Uutiset

Image

Heidi Kyrö mukana Rakastu hiihtoon -kampanjassa: Hiihto on paras liikuntamuoto, jonka tiedän!

17.02.2022

Laulaja ja laulunopettaja Heidi Kyrö on mukana Suomen Ladun Rakastu hiihtoon -kampanjassa. Sen lisäksi, että Kyrö on tunnettu esiintymislavoilta, tunnetaan hänet myös innokkaana hiihtäjänä. Hämeenlinnalainen Kyrö hiihtää talvella aina kun siihen on mahdollisuus, mielellään päivittäin. Hiihto on aina ollut osa hänen elämäänsä ja tuonut mukanaan paljon hyvää. Rakastu hiihtoon -kampanjassa Kyrö haluaa jakaa hiihdon ilosanomaa myös eteenpäin.

Mikki kädessä ja sukset jalassa jo lapsesta saakka

Hiihto on kuulunut Kemissä syntyneen Kyrön elämään jo lapsuudesta saakka. Kemissä oli loistavat mahdollisuudet lähteä hiihtämään, vaikka kotipihalta meren jäälle.

- Opin hiihtämään samaan aikaan kun kävelemään, Kyrö nauraa.

Kyrön isä vei hänet usein hiihtämään sekä paikallisiin hiihtokilpailuihin. Myös ura hiihtäjänä oli Kyrön mielessä, mutta lopulta musiikki vei voiton. Kaikista kiireisimpiä keikkavuosia lukuun ottamatta hiihto on pysynyt tärkeänä harrastuksena koko Kyrön elämän ajan.

Kokonaisvaltaisuus ja luonnonläheisyys parasta hiihdossa

- Vuoristomaisema, helmi-maaliskuun pakkaslumi, leveä baana ja aurinkoa, Kyrö luettelee.

Jos Heidi Kyrön pitäisi kuvailla unelmien hiihtolenkki, suuntautuisi se vaihtelevaan vuoristomaastoon aurinkoisena päivänä. Kyrö nauttii hiihtämisestä vaihtelevissa maastoissa, joita löytyy myös kotiseuduilta.

- Hiihtolenkin aikana on mukava hiihtää erilaisissa maisemissa, joista löytyy sekä tasaisia että mäkisiä osuuksia, hän tarkentaa.

Kyrön mukaan parasta hiihdossa on kokonaisvaltaisuus.

- Hiihdon avulla on helppo pitää itsensä kunnossa ja hiihtäessä miltei kaikki lihakset ovat käytössä, Kyrö hehkuttaa.

- Lisäksi samalla saa saa nauttia raittiista ilmasta ja olla luonnon keskellä.

Kyrön mukaan tutut maisemat kohtaa talvella ja hiihtäessä uudesta näkökulmasta, mikä kannattaa ehdottomasti kokea.

Viime vuonna hiihdosta tuli Kyrölle myös merkittävä voimavara elämän tuomiin haasteisiin ja hiihdon merkitys korostui entisestään.

- Koronapandemian lisäksi rakas ystäväni menehtyi ja perhepiirissä tapahtui sairastumisia. Hiihto toi elämääni valtavasti energiaa ja hiihtolenkeillä pääsin tuulettamaan omia ajatuksiani, hän tarkentaa.

Hyvää fiilistä hiihdosta kaikille 

Heidi Kyrö on itse saanut paljon hiihdosta ja haluaa innostaa myös muita hiihdon pariin.

- Uskon, että hiihto voi tuoda hyvää fiilistä myös niille, jotka eivät ehkä aluksi niin ajattelisikaan, hän kertoo. Kyrön mielestä on harmillista, että monilla saattaa olla huonoja muistoja koululiikunnasta tai huonoilla välineillä hiihtämisestä.

- Parhaimmillaan hiihto on niin kivaa, ettei sitä malttaisi lopettaa, Kyrö naurahtaa. 

Sen lisäksi, että Kyrö haluaa tuoda esille hiihtämisen tuomaa hyvää fiilistä, haluaa hän myös muistuttaa hyvästä latuetiketistä. Hiihtokausi on varsinkin etelässä todella lyhyt ja hyvistä laduista ehditään nauttia vain hetken.

- Latuetikettiä noudattamalla ladut pysyvät hyvässä kunnossa ja kaikkien on mukavampi hiihtää, Kyrö tarkentaa.

Hiihtäjät ovat hänen mukaansa mukavaa ja puheliasta porukkaa ja laduilla vallitsee hyvä fiilis.

- Toivon, että mahdollisimman moni löytäisi hyvää fiilistä hiihdosta, Heidi Kyrö päättää. 

Tänä talvena Heidi Kyrön voi bongata Rakastu hiihtoon -kampanjan videoilta sekä edistämässä hiihdon ilosanomaa sosiaalisessa mediassa. Rytmit hiihtoladulle voi napata Heidin uudesta kappaleesta!

 

#kaikkiladulle #rakastuhiihtoon