Maastopyöräilyn yhteislenkit

Oittaan viikkolenkit jatkuvat toukokuussa 2019

Maastopyöräily on reipas ulkoilulaji, joka kehittää kehoa päästä varpaisiin – se on niin hauskaa, että kunto kasvaa siinä sivussa kuin itsestään! Lajin pariin pääsee helpoiten yhteislenkkien kautta -  pääset pyöräilemään kimpassa, opit uutta ja tapaat toisia samanhenkisiä harrastajia. 

Oittaan kesäkauden 2019 viikkolenkit pyöräillään tiistaisin. Tarjolla on kaksi ryhmää; alkeis- ja jatkoryhmä. Osallistua voi omalla- tai vuokrapyörällä.

Maastopyöräilyn alkeisryhmä

Paikka ja aika
Suomen Latu Oittaa välinevuokraamo, Kunnarlantie 33-39, 02740 Espoo.
Tiistaisin klo 17:00-18:30, alkaen toukokuun 5. päivä.
Pidä itsesi ajantasalla mahdollisista muutoksista Suomen Latu Oittaa Facebook -sivuilla

Kuvaus
Aloittelijaryhmä hakee tuntumaa maastossa ajamiseen ja kehittää jo opittuja taitoja. Pyöräilynohjaaja auttaa pääsemään alkuun harrastuksessa, neuvoo pyörän valinnassa, säädöissä ja hallinnassa.
Ryhmä ajaa helppokulkuisia ulkoilureittejä, metsäpolkuja ja harjoittelee erilaisten maastohaasteiden voittamista. Lenkin fyysinen kuormitus ja tekninen haastavuus pyritään sovittamaan ryhmän tason mukaiseksi.

Pidetään tiukasti mielessä, että maastopyöräilyssä tärkeintä on, että se on hauskaa!

Soveltuvuus
Sopii erityisesti pyöräilyn ystäville, työmatka- ja maantiepyöräilijöille, jotka haluavat kokeilla maastoajoa ja monipuolistaa pyöräilyään. Alkeisryhmä sopii myös reipashenkisille ulkoilijoille ja kuntoilijoille. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta maastopyöräilystä.

Hinta
Osallistumismaksu: 10€/5€ (Suomen Ladun jäsenet)
Vuokrapyörä: 15€, sisältää kypärän
Maksaminen; kortti, seteli, liikuntaseteli

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen avautuu maalis-huhtikuussa.


Maastopyöräilyn jatkoryhmä

Missä ja milloin
Suomen Latu Oittaa välinevuokraamo, Kunnarlantie 33-39, 02740 Espoo.
Tiistaisin klo 19:00-20:30, alkaen toukokuun 5. päivä.
Pidä itsesi ajantasalla mahdollisista muutoksista Suomen Latu Oittaa Facebook -sivuilla

Kuvaus
Jatkoryhmä harjoittelee edistyksellisempiä ajotekniikoita ja haastaa itsensä tavoitteellisempaan ajamiseen. Vauhti on kovempaa kuin aloittelijaryhmässä.  Ryhmä pyrkii kehittämään sekä kuntoa että ajotaitoja, kuitenkaan unohtamatta tärkeintä eli hauskanpitoa! 

Soveltuvuus
Jatkoryhmä sopii hyväkuntoisille maastopyöräilijöille tai sellaiseksi haluaville. Ryhmän jäsenet ovat todistaneet taitonsa alkeisryhmässä tai muulla tavoin. Tässä ryhmässä ajavat haluavat haastaa itseään ja kehittää ajotaitoja ja oppia uusia reittejä.

Hinta
Osallistumismaksu: 10€/5€ (Suomen Ladun jäsenet) 
Vuokrapyörä: 15€, sisältää kypärän
Maksaminen; kortti, käteinen, Smartum

IlmoittautuminenIlmoittautuminen avautuu maalis-huhtikuussa.


Miten valmistaudun lenkille?
Tankkaa energiaa hyvissä ajoin ennen lenkkiä syömällä esim tavallista tukevampi aamiainen ja lounas. Ota mukaan juomapullo sekä lisäenergiaa(jos tunnet tarvitsevasi).
Pukeudu kerroksittain säänmukaiseen ulkoiluvaatteisiin; suosi hengittäviä ja suojaavia materiaaleja. Pyöräillessä tulee kuuma - yleisin virhe on ylipukeutuminen.
Jalkaan pyöräilykengät tai tasapohjaiset lenkki-/ulkoilukengät. Ota mukaan puhelin ja suojaa se tarvittessa vedeltä. Silmiä suojaavien lasien käyttöä suositellaan.

Linkkejä ja lisätietoa
Maastopyöräily Suomen Ladun sivuilla
Maastopyöräilijän varusteita ja ohjeita, Nurmijärven latu
Liity jäseneksi
Oittaan pyörävuokraamo
Lenkkieväät ja pitopalvelu Ravintola Oittaa