Maastopyöräkurssit

Talvipyöräily tutuksi -kurssi

Pyöräilyn suosio, lauhat talvet ja fillareiden tekninen kehitys ovat tuoneet ympärivuotisen pyöräilyn yhä useamman ulottuville. Mutta millaisella pyörällä pärjää talvella, maastossa tai työmatkalla? Entä miten ajan turvallisesti lumella ja liukkaalla pinnalla?

Suomen Latu Paloheinä järjestää talvella 2020 talvipyöräilykurssin lauantaina 1.2. klo 10-13

Aikuisille suunnatulla kurssilla tutustutaan (talvi)maastopyöräilyyn, erilaisiin maastopyöriin ja tarvittaviin varusteisiin. Lyhyen teorian jälkeen siirrytään maastoon harjoittelemaan liukkaalla ajamista, jarruttamista, väistämistä, valmiusasentoa, esteiden yli ajamista ja muita tärkeitä taitoja. Lopuksi tehdään retki talviseen metsään.

Kurssin ohjaajina toimivat Suomen Ladun koulutetut pyöräilynohjaajat. 
Osallistuminen omalla tai vuokrapyörällä.

OHJELMA

  • Talvipyöräily (olosuhteet, välineet ja varusteet)
  • Keskustelua pyöräilynohjaajan johdatuksella talvipyöräilystä.
  • Erilaiset maastopyörät: XC, FAT, eBike
  • varustautuminen ja suojautuminen
  • Vinkkejä työmatkapyöräilyyn
  • Ajotekniikat, lumella ja jäällä ajaminen
  • Ohjaaminen, jarruttaminen, väistäminen ja kaatuminen
  • Maastoajoa

SOVELTUVUUS
Sopii erityisesti pyöräilyn ystäville, työmatka- ja maantiepyöräilijöille, jotka haluavat kokeilla maastoajoa ja monipuolistaa pyöräilyään, tähtäimessä ympärivuotinen pyöräily. Sopii myös reipashenkisille ulkoilijoille ja kuntoilijoille. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta maastopyöräilystä.

TOTEUTUSPAIKKA JA OSALLISTUMISOHJEET
Tapaamispaikka Suomen Latu Paloheinä välinevuokraamo, Pakilantie 124, 00670 Helsinki.

Hinta
40€: Osallistumismaksu
30€: Suomen Ladun jäsenet
20€: Vuokrapyörä, sisältää kypärän

Ilmoittautuminen
Lauantai 1.2. klo 10-13 - Ilmoittautuminen kurssille (viimeistään 27.1.)

Kurssille valmistautuminen
Pukeutuminen säänmukaisiin pyöräily-/ulkoiluvaatteisiin. Suosi kerrospukeutumista, suojaavia ja hengittäviä materiaaleja.  Suojaa etenkin pää, kädet ja jalat sekä alaselkä (Pyöräillessä tulee kuuma, talvellakin, ja yleisin virhe on ylipukeutuminen). Jalkaan pyöräilykengät tai varrelliset ulkoilukengät, talvilenkkarit. Ota mukaan pieni reppu, sinne juomista, ja lisäenergiaa(jos tarvitset), vaihtopaita, puhelin(suojaa se tarvittessa kylmältä/vedeltä) ja muuta mitä tunnet tarvitsevasi.

Huom! Tulethan paikalle hyvissä ajoin niin, että olet valmis kurssin alkaessa.

Vakuutukset
Osallistujia suositellaan vakuuttamaan itsensä. Tapahtumaan osallistujat ovat tapaturmavakuutettuja Suomen Ladun toimesta. Suomen Ladulla on järjestäjän vastuuvakuutus.

Peruutusehdot
Kurssi toteutetaan sääoloista riippumatta, poislukien yli 15 asteen pakkanen, rankkasade tai myrsky. Kurssille mahtuu 10 hlö. Toteutumiseen vaaditaan 5 osallistujaa. Mahdollisista muutoksista/peruutuksista ilmoitamme henkilökohtaisesti. 

 

"Järjestimme kolmen kesäkuukauden aikana yhteensä kahdeksan maastopyöräily tutuksi kurssia Paloheinässä, ja tutustutimme 100 uutta ihmistä maastopyöräilyn maailmaan kurssien kautta. Valtava määrä maastopyöräilijöitä on myös osallistunut ohjattuihin maastopyöräilyihimme koko kesäkauden ajan."

Lisätietoa:
Suomen Latu Paloheinä, Sini Savolainen, +358405399486, paloheina@suomenlatu.fi