Tutustu maastopyöräilyyn

Maastopyöräily on liikkumista metsässä ja muualla luonnossa välineenä maastoon soveltuva polkupyörä. Raitis ilma, vaihtuvat maisemat ja vapauden tunne — sitä on maastopyöräily parhaimmillaan.

Aikuisille suunnatussa tapahtumassa tutustutaan maastopyörän tekniikkaan, turvallisuuteen, varusteisiin ja tietenkin maastossa ajamiseen. Tapahtuman keskiössä on ajaminen ja siitä nauttiminen. Pyöräilytuntumaa haetaan ensin Oittaan kartanon pihaan rakennetulla harjoitteluradalla, jonka jälkeen teemme pyöräretken lähimetsiin ja kokeilemme maastoajoa, samalla bongaten alueen luontokohteita.

Osallistuminen omalla tai vuokrapyörällä. Kysy vuokrapyörää!

Varoitus! Tutustu maastopyöräilyyn -tapahtumassa saatat kohdata samanhenkisiä, saada vinkkejä harrastukseen ja inspiraatiota arjen ahertamiseen.

Missä ja milloin
Suomen Latu Oittaa, Kunnarlantie 33-39, 02740 Espoo.
Lauantaina 15. 9. klo 12:00-15.00

Kuvaus
Ensimmäisellä tunnilla tutustutaan maastopyörän tekniikkaan, hallintalaitteisiin ja tarvittaviin varusteisiin. Samalla opitaan turvallisuusasioita ja maastopyöräilijän etiketti eli huomaavaisen maastopyöräilijän ohjeet. Pyöränhallintaa, tasapainoa ja ajotekniikoiden perusteita harjoitellaan vuokraamon pihaan rakennetulla harjoitteluradalla. Tämän jälkeen lähdetään pyöräretkelle Oittaa-Brobacka-Pirttimäki alueen metsiin, jossa ajamme ulkoilureittejä, latupohjia ja helppoja metsäpolkuja.

Maastossa laitamme uudet taidot testiin odotuksena itsensä ylittäminen kera riemunkiljahdusten. Samalla tutustutaan paikallisiin polkuihin, lajin etikettiin ja luonnossa liikkumiseen ryhmänä.

Retken kesto noin 2 tuntia ja matkan pituus 10-15 km. Tapahtumissa toimivat ohjaajina Suomen Ladun koulutetut maastopyöräohjaajat.

Soveltuvuus
Sopii erityisesti pyöräilyn ystäville, työmatka- ja maantiepyöräilijöille, jotka haluavat kokeilla maastoajoa ja monipuolistaa pyöräilyään. Sopii myös reipashenkisille ulkoilijoille ja kuntoilijoille. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta maastopyöräilystä.

Hinta
Osallistumismaksu 10€/5€ (Suomen Ladun jäsenet)
Vuokrapyörä(Fatbike) 20€, sisältää kypärän. Maksaminen; kortti, seteli, liikuntaseteli

Ilmoittautuminen
Facebook tapahtuman kautta. Jos et käytä Facebookia, voit ilmoittautua sähköpostilla: oittaa@suomenlatu.fi tai puhelimella: 050 466 7190.

Miten valmistaudun?
Tankkaa energiaa syömällä esim tavallista tukevampi aamiainen. Ota mukaan juomapullo sekä lisäenergiaa(jos tunnet tarvitsevasi). Pukeudu kerroksittain säänmukaiseen ulkoiluvaatteisiin; suosi hengittäviä ja suojaavia materiaaleja. Pyöräillessä tulee kuuma - yleisin virhe on ylipukeutuminen. Jalkaan pyöräilykengät tai tasapohjaiset lenkki-/ulkoilukengät. Käsineet tarvittaessa, lasit suojaamaan silmiä. Ota mukaan puhelin, talleta sinne ohjaajan numero ja suojaa puhelin vedeltä.


Linkkejä ja lisätietoa

Maastopyöräily Suomen Ladun sivuilla
Maastopyöräilijän varusteita ja ohjeita
Liity jäseneksi
Lenkkieväät ja pitopalvelu Ravintola Oittaa