Lasten hiihtokoulut Paloheinässä

Muumipeikon hiihtokoulu, 4 x 60 min / 50€ (lapsi itsenäisesti)

Kurssi toteutetaan kahden peräkkäisen viikonlopun, neljän viikon arki-illan aikana tai hiihtolomalla neljänä päivänä.

Muumipeikot ovat noin 5–6-vuotiaita jotka vasta aloittelevat hiihtoa. Muumipeikot harjoittelevat useita hiihtotekniikoita: askelkäännös kantojen ympäri, sauvoittahiihto, vuorohiihto, kaatuminen ja ylösnousu, sivuttaisnousu, mäenlasku, tasatyöntö ja haaranousu.

PALOHEINÄSSÄ:

  • taas kaudella 2021-2022


Muumien hiihtokoulu Nipsut, 4 x 60 min / 50€ (lapsi itsenäisesti)

Kurssi toteutetaan hiihtolomalla neljänä päivänä.

Nipsut ovat noin 5–8-vuotiaita joilla on jo hiihdon perustaitoja hallussa. Nipsujen osallitujaikä on limittäin Muumipeikkojen kanssa, koska tärkein asia on lapsen omat hiihtotaidot. Nipsut jatkavat Muumipeikoissa opeteltujen taitojen harjoittelua ja opettelevat lisäksi uusia tekniikoita kuten korkea laskutapa, kumparelasku, aura, lapinkäännös ja yksipotkuinen tasatyöntö. Nipsuilla tutustutaan myös lumikenkäilyn maailmaan yhdellä kerralla olosuhteiden niin salliessa. Suomen Latu Paloheinä tarjoaa lumikengät. 
Peruutusehdot sivun lopussa. 

PALOHEINÄSSÄ:

  • taas kaudella 2021-2022

Muumien hiihtokoulu Retkihemulit, 4 x 60 min / 50€ (lapsi itsenäisesti)

Kurssi toteutetaan hiihtolomalla neljänä päivänä.

Retkihemulit ovat noin 6–10-vuotiaita lapsia, jotka ovat osallistuneet Muumien tai Nipsujen hiihtokouluun aiemmin ja/tai hallitsevat hiihdon perustaidot. Retkihemulien osallitujaikä on limittäin Nipsujen kanssa, koska tärkein asia on lapsen omat hiihtotaidot. Retkihemulit harjoittelevat Muumipeikoissa ja Nipsuissa opeteltuja hiihtotekniikoita ja opettelevat myös uusia. Hemulit retkeilevät talvisessa luonnossa ja kokeilevat muitakin talvisia liikuntalajeja, kuten tutustutaan myös lumikenkäilyn maailmaan yhdellä kerralla olosuhteiden niin salliessa. Suomen Latu Paloheinä tarjoaa lumikengät. Hiihtovälineet voi vuokrata ilmoittautumisen yhteydessä tai osallistua omin välinein. 
Peruutusehdot sivun lopussa. 

PALOHEINÄSSÄ:

  • taas kaudella 2021-2022


Muumiperheen Hiihtokoulu, 2 x 45min / 30€ (lapsi + aikuinen)

Muumiperheen hiihtokouluun lähdetään mukaan noin 2-vuotiaasta alkaen yhdessä oman aikuisen kanssa. Aikuinen hiihtää lapsen kanssa ja on tukena hiihtokoulun aikana. Leikkien ja tehtävälatujen avulla saadaan ensikosketus hiihdon monipuoliseen maailmaan. Muumiperheen hiihtokoulu on antoisaa yhdessäoloa myös vanhemman lapsen tai erityislapsen kanssa.

PALOHEINÄSSÄ:

  • taas kaudella 2021-2022

Peruutusehdot 

Ladattavissa täältä

Ennen hiihtokoulua
Varaattehan säähän sopivat varusteet lapselle päälle. Jotta ulkoilulajien oppiminen olisi mukavaa, hauskaa ja helppoa, täytyy lasten pukeutumisen ja välineiden olla asianmukaisia. Lapsella tulee olla toimivat ja ennen kaikkea oikeankokoiset sukset, siteet, hiihtokengät ja sauvat.

Hiihtokouluun saapuminen
Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Suomen Latu Paloheinän Hiihtopalveluilla. Mahdolliset vuokravälineet voi noutaa hiihtopalvelusta ennen kurssin alkua. Varaathan riittävästi aikaa välineiden sovittamiseen.
Paloheinän pysäköintialueella saattaa olla ruuhkaa hiihtoloman aikana. Otathan tämän huomioon, jotta opettajamme pääsevät aloittamaan opetuksensa aikataulun mukaisesti.

Lisätietoa:
Suomen Latu Paloheinä, paloheinä@suomenlatu.fi, puh. 044 722 6328