Toimintasuunnitelma 2019

Toimintasuunnitelmamme suurin tehtävä on koordinoida, viestiä ja aktivoida jäsenyhdistyksiämme yhteisesti sovittuihin tulevan vuoden tekoihin, jotta kaikki löytävät mielekkään tavan ulkoilla. Se sisältää mahdollisimman tarkasti ajallisesti ja paikkoihin suunniteltuja konkreettisia toimenpiteitä, jotka perustuvat yhdessä työstämäämme visioon, perustehtävään, strategiaan ja arvoihin.

Kevätkokouksessa jäsenistö päätti järjestää paikallisesti ja valtakunnallisesti seuraavat päätapahtumat: 

  • Nuku yö ulkona 31.8.2019
  • Unelmien liikuntapäivä perheliikuntateemalla yhteistyössä Sydänliiton jäsenyhdistysten kanssa (10.-) 11.5.2019
  • #Ulkonakuinlumiukko 2.2.-10.3.2019
  • Kutsu päättäjä ulos 30.9.-13.10.2019

Samalla päätettiin toteuttaa Suomen Ladun koordinoimana jäsenyhdistyksissä retkeily-, hyvinvointia luonnosta -, hiihto- ja polkujuoksukiertueet. Näiden lisäksi toimintasuunnitelma sisältää tietoa lukuisista muista aikuisten, perheiden ja lasten ulkoiluttamiseen ja järjestötoimintaan sekä viestintään liittyvistä koulutuksista ja toimenpiteistä.

Toimintasuunnitelma on kirjoitettu jäsenyhdistysten näkökulmasta niin, että he voivat ottaa heille sopivia yksittäisiä asioita omaan toiminnan suunnitteluun ja vuosikalenteriin helposti mukaan. Näin varmistetaan, että mahdollisimman moni hyötyy järjestön tarjoamista palveluista.

Vuoden aikana halutaan vahvistaa jäsenyhdistysten toiminnan osaamisen levittämistä muille jäsenyhdistyksille tarjoamalla taloudellista tukea mm. uusien toimintamuotojen kehittämiseen.

Toivomme Paloheinään, Oittaalle sekä Kiilopäälle Suomen Ladun tukemia ja jäsenyhdistysten organisoimia tapahtumia. Välineistömme on jäsenyhdistysten toiminnalle käytössä omakustannehintaan asiakaskäyttöaikojen ulkopuolella.

Jäsenyhdistysten toiveet on tarkasti kuunneltu ja niiden perusteella yhteiset asiat on hyvin suunniteltu. Se on vain tekemistä vaille valmis. Uskon, että aikaisempaa paremmalla ennakoivalla viestinnällä onnistumme yhdessä mainiosti itse toteutuksessakin. Tehtävämme on selkeä: autamme kaikkia löytämään sen oman mielekkään tavan ulkoilla.

Eki Karlsson

toiminnanjohtaja