Tee vapaaehtoistyötä

Suomen Ladun toiminnan kivijalka rakentuu aktiivisista vapaaehtoisista. Vapaaehtoisuus on toimimista itselle tärkeän asian puolesta. Kuka tahansa voi toimia vapaaehtoisena. Vapaaehtoistoiminta on palkatonta, eikä se korvaa ammattityötä. Vapaaehtoistoiminta on arvokasta sekä yksilöille että yhteiskunnalle. Vapaaehtoinen voi esimerkiksi oppia uusia taitoja, tutustua uusiin ihmisiin ja saada kokemusta. Vapaaehtoistoiminta lisää osallisuutta ja edistää hyvinvointia.


Suomen Ladussa vapaaehtoisia on Suomen Latu Kiilopäällä, järjestön luottamustoimissa valtakunnallisesti ja alueilla, ulkoilulähettiläinä sekä suurimmissa tapahtumissa. Suomen Ladun jäsenyhdistykset pyörivät täysin vapaaehtoisvoimin.

Näillä sivuilla voit tutustua vapaaehtoistoimintaamme ja löydät ajankohtaisia ilmoituksia avoimista vapaaehtoistehtävistä. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi avoimen lomakkeen kautta. 

Yhdistykset

Suomen Ladun jäsenyhdistyksissä kaikki toiminta pyörii vapaaehtoisten voimin. Etsi oma yhdistyksesi ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää

Kouluttaudu ohjaajaksi

Eri lajeja vetävät ohjaajat yhdistyksissä ovat vapaaehtoisia. Suomen Latu kouluttaa ohjaajia maksutta. Kiinnostuitko?

Lue lisää

Ulkoilulähettiläät

Ulkoilulähettiläät jakavat ulkoilun ilosanomaa sosiaalisessa mediassa ja tekevät tunnetuksi Suomen Ladun toimintaa.

Lue lisää

Latunen-verkosto

Lapsitoiminnan ohjaajat yhdistyksissa voivat liittyä valtakunnalliseen Latunen-verkostoon, joka tarjoaa vertaistukea ja vinkkejä.

Lue lisää

Seikkailupäällikkö

Onko perheesi kiinnostunut ulkoilusta ja seikkailuista? Aikuinen voi ilmoittautua seikkailupäälliköksi ja innostaa myös muita perheitä ulos.

Lue lisää

Aluetyöryhmät

Jäsenyhdistykset on jaettu 8 latualueeseen, joiden yhteistyötä koordinoi työryhmä. Kiinnostaako liittyä mukaan?

Lue lisää

Suomen Ladun työryhmät

Vapaaehtoisia on mukana myös hallituksen nimeämissä työryhmissä. Näiden kausi on 3-vuotinen ja seuraava haku on syksyllä 2022.

Lue lisää

Vapaaehtoiseksi Kiilopäälle

Suomen Latu Kiilopäällä vapaaehtoisia on useissa eri tehtävissä ympäri vuoden. Kiinnostaisiko Lapin kaamos tai yötön yö?

Lue lisää

Hallitus

Järjestön toimintaa johtaa hallitus. Hallitus kaudet ovat 3-vuotisia ja latualueet asettavat ehdokkaat syyskokoukselle.

Lue lisää

Jäsenhankintaa

Uusia jäseniä kaivataan aina. Jäsenhankintaa voi tehdä ihan jokainen, jäsenhankkijaverkosto kokoontuu säännöllisesti jakamaan parhaat vinkit.

Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi!

Suomen Ladussa vapaaehtoiset toimivat paikallisyhdistyksissä, valtakunnallisissa tapahtumissa, työryhmissä ja ulkoilulähettiläinä sekä lajikiertueilla. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi vapaaehtoistoimintaan myös avoimella lomakkeella. Vapaaehtoistyötä Suomen Ladussa koordinoi Kirsi Uusitalo. 

Kirsi Uusitalo

Järjestöpäällikkö

kirsi.uusitalo@suomenlatu.fi
Puh 044 7229 350

Osallistu-tiimin esihenkilö, hallituksen kokousten sihteeri, järjestön kokoukset, työryhmien koordinointi, toimintasuunnitelma- ja vuosikertomusprosessit, vapaaehtoistoiminnan kehittäminen