Lasten hiihtokoulut Paloheinässä


Päivitämme kurssisivua kauden aikana säännöllisesti. Jos kaikki näkyvillä olevat kurssit ovat täynnä tai ette löydä teille sopivaa ajankohtaa, seuraattehan sivua aktiviisesti nähdäksenne uudet päivittyvät kurssipäivämäärät.

 

Muumipeikon hiihtokoulu, 4 x 60 min (lapsi itsenäisesti)

Hiihtokoulu toteutetaan kahden peräkkäisen viikonlopun, neljän viikon arki-illan aikana tai hiihtolomalla neljänä päivänä.

Muumipeikot ovat noin 5–6-vuotiaita jotka vasta aloittelevat hiihtoa. Muumipeikot harjoittelevat useita hiihtotekniikoita: askelkäännös kantojen ympäri, sauvoittahiihto, vuorohiihto, kaatuminen ja ylösnousu, sivuttaisnousu, mäenlasku, tasatyöntö ja haaranousu.

Peruutusehdot sivun lopussa.

PALOHEINÄSSÄ 2023:


Muumien hiihtokoulu Nipsut, 4 x 60 min (lapsi itsenäisesti)

Nipsut ovat noin 5–8-vuotiaita joilla on jo hiihdon perustaitoja hallussa. Nipsujen osallitujaikä on limittäin Muumipeikkojen kanssa, koska tärkein asia on lapsen omat hiihtotaidot. Nipsut jatkavat Muumipeikoissa opeteltujen taitojen harjoittelua ja opettelevat lisäksi uusia tekniikoita kuten korkea laskutapa, kumparelasku, aura, lapinkäännös ja yksipotkuinen tasatyöntö. Nipsuilla tutustutaan myös lumikenkäilyn maailmaan yhdellä kerralla olosuhteiden niin salliessa. Suomen Latu Paloheinä tarjoaa lumikengät.

Peruutusehdot sivun lopussa. 

PALOHEINÄSSÄ 2023:

 

Muumien hiihtokoulu Retkihemulit, 4 x 60 min (lapsi itsenäisesti)

Retkihemulit ovat noin 6–10-vuotiaita lapsia, jotka ovat osallistuneet Muumien tai Nipsujen hiihtokouluun aiemmin ja/tai hallitsevat hiihdon perustaidot. Retkihemulien osallitujaikä on limittäin Nipsujen kanssa, koska tärkein asia on lapsen omat hiihtotaidot. Retkihemulit harjoittelevat Muumipeikoissa ja Nipsuissa opeteltuja hiihtotekniikoita ja opettelevat myös uusia. Hemulit retkeilevät talvisessa luonnossa ja kokeilevat muitakin talvisia liikuntalajeja, kuten tutustutaan myös lumikenkäilyn maailmaan yhdellä kerralla olosuhteiden niin salliessa. Suomen Latu Paloheinä tarjoaa lumikengät. Hiihtovälineet voi vuokrata ilmoittautumisen yhteydessä tai osallistua omin välinein.

Peruutusehdot sivun lopussa.

PALOHEINÄSSÄ 2023:


Muumiperheen Hiihtokoulu, 2 x 45min (lapsi + aikuinen)

Muumiperheen hiihtokoulu on kahden kerran kokonaisuus, jossa käydään hauskasti ja lapsilähtöisesti läpi hiihdon perusasiat ja -tekniikat.

Muumiperheen hiihtokouluun lähdetään mukaan noin 2-vuotiaasta alkaen yhdessä oman aikuisen kanssa. Aikuinen osallistuu hiihtokouluun lapsen kanssa ja on tukena hiihtokoulun aikana. Leikkien ja tehtävälatujen avulla saadaan ensikosketus hiihdon monipuoliseen maailmaan. Muumiperheen hiihtokoulu on antoisaa yhdessäoloa myös vanhemman lapsen tai erityislapsen kanssa.

PALOHEINÄSSÄ 2023:

 

 

Peruutusehdot 

Ladattavissa täältä

Ennen hiihtokoulua
Varaattehan säähän sopivat varusteet lapselle päälle. Jotta ulkoilulajien oppiminen olisi mukavaa, hauskaa ja helppoa, täytyy lasten pukeutumisen ja välineiden olla asianmukaisia. Lapsella tulee olla toimivat ja ennen kaikkea oikeankokoiset sukset, siteet, hiihtokengät ja sauvat.

Hiihtokouluun saapuminen
Hiihtokoulun ohjaajan tapaat Suomen Latu Paloheinän hiihtomajan edustalla. Mahdolliset vuokravälineet voi noutaa hiihtopalvelusta ennen kurssin alkua. Varaathan riittävästi aikaa välineiden sovittamiseen.
Paloheinän pysäköintialueella saattaa olla ruuhkaa. Otathan tämän huomioon, jotta hiihdonopettajamme pääsevät aloittamaan opetuksensa aikataulun mukaisesti.

Pakkasraja tai kurssin peruminen
Mikäli on kova pakkanen tai sääolosuhteet muuten sellaiset, että kurssia ei voida järjestää, ilmoitamme AINA peruutuksista tai aikataulumuutoksista ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettuun huoltajan matkapuhelimeen.

Lisätietoa
Suomen Latu Paloheinä, paloheina@suomenlatu.fi, puh. 044 722 6328