotavassa.

Oikeanlaisessa hiihtoasennossa saat voiman suunnattua sukselle ja sauvoista parhaan mahdollisen hyödyn. Hyvässä hiihtoasennossa hiihto on kevyempää ja nautinnollisempaa. Ota siis vinkit talteen!



01 Käsien asento

Hartianlevyinen käsien (nyrkkien) asento mahdollistaa ylävartalon voimien optimaalisen käytön ja sauvojen suoran linjan. Jos nyrkit lipsahtavat liian lähekkäin, ylävartalon asento suppenee ja sauvat aukeavat takana A-kirjaimen muotoisesti ja voima karkaa sivuille.



0︎2 Hyökkäävä hiihtoasento

Ylävartalo on sopivasti kallistunut eteenpäin, ja vältetään tuolilla istuvaa asentoa sekä selkä suorana hiihtämistä.



03 Kyynärkulma

Kyynärkulma on noin 90' astetta ja nyrkit ovat sopivalla etäisyydellä vartalosta. Laita kainaloihin kuvitteelliset tennispallot eli avaa kyynärpäitä hieman sivuille.



︎04 Polvikulma

Paina polvea kevyesti kohti varpaita! Tämä mahdollistaa sen, että sukselle saadaan painetta ja suksi kulkee kevyesti eteenpäin.



05 Seiso suksella

Seiso tasaisesti koko jalkapohjalla ja ajattele jalkapohja leveäksi alustaksi. Näin on helpompi pitää tasapaino suksella ja saat hiihtoasennon pysymään oikeanlaisena.
 

#rakastuhiihtoon #kaikkiladulle