Perheliikunta

Paloheinä on koko perheen mielenkiintoinen ja monipuolinen liikuntapaikka. Suomen Latu Paloheinä järjestää kesäkaudella Muumien retkeilykouluja, jotka ovat oiva jatkumo Muumien hiihto- ja lumikenkäilykouluille. Muumiperheen retkeilykoulu on suunnattu 2-5-vuotiaille oman vanhemman kanssa osallistuen, ja Muumipeikon retkeilykoulu n.5-6-vuotiaille, itsenäisesti osallistuen. Jokainen hetki luonnossa on arvokas - ikinä ei tiedä mitä upeaa luonto tarjoaa nähtäväksi ja koettavaksi. 

 

Muumiperheen retkeilykoulu 

Muumiperheen retkeilykoulussa lapsi saa ensikosketuksia retkeilyyn yhdessä oman aikuisen kanssa, joka näyttää mallia ja innostaa omalla toiminnallaan ohjaajan suunnitemallisessa ohjauksessa. Retkeilyn osa-alueet käydään soveltuvin osin läpi. Toiminta on suunniteltu pienille lapsille n.2-vuotiaasta alkaen, mutta yhdessäolosta nauttii vanhempikin lapsi. Leikkien ja tehtävien avulla saadaan ensikosketus metsässäliikkumisen monipuoliseen maailmaan. Muumiperheen retkeilykoulu on antoisaa yhdessäoloa myös vanhemman lapsen tai erityislapsen kanssa.

Myös vanhempi oppii ja saa ideota luonnossa toimimiseen sekä perheretkeilyyn. Mukaan ainakin lapselle kerhoon kannattaa varata pienet terveelliset eväät repussa sekä istuinalusta. Asustuksena ulkoiluun soveltuva säänmukainen vaatetus ja saappaat jalkaan. Tapaaminen jokaisella kerralla Suomen Ladun punaisella mökillä, josta siirtyminen retkipaikalle.

Muumiperheen retkeilykoulu järjestetään neljän tapaamisen kokonaisuutena (60min kerrallaan) maanantai-iltaisin 27.5.- 17.6.2019.
Tarkat päivämäärät ja kellonaika: ma 27.5., ma 3.6., ma 10.6. ja 17.6.  klo 17:30-18:30.
Mukaan otetaan 10 lapsi+vanhempi-paria per ryhmä.

Ilmoittaudu mukaan

 

Muumipeikkojen retkeilykoulu 

Muumipeikkojen ryhmä on tarkoitettu n.5-6-vuotiaille, tai lapsille jotka aloittelevat retkeilyä. Muumipeikot-ryhmässä harjoitellaan kaikkien kahdeksan retkeilyn taitoalueen tehtäviä ryhmälle sopivalla tasolla. Selkeät toimintamallit opettavat lapselle miten retkeilykoulussa toimitaan. Jokainen kerhokerta luonnon keskellä on opettavainen. 
Muumipeikko-ikäiset ovat hyvin innokkaita oppimaan ja heistä on hienoa pärjätä itse. Jokaisella tapaamiskerralla  vietämme mukavan evästuokion luonnossa, joten mukaan lapselle kannattaa varata pienet terveelliset eväät repussa sekä istuinalusta. Asustuksena ulkoiluun soveltuva säänmukainen vaatetus ja saappaat jalkaan. Tapaaminen jokaisella kerralla Suomen Ladun punaisella mökillä, josta siirtyminen retkipaikalle.

Muumipeikkojen retkeilykoulu järjestetään neljän tapaamisen kokonaisuutena (90min kerrallaan) tiistai-iltaisin 28.5.- 18.6.2019. 
Tarkat päivämäärät ja kellonaika: ti 28.5., ti 4.6., ti 11.6. ja 18.6.  klo 17:30-19:00.
Mukaan otetaan 8 lasta per ryhmä ja järjestämme kaksi ryhmää rinnakkain (joten ilmoittautumisen kautta otetaan 16 lasta mukaan).

Ilmoittaudu mukaan