Tee testamenttilahjoitus

Testamenttaamalla varoja Suomen Ladulle tuet työtämme liikunnallisen elämäntavan edistämiseksi. Jokainen lahjoitus on meille arvokas.

Yksityishenkilönä voit tehdä testamenttilahjoituksen Suomen Ladulle. Käytämme testamenttilahjoituksina tulleet varat täysin järjestömme perustyöhön, kuten Suomen Ladun monipuoliseen lastentoimintaan tai ulkoiluolosuhteiden edunvalvontaan.

Testamenttilahjoittajana voit myös määritellä tarkemmin, miten lahjoittamasi varat kohdennetaan. Lahjoittaja voi halutessaan pysyä nimettömänä.

Yleishyödyllisenä yhteisönä Suomen Ladun ei tarvitse maksaa saamastaan testamenttilahjoituksesta veroa. Mikäli sinulla ei ole perillisiä, jäämistösi siirtyy kokonaisuudessaan valtiolle. Laatimalla testamentin voit varmistaa, että tahtosi toteutuu.

Näin laadit testamentin

Testamentin on täytettävä tietyt muotovaatimukset, jotta se olisi juridisesti pätevä. Voit käyttää Suomen Ladun valmista testamenttilahjoituspohjaa tai kysyä neuvoa oman pankkisi lakiasiainneuvonnasta tai asianajotoimistosta testamentin laatimiseen.

Perillisten lakisääteistä osuutta ei voi testamentata muille, mutta lakiosan ulkopuolelle jäävän osan omaisuudestaan voi testamentata haluamallaan tavalla.

Testamentti on mahdollista muuttaa tai peruuttaa koska tahansa laatimisen jälkeen.

Testamentissa on oltava vähintään:

  • testamentin antajan nimi henkilö- ja osoitetietoineen
  • testamentin saajan tiedot
  • testamentin kohde (esim. kaikki omaisuus tai rajatusti joku osa omaisuudesta)
  • testamentin tekijän allekirjoitus
  • kahden esteettömän yhtä aikaa läsnä olevan todistajan allekirjoitus

Ota yhteyttä

Anna-Liisa Louko
puh. 040 518 2108
etunimi.sukunimi@suomenlatu.fi

Lisäohjeita ja mallipohjia