Maastopyöräkurssit

Maastopyöräily tutuksi -kurssi

Tule kurssillemme kokeilmaan ja oppimaan. Maastopyöräily tutuksi-kurssit ovat yhden tapaamisen kolmen ja puolen (3,5) tunnin tiiviitä ja antoisia kursseja. Kurssilla tutustutaan maastopyöräilyyn, erilaisiin maastopyöriin ja tarvittaviin varusteisiin. Lyhyen teorian jälkeen siirrytään harjoittelemaan pyöränkäsittelyä ja ajotaitoja, jarruttamista, väistämistä, valmiusasentoa, esteiden yli ajamista ja muita tärkeitä taitoja. Lopuksi tehdään retki ihanaan Keskuspuiston metsäpoluille.

Kursseilla ohjaajina toimivat Suomen Ladun koulutetut pyöräilynohjaajat. 
Osallistuminen omalla tai vuokrapyörällä. Jos haluat vuokrata maastopyörän, niin mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä pituutesi. Näin voimme valita valmiiksi sinulle sopivan kokoisen pyörän. 

Suomen Latu Paloheinä järjestää seuraavan maastopyöräily tutuksi -kursseja 1.8.2020 alkaen. 
 

OHJELMA

  • Maastopyöräily (olosuhteet, välineet ja varusteet)
  • Erilaiset maastopyörät: XC, FSUS, FAT, eBike
  • Varustautuminen ja suojautuminen
  • Pyöränkäsittely, ajohallinta ja ajotekniikat tekniikkaradalla
  • Maastoajoa retkellä
  • Jokahenkilön oikeudet, ryhmäajon ja maastopyöräilyn ohjeistuksia

SOVELTUVUUS
Sopii erityisesti pyöräilyn ystäville, työmatka- ja maantiepyöräilijöille, jotka haluavat kokeilla maastoajoa ja monipuolistaa pyöräilyään, tähtäimessä esimerkiksi ympärivuotinen pyöräily. Sopii myös reipashenkisille ulkoilijoille ja kuntoilijoille. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta maastopyöräilystä.

 

TOTEUTUSPAIKKA JA OSALLISTUMISOHJEET
Tapaamispaikka Suomen Latu Paloheinä ulkoilupalvelut, Pakilantie 124, 00670 Helsinki.

Hinta
40€: Osallistumismaksu
30€: Suomen Ladun jäsenet
20€: Vuokrapyörä, sisältää kypärän

Ilmoittautuminen
Lisäämme kesäkuussa useita kursseja elokuu-lokakuu 2020. Ilmoittautuminen linkkien kautta (avautuvat kesäkuussa 2020)

Kurssille valmistautuminen
Pukeutuminen säänmukaisiin pyöräily-/ulkoiluvaatteisiin. Suosi keväällä ja syksyllä kerrospukeutumista, suojaavia ja hengittäviä materiaaleja.  Suojaa etenkin pää, kädet ja jalat sekä alaselkä, jos ilma on vielä viileä ja tuulinen. Pyöräillessä tulee kuuma, talvellakin, ja yleisin virhe on ylipukeutuminen. Jalkaan pyöräilykengät tai varrelliset ulkoilukengät, lenkkarit, riippuen kurssipäivän ja aiemman viikon säästä. Ota mukaan pieni reppu, sinne juomista, ja lisäenergiaa (jos tarvitset), vaihtopaita, puhelin (suojaa se tarvittessa kylmältä/vedeltä) ja muuta mitä tunnet tarvitsevasi.

Huom! Tulethan paikalle hyvissä ajoin niin, että olet valmis kurssin alkaessa.

Vakuutukset
Osallistujia suositellaan vakuuttamaan itsensä. Tapahtumaan osallistujat ovat tapaturmavakuutettuja Suomen Ladun toimesta. Suomen Ladulla on järjestäjän vastuuvakuutus.

Peruutusehdot
Kurssi toteutetaan sääoloista riippumatta, poislukien yli 15 asteen pakkanen, rankkasade tai myrsky. Kurssille mahtuu 10 hlöä. Toteutumiseen vaaditaan 5 osallistujaa. Mahdollisista muutoksista/peruutuksista ilmoitamme henkilökohtaisesti. 

 

"Järjestimme kolmen kesäkuukauden aikana kesällä 2019 yhteensä kahdeksan maastopyöräily tutuksi kurssia sekä yhden talvipyöräily tutuksi kurssin talvella 2020 Paloheinässä , ja tutustutimme 100 uutta ihmistä maastopyöräilyn maailmaan kurssien kautta. Valtava määrä maastopyöräilijöitä on myös osallistunut ohjattuihin maastopyöräilyihimme koko kesäkauden ajan sekä mukavan innostunut porukka talviajoon talvella 2020 retkien ja yhteisharjoitusten muodossa."

Lisätietoa:
Suomen Latu Paloheinä, Sini Savolainen, +358405399486, paloheina@suomenlatu.fi