Aikuisten hiihtokoulut

Jatkuvat taas talvikaudella 2021-2022

Suomen Latu tarjoaa monipuolisia matalankynnyksen hiihtokouluja niin aloittelijoille kuin tekniikka vinkkejä kaipaaville harrastajillekin. 

Hiihtokouluja järjestetään Helsingin Paloheinässä, ja kurssille kokoontuminen on Suomen Latu Paloheinän hiihtopalveluilla, josta voit samalla hakea kurssille varaamasi sukset, ellet osallistu omin välinein.  

Kurssien sisällöt on suunnitellut koulutetut hiihtovalmentajat ja asiantuntijat. Omien hiihtovälineiden puuttuessa, hiihtokouluihin on mahdollista vuokrata suksipaketit edullisesti paikanpäältä Paloheinän Hiihtopalveluiden kautta (välineet opetuksen yhteydessä vain 12e). 

Valitse omasi ja tule kurssille mukaan!

Peruskurssi, hiihtotapa perinteinen, 60 min
Peruskurssi, hiihtotapa luistelu, 60 min
Jatkokurssi, hiihtotapa perinteinen, 90 min
Jatkokurssi, hiihtotapa luistelu, 90 min
Tekniikat maastossa, hiihtotapa perinteinen, 120 min
Tekniikat maastossa, hiihtotapa luistelu, 120 min
Videolla varmemmaksi, yksityiskurssi

First time on skis, 60 min (In English)
Basic course, classic technique, 60 min (In English)
Basic course, skating technique, 60 min (In English)
Advanced course, classic technique, 90 min (In English)
Advanced course, skating technique, 90 min (In English) 

Vakuutukset
Osallistujia suositellaan vakuuttamaan itsensä. Tapahtumaan osallistujat ovat tapaturmavakuutettuja Suomen Ladun toimesta. Suomen Ladulla on järjestäjän vastuuvakuutus.

Peruutusehdot
Kurssi toteutetaan sääoloista riippumatta, poislukien yli 15 asteen pakkanen tai myrsky. Kurssille mahtuu 9 hlöä. Mahdollisista muutoksista/peruutuksista ilmoitamme henkilökohtaisesti.

Peruskurssi, hiihtotapa perinteinen, 60 min / 20€

Tervetuloa opettelemaan perinteisen hiihdon perusteita! Peruskurssilla harjoittelemme hiihdossa yleisesti tärkeää tasapainotaitoa ja käymme läpi sekä vuorohiihdon että tasatyönnön tekniikat. Saat vinkkejä niin välineistä, harjoittelusta kuin turvallisuudestakin. Peruskurssin harjoitteet suoritetaan tasamaalla ja osallistuminen on mahdollista kuntotasosta riippumatta. Aiempaa hiihtokokemusta et tarvitse.

Peruskurssi, hiihtotapa luistelu, 60 min / 20 €

Jos haluat tutustua luisteluhiihdon saloihin, on tämä kurssi siihen oikea paikka. Opettelemme suksilla pysymisen perusteita monipuolisin harjoittein. Lisäksi harjoittelemme luisteluhiihdon perustekniikkaa eli kuokkaluistelua. Saat vinkkejä niin välineistä, harjoittelusta kuin turvallisuudestakin. Peruskurssin harjoitteet suoritetaan tasamaalla ja osallistuminen on mahdollista kuntotasosta riippumatta. Aiempaa hiihtokokemusta et tarvitse.

Jatkokurssi, hiihtotapa perinteinen, 90 min / 25€

Perinteisen hiihtotavan jatkokurssilla kertaamme ja kehitämme vuorohiihdon ja tasatyönnön tekniikoita. Lisäksi tutustumme yksipotkuiseen tasatyöntöön, harjoittelemme laskemista ja jarruttamista sekä erilaisia ylämäen hiihtotekniikoita. Aikaa on myös vapaammalle hiihtelylle ja tekniikoiden kokeilemiselle. Pysyttelemme kurssin aikana loivapiirteisessä maastossa.

Jatkokurssin tekniikkaharjoitukset tähtäävät jo hieman pintaa syvemmälle. Tämän vuoksi osallistujan tulee olla suorittanut peruskurssi joko kuluvan tai edellisen talven aikana.

Jatkokurssi, hiihtotapa luistelu, 90 min / 25€

Jatkokurssilla luisteluhiihto monipuolistuu ja opit paljon uutta. Käymme läpi Wassberg- ja Mogren-tekniikat sekä näihin liittyviä harjoituksia. Laskeminen, askeltaminen ja jarruttaminen tulevat tutuiksi. Aikaa on myös vapaammalle hiihtelylle ja tekniikoiden kokeilemiselle. Pysyttelemme kurssin aikana loivapiirteisessä maastossa.

Jatkokurssin tekniikkaharjoitukset tähtäävät jo hieman pintaa syvemmälle. Tämän vuoksi osallistujan tulee olla suorittanut peruskurssi joko kuluvan tai edellisen talven aikana.

Tekniikat maastossa, hiihtotapa perinteinen, 120 min / 30€

Kun haluat kehittää hiihtotaitojasi perus- ja jatkokursseja pidemmälle, on aika niin sanotusti vaihtaa maisemaa. Kertaamme aiempien kurssien aikana läpi käydyt perinteisen hiihtotavan tekniikat ja lähdemme maastoon opettelemaan lisää. Keskitymme erilaisten maastonkohtien haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Harjoittelemme myös hiihdon rytmiä ja koordinaatiota. Oppimisen ja innostuksen tueksi saat vinkkejä myös omatoimiseen harjoitteluun.

Tekniikat maastossa -kurssia ennen osallistujan tulee olla suorittanut jatkokurssi joko kuluvan tai edellisen talven aikana.

Tekniikat maastossa, hiihtotapa luistelu 120 min / 30€ 

Kun haluat kehittää hiihtotaitojasi perus- ja jatkokursseja pidemmälle, on aika niin sanotusti vaihtaa maisemaa. Kertaamme aiempien kurssien aikana läpi käydyt luisteluhiihdon tekniikat ja lähdemme maastoon opettelemaan lisää. Keskitymme erilaisten maastonkohtien haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Harjoittelemme myös hiihdon rytmiä ja koordinaatiota. Oppimisen ja innostuksen tueksi saat vinkkejä myös omatoimiseen harjoitteluun.

Tekniikat maastossa -kurssia ennen osallistujan tulee olla suorittanut jatkokurssi joko kuluvan tai edellisen talven aikana.

Videolla varmemmaksi, yksityiskurssi

Viime kaudella tullut 2020 uutuuskurssi tarjoaa ensiluokkaisen mahdollisuuden hioa hiihtotekniikkasi uudelle tasolle! Kurssin aikana hyödynnämme videokuvausta kumman tahansa etenemistyylin tekniikoiden kehittämiseen. Pääset tarkastelemaan omaa hiihtoasi suoraan tabletin näytöltä eri maastonkohdissa ja useista kuvakulmista. Samalla saat palautetta hiihdonopettajaltamme. Kurssin jälkeen lähetämme sähköpostiisi linkin, josta pääset lataamaan kurssin aikana kuvatut videot.

Kurssia järjestetään kysynnän mukaan ja se voidaan toteuttaa yksilökurssina tai enintään viidelle hengelle kerrallaan. Yksityiskohdat, kuten kurssin kesto ja hinta, sovitaan tapauskohtaisesti. Ota yhteyttä paloheina@suomenlatu.fi

First time on skis, 60 min / 20 €

New to cross-country skiing? This is just the right place for you to start! During this introductory course you will learn the basics about the gear, safety and how to get going with the classic skis. The goal is to get to know the sport and have fun while we are at it. No prior experience is needed. 

Basic course, classic technique, 60 min/ 20 €

This course offers you a chance to get a hold of the basics of classic skiing. We will go through both diagonal and double poling techniques. You’ll receive basic information about the gear, safety and training. All of the training during the course is done on a flat terrain. No prior experince is needed.

Basic course, skating technique, 60 min/ 20 €

If you are interested in learning the basics of the skating technique, you should head to this course. The training focuses on balance and learning the basic skating technique “V1”. You’ll receive basic information about the gear, safety and training. All of the training during the course is done on a flat terrain. No prior experince is needed.

Advanced course, classic technique, 90 min/ 25 €

This advanced course offers you a little more detailed look into the world of classic cross-country skiing. We will revisit the diagonal and double poling techniques and practice the kick double pole technique. Some hill climbing and downhill sections will be included.

This advanced course works best if you have the basic skillset of classic cross-country skiing. Because of that it is required that you have completed the “Basic course” before entering. 

Advanced course, skating technique, 90 min/ 25 €

When you are ready to step up with your skating, it’s time for this one. We will go through how to use different techniques (V1, V2, V2A) to move more efficiently on the skis. Some hill climbing and downhill sections will be included.

This advanced course works best if you have the basic skillset of the skating technique. Because of that it is required that you have completed the “Basic course” before entering.

 

Lisätietoa:
Suomen Latu Paloheinä, paloheinä@suomenlatu.fi, puh. 044 722 6328