Toimintasuunnitelma 2018

Suomen Ladun 80-vuotinen historia ja menestyminen on ollut seurausta yhteisestä tahtotilastamme viedä ulkoilun asioita yhdessä eteenpäin. Nykyinen strategiamme on tehty yhdessä jäsenyhdistysten, hallituksen ja toimikuntien sekä työntekijöiden kanssa. Tulevaisuuden tavoitteet on määritelty hyvin ja ytimekkäästi. Viestintämme ja organisaatiomme on mukautettu strategisiin päämääriimme. Taustat ovat siis tältä osin mallikelpoisessa kunnossa. 

Tämä ei yksinään kuitenkaan riitä. Tavoitteet jäävät puheen tasolle niin kauan kun niitä ei lähdetä konkreettisesti toteuttamaan. Onnistuminen on kiinni siitä, miten hyvin olemme kuunnelleet eri tahoja, ja olemmeko suunnitelleet toimintoja, joita yhdistykset, vapaaehtoiset, työntekijät ja ulkoilijat ovat innostuneesti valmiita yhdessä tekemään. Tässä Suomen Ladun omistajat eli jäsenyhdistyksemme ovat avainasemassa.

 

Vuoden 2018 osalta suunta on selkeä. Suomen Latu täyttää 80 vuotta. Tätä juhlitaan mm. yhdessä päätettyjen retkeilykiertueen, Kiilopään kevätkokouksen ja 80-vuotisjuhlan sekä Lumiukko-haasteen muodossa.

 

Sydänliitto ja sen jäsenyhdistykset ovat meidän pääyhteistyökumppanimme: heidän kanssaan järjestetään sydänviikolla paikallisia luonto- ja ulkoilutapahtumia, viestitään yhdessä Nuku yö ulkona -tapahtumasta ja järjestetään yhdessä paikallisesti perheliikuntaa.

 

Kesällä järjestetään retkeilykiertue, joka huipentuu 8.9. pidettävään Nuku yö ulkona -haasteeseen. Haasteen avulla halutaan korostaa kansallisaarrettamme jokamiehenoikeuksia.

 

Syntymäpäiviä juhlitaan 30.4. Suomen Latu Kiilopäällä. Tänne ovat tervetulleita kaikkien jäsenyhdistysten aktiivit. Ainakin 80 yhdistyksen toivotaan osallistuvan viikonloppuun.

 

Lumiukko-haasteessa tarkoituksena on rakentaa erilaisia lumiukkoja ympäri Suomea ja iloita ulkoilusta. Suurin lahja, jonka yksittäinen jäsen, jäsenyhdistys, yhteistyökumppani tai sidosryhmäläinen voi antaa Suomen Ladulle syntymäpäivälahjaksi, on rakentaa lumiukko ja haastaa myös muut rakentamaan niitä. Näin näytetään koko Suomelle, miten suuri on Suomen Ladun ja sen jäsenyhdistysten liikuttamisvoima.

 

Suomen Latu haluaa antaa jäsenille lahjaksi ja luettavaksi myös sähköisen Latu&Polku -lehtiarkiston. Sieltä voi lukea niin vanhat kuin uudetkin lehdet ja hakea itseään kiinnostavia aiheita.

 

Vietetään ulkoilullinen ja iloinen 80-vuotisjuhla.

 

Eki Karlsson
toiminnanjohtaja