Retkiluistelukurssi

Retkiluistelu tutuksi, 3h

Retkiluistelu tutuksi -kurssi on johdatus retki- ja matkaluisteluun, luistelutekniikohin, varusteisiin, turvallisuuteen ja jääolosuhteisiin.

Aloitamme sisätiloissa, olosuhteista riippuen tunti-puolitoista ja opimme turvallisuudesta, reitinvalinnasta, varusteista, tekniikasta ja Suomen Retkiluistelijoiden toiminnasta. Olosuhteiden rajoissa harjoittelemme luistelutekniikkaa ja tutustumme Bodominjärven talvisiin maisemiin auratulla radalla tai paljaalla jäällä. Jos se ei ole mahdollista, jatkamme sisätiloissa ja syvennämme tietoja aamun aiheista.

Soveltuvuus
Kurssi sopii ulkoilusta kiinnostuneille liikkujille ja kuntoilijoille. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta retkiluistelusta. Hyvä- tai kohtainen fyysinen kunto ja luistelutaito ovat eduksi. Kurssille on 15-vuoden ikäraja.

Huom! Kurssi ei ole Skrinnarien tulokaskurssi.

Toteutuspaikka
Suomen Latu Oittaa välinevuokraamo, Kunnarlantie 33-39, 02740 Espoo.
Sijaitsemme samassa rakennuksessa ravintolan kanssa.
Huom! Tulethan paikalle hyvissä ajoin niin, että olet valmis kurssin alkaessa.

Hinta
35€: Osallistumismaksu (Sis. retkiluistimien, monojen, jääpiikkien ja kypärän vuokran)
30€: Suomen Ladun jäsenet ja omilla luistimilla osallistujat
30€: Alle 18 vuotiaat

Ilmoittaudu mukaan linkin kautta

Sunnuntai 26.1. klo 9-12. Ilmoittaudu viimeistään 20.1.
Lauantai 8.2. klo 9-12. Ilmoittaudu viimeistään 3.2.
Sunnuntai 23.2. klo 9-12. Ilmoittaudu viimeistään 17.1.

Ilmoittaudu pian, niin pääset varaamaan sopivan kokoiset monot ja luistimet. Kurssille mahtuu 15 hlö /kerta.

Kurssille valmistautuminen
Pukeudu retkiluisteluun kuin pukeutuisit hiihtoretkelle, kerroksittain, säänmukaisesti. Suosi hengittäviä ja suojaavia materiaaleja. Suojaa erityisesti pää, kädet ja jalat.
Kypärä on suositeltava. Voi tuoda oman pyöräily tai laskettelukypäräsi tai lainata vuokraamosta.
Mahdollisista muutoksista/peruutuksista ilmoitamme henkilökohtaisesti.

Vakuutukset
Osallistujia suositellaan vakuuttamaan itsensä. Tapahtumaan osallistujat ovat tapaturmavakuutettuja Suomen Ladun toimesta.  Suomen Ladulla on järjestäjän vastuuvakuutus.

Peruutusehdot
Kurssi järjestetään sääoloista riippumatta. Luistelun suhteen on säävaraus, johon vaikuttaa jäätilanne tai muutoin poikkeuksellisen huono ulkoilusää. Siinä tapauksessa, että luisteluosuus peruuntuu, saavat kurssilaiset toisena ajankohtana välineet käyttöönsä kolmeksi tunniksi veloituksetta.

Jos luistelemaan ei päästä, kurssi vedetään kokonaan sisätiloissa. Tässä tapauksessa kurssilaiset voivat vuokrata(3 h) varusteet Oittaan välinevuokraamosta veloituksetta. Mahdollisista muutoksista/peruutuksista ilmoitamme henkilökohtaisesti.