Perheliikunta

Paloheinä on koko perheen mielenkiintoinen ja monipuolinen liikuntapaikka ympärivuotisesti.
 

Talvikauden tarjoamme monipuollisesti Muumien hiihtokouluja. 

Muumiperheen Hiihtokoulu 2-vuotiaasta alkaen, Muumipeikon hiihtokoulu 5-6-vuotiaille, Nipsut noin 5–8-vuotiaille, joilla on jo hiihdon perustaitoja hallussa sekä Retkihemulit 6-10-vuotiaille. Retkihemuleissa harjoittellaan Muumipeikoissa ja Nipsuissa opeteltuja hiihtotekniikoita ja opetellaan myös myös uusia juttuja. Hemulit retkeilevät talvisessa luonnossa ja kokeilevat muitakin talvisia liikuntalajeja.

Järjestämme lasten hiihtokouluja Paloheinässä ja Oittaalla.

 

1. Muumiperheen Hiihtokoulu, 2 x 45min / 25€ (lapsi + aikuinen)

Kurssit toteutetaan yhden viikonlopun tai kahden viikon arki-illan aikana. Aikataulut ja ilmoittautuminen

Muumiperheen hiihtokouluun lähdetään mukaan noin 2-vuotiaasta alkaen yhdessä oman aikuisen kanssa. Aikuinen hiihtää lapsen kanssa ja on tukena hiihtokoulun aikana. Leikkien ja tehtävälatujen avulla saadaan ensikosketus hiihdon monipuoliseen maailmaan. Muumiperheen hiihtokoulu on antoisaa yhdessäoloa myös vanhemman lapsen tai erityislapsen kanssa.

 

2. Muumipeikon hiihtokoulu, 4 x 60 min / 50€ (lapsi itsenäisesti)  Aikataulut ja ilmoittautuminen

Kurssi toteutetaan kahden peräkkäisen viikonlopun, neljän viikon arki-illan aikana ja hiihtolomalla neljänä päivänä.

Muumipeikot ovat noin 5–6-vuotiaita jotka vasta aloittelevat hiihtoa. Muumipeikot harjoittelevat useita hiihtotekniikoita: askelkäännös kantojen ympäri, sauvoittahiihto, vuorohiihto, kaatuminen ja ylösnousu, sivuttaisnousu, mäenlasku, tasatyöntö ja haaranousu.

 

3. Muumien hiihtokoulu Nipsut, 4 x 60 min / 50€ (lapsi itsenäisesti)  Aikataulut ja ilmoittautuminen

Kurssi toteutetaan hiihtolomalla neljänä päivänä.

Nipsut ovat noin 5–8-vuotiaita joilla on jo hiihdon perustaitoja hallussa. Nipsut jatkavat Muumipeikoissa opeteltujen taitojen harjoittelua ja opettelevat lisäksi uusia tekniikoita kuten korkea laskutapa, kumparelasku, aura, lapinkäännös ja yksipotkuinen tasatyöntö.

 

4. Muumien hiihtokoulu Retkihemulit, 4 x 60 min / 50€ (lapsi itsenäisesti)  Aikataulut ja ilmoittautuminen

Kurssi toteutetaan hiihtolomalla neljänä päivänä.

Retkihemulit ovat noin 6–10-vuotiaita lapsia, jotka ovat osallistuneet Muumien hiihtokouluun aiemmin ja/tai hallitsevat hiihdon perustaidot. Retkihemulit harjoittelevat Muumipeikoissa ja Nipsuissa opeteltuja hiihtotekniikoita ja opettelevat myös uusia. Hemulit retkeilevät talvisessa luonnossa ja kokeilevat muitakin talvisia liikuntalajeja.Suomen Latu Paloheinä järjestää kevät-kesä-syyskaudella Muumien retkeilykouluja, jotka ovat oiva jatkumo Muumien hiihto- ja lumikenkäilykouluille. Muumiperheen retkeilykoulu on suunnattu 2-5-vuotiaille oman vanhemman kanssa osallistuen, ja Muumipeikon retkeilykoulu n.5-6-vuotiaille, itsenäisesti osallistuen. Jokainen hetki luonnossa on arvokas - ikinä ei tiedä mitä upeaa metsä tarjoaa nähtäväksi ja koettavaksi. 

 

1. Muumipeikkojen retkeilykoulu 4 x 45min (lapsi + aikuinen)

Muumipeikkojen ryhmä on tarkoitettu n.5-6-vuotiaille (+/- 1v.), tai lapsille jotka aloittelevat retkeilyä. Muumipeikot-ryhmässä harjoitellaan kaikkien kahdeksan retkeilyn taitoalueen tehtäviä ryhmälle sopivalla tasolla. Selkeät toimintamallit opettavat lapselle miten retkeilykoulussa toimitaan. Jokainen kerhokerta luonnon keskellä on opettavainen. 
Muumipeikko-ikäiset ovat hyvin innokkaita oppimaan ja heistä on hienoa pärjätä itse. Jokaisella tapaamiskerralla  vietämme mukavan evästuokion luonnossa, joten mukaan lapselle kannattaa varata pienet terveelliset eväät repussa sekä istuinalusta. Asustuksena ulkoiluun soveltuva säänmukainen vaatetus ja saappaat jalkaan. Tapaaminen jokaisella kerralla Suomen Ladun punaisella mökillä, josta siirtyminen retkipaikalle.

Muumipeikkojen retkeilykoulu järjestetään neljän tapaamisen kokonaisuutena (90min kerrallaan) toukokuussa 2020. 

 

2. Muumiperheen retkeilykoulu 4 x 60min (lapsi itsenäisesti)

Muumiperheen retkeilykoulussa lapsi saa ensikosketuksia retkeilyyn yhdessä oman aikuisen kanssa, joka näyttää mallia ja innostaa omalla toiminnallaan ohjaajan suunnitelmallisessa ohjauksessa. Retkeilyn osa-alueet käydään soveltuvin osin läpi. Toiminta on suunniteltu lapsille n.2-vuotiaasta alkaen, mutta yhdessäolosta nauttiin vanhempikin lapsi. Leikkien ja tehtävien avulla saadaan ensikosketus metsässäliikkuminen monipuoliseen maailmaan. Muumiperheen retkeilykoulu on antoisaa yhdessäoloa myös vanhemman lapsen tai erityislapsen kanssa. 

Myös vanhempi saa ideoita luonnossa toimimiseen sekä perheretkeilyyn. Mukaan ainakin lapselle kerhoon kannattaa varata pienet terveelliset eväät repussa sekä istuinalusta. Asustuksena ulkoiluun soveltuva säänmukainen vaatetus ja saappaat jalkaan. Tapaaminen jokaisella kerralla Suomen Ladun punaisella mökillä, josta siirtyminen retkipaikalle. 

Muumiperheen retkeilykoulu järjestetään neljän tapaamisen kokonaisuutena (75min kerrallaan) toukokuussa 2020. 
 

Geokätköily 

Geokätköily (englanniksi geocaching) on hauska ja seikkailullinen koko perheen ulkoiluharrastus. Tapoja harrastaa on yhtä paljon kuin harrastajia ja jokainen löytää lajista itselleen mielenkiintoisia puolia. Geokätköily sopii niin luonnossa liikkujalle, elämyksiä etsivälle, historiasta kiinnostuneelle kuin kuntoilijallekin. Geokätköilyä voi harrastaa omaan tahtiinsa, eikä kyse ole kilpailusta, vaikka kilpailullisimmat harrastajat tykkäävätkin vertailla tilastojaan.

Geokätköjä on ympäri maailmaa jo miljoonia! Geokätköilyä voi harrastaa niin kotiseudulla kuin matkaillessakin. Alkuun pääset helposti. Jos puhelimessasi on GPS-paikannus, voit etsiä kätköjä sovelluksen avulla.

Vuokraamme Paloheinässä Geokätköilylaitteita (ajoissa tilatessa).  
Paljon lisätietoa lajista täällä
 

Lisätietoa:
Suomen Latu Paloheinä, paloheinä@suomenlatu.fi, puh. 044 722 6328 tai 040 53 99 486