Perheliikunta

Paloheinä on koko perheen mielenkiintoinen ja monipuolinen liikuntapaikka. Suomen Latu Paloheinä järjestää syyskaudella Muumien retkeilykouluja, jotka ovat oiva jatkumo Muumien hiihto- ja lumikenkäilykouluille. Muumiperheen retkeilykoulu on suunnattu 2-5-vuotiaille oman vanhemman kanssa osallistuen, ja Muumipeikon retkeilykoulu n.5-6-vuotiaille, itsenäisesti osallistuen. Jokainen hetki luonnossa on arvokas - ikinä ei tiedä mitä upeaa metsä tarjoaa nähtäväksi ja koettavaksi. 

 

Muumipeikkojen retkeilykoulu 

Muumipeikkojen ryhmä on tarkoitettu n.5-6-vuotiaille (+/- 1v.), tai lapsille jotka aloittelevat retkeilyä. Muumipeikot-ryhmässä harjoitellaan kaikkien kahdeksan retkeilyn taitoalueen tehtäviä ryhmälle sopivalla tasolla. Selkeät toimintamallit opettavat lapselle miten retkeilykoulussa toimitaan. Jokainen kerhokerta luonnon keskellä on opettavainen. 
Muumipeikko-ikäiset ovat hyvin innokkaita oppimaan ja heistä on hienoa pärjätä itse. Jokaisella tapaamiskerralla  vietämme mukavan evästuokion luonnossa, joten mukaan lapselle kannattaa varata pienet terveelliset eväät repussa sekä istuinalusta. Asustuksena ulkoiluun soveltuva säänmukainen vaatetus ja saappaat jalkaan. Tapaaminen jokaisella kerralla Suomen Ladun punaisella mökillä, josta siirtyminen retkipaikalle.

Muumipeikkojen retkeilykoulu järjestetään neljän tapaamisen kokonaisuutena (90min kerrallaan) tiistai-iltaisin 20.8.- 10.9.2019. 
Tarkat päivämäärät ja kellonaika: ti 27.8., ti 3.9., ti 10.9. ja ti 17.9.  klo 17:30-19:00.
Mukaan otetaan 8 lasta per ryhmä ja järjestämme kaksi ryhmää rinnakkain (joten ilmoittautumisen kautta otetaan 16 lasta mukaan).

Ilmoittaudu mukaan

 

Muumiperheen retkeilykoulu

Muumiperheen retkeilykoulussa lapsi saa ensikosketuksia retkeilyyn yhdessä oman aikuisen kanssa, joka näyttää mallia ja innostaa omalla toiminnallaan ohjaajan suunnitelmallisessa ohjauksessa. Retkeilyn osa-alueet käydään soveltuvin osin läpi. Toiminta on suunniteltu lapsille n.2-vuotiaasta alkaen, mutta yhdessäolosta nauttiin vanhempikin lapsi. Leikkien ja tehtävien avulla saadaan ensikosketus metsässäliikkuminen monipuoliseen maailmaan. Muumiperheen retkeilykoulu on antoisaa yhdessäoloa myös vanhemman lapsen tai erityislapsen kanssa. 

Myös vanhempi saa ideoita luonnossa toimimiseen sekä perheretkeilyyn. Mukaan ainakin lapselle kerhoon kannattaa varata pienet terveelliset eväät repussa sekä istuinalusta. Asustuksena ulkoiluun soveltuva säänmukainen vaatetus ja saappaat jalkaan. Tapaaminen jokaisella kerralla Suomen Ladun punaisella mökillä, josta siirtyminen retkipaikalle. 

Muumiperheen retkeilykoulu järjestetään neljän tapaamisen kokonaisuutena (75min kerrallaan) maanantai-iltaisin 26.8.-16.9.2019. 
Tarkat päivämäärät ja kellonaika: ma 26.8., ma 2.9., ma 9.9. ja ma 16.9.  klo 17:30-18:45.
Mukaan otetaan lapsi-vanhempiparia / perhettä. 

Ilmoittaudu mukaan

 

Geokätköily

Geokätköily (englanniksi geocaching) on hauska ja seikkailullinen koko perheen ulkoiluharrastus. Tapoja harrastaa on yhtä paljon kuin harrastajia ja jokainen löytää lajista itselleen mielenkiintoisia puolia. Geokätköily sopii niin luonnossa liikkujalle, elämyksiä etsivälle, historiasta kiinnostuneelle kuin kuntoilijallekin. Geokätköilyä voi harrastaa omaan tahtiinsa, eikä kyse ole kilpailusta, vaikka kilpailullisimmat harrastajat tykkäävätkin vertailla tilastojaan.

Geokätköjä on ympäri maailmaa jo miljoonia! Geokätköilyä voi harrastaa niin kotiseudulla kuin matkaillessakin. Alkuun pääset helposti. Jos puhelimessasi on GPS-paikannus, voit etsiä kätköjä sovelluksen avulla.

Tervetuloa koko perheen geokätköily tutuksi-kurssille 20.8.2019 klo 17:00-20:00

Tertuloa tutustumaan geokätköilyyn Paloheinän ulkoilualueen maisemiin.  Kurssilla tutustutaan lyhyesti lajin historiaan, harrastamiseen ja tarvittaviin välineisiin sekä etsitään maastossa harjoituskätköjä. Kurssille voi osallistua joko yksin tai perhekunnittain, jolloin perheen aikuinen on lasten apuna käytännön harjoituksissa. Kurssi antaa valmiudet omatoimiseen kätköilyyn. Kurssin hinta on Suomen Ladun jäseniltä 30euroa per osallistuja. Muille kuin jäsenille hinta on 40euroa. (Saman kotitalouden alle 15-vuotiaat ilmaiseksi). Hinta sisältää koulutuksen, GPS-laitteen vuokran kurssin ajaksi sekä materiaalin.Voit tuoda oman GPS:n mukana, mutta sen käyttökoulutusta ei ehditä antaa kurssilla.

Ilmoittaudu kurssille

Lisätietoja:
Suomen Latu Paloheinä, Sini Savolainen, p. 0447226307, paloheina@suomenlatu.fi tai kouluttaja Mika Asikainen, mika.asikainen@suomenlatu.fi