Maastopyöräily tutuksi -kurssi

Tulossa talvikaudelle 2019-2020 talvipyöräilykursseja!

3h tuhti paketti maastopyöräilyä

Kurssilla tutustutaan erilaisiin maastopyöriin, niiden ominaisuuksiin ja maastossa tarvittaviin ajotekniikoihin. Samalla opitaan turvallisuusasioita, tarvittavia varusteita ja ryhmänä liikkumista maastossa. Ajotuntumaa haetaan aluksi tekniikkaradalla, jonka jälkeen tehdään pyöräretki maastoon, jossa kokeillaan opittuja taitoja aidossa ympäristössä.

Kurssin ohjaajina toimivat Suomen Ladun koulutetut pyöräilynohjaajat. Kurssin jälkeen osallistujilla on valmiudet liikkua itsenäisesti maastossa ja osallistua Oittaan maastopyöräilyn viikkolenkeille. Osallistuminen omalla tai vuokrapyörällä.

Tule ja kesytä maastopyörä!

Toteutuspaikka ja -aika
Suomen Latu Oittaa, Kunnarlantie 33-39, 02740 Espoo.
Tulethan paikalle hyvissä ajoin niin, että olet valmis kurssin alkaessa tasan ilmoitettuna alkamisaikana.

Kurssi toteutetaan kelistä riippumatta, poislukien jatkuva rankkasade tai myrsky.
Mahdollisista muutoksista/peruutuksista ilmoitamme henkilökohtaisesti.

Soveltuvuus ja ohjelma
Kurssi sopii hyvin pyöräilyn ystäville, työmatka- ja maantiepyöräilijöille, jotka haluavat oppia ajamaan maastossa ja monipuolistaa pyöräilyään. Sopii myös reipashenkisille ulkoilijoille ja kuntoilijoille. Alle 15-vuotiaat vanhemman seurassa. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta maastopyöräilystä.

Teoria(30min)
Maastopyörän tekniikka ja erilaiset maastopyörämallit, pyörän valitseminen ja säätäminen itselle sopivaksi, varustautuminen yhteislenkille; varusteet, vaatteet ja työkalut, maastopyöräilijän etiketti eli huomaavaisen maastopyöräilijän ohje.
Maastopyörän hallinta(45min)
Harjoittelua tekniikkaradalla; polkeminen, jarruttaminen ja vaihteiden vaihtaminen, tasapainoilu pyörän päällä, ohjaaminen ja pujottelu, ylä- ja alamäki, esteen ylittäminen
Maastoretki(105min)

Hinta
Osallistumismaksu: 40€/35€ (Suomen Ladun jäsenet)
Vuokrapyörä: 20€, sisältää kypärän.

Ilmoittaudu kurssille linkin kautta
la 21.9. klo 13-16
la 28.9. klo 13-16
ke 9.10. klo 17-20: PIMEÄSSÄ AJAMINEN

Talvi lähenee ja päivä lyhenee. Kiinnostaisiko ajaa pyörällä ympäri vuoden? Entä oletko miettinyt - millaista on ajaa maastossa pimeällä? Mitä se vaatii? Voit osallistua pimeänajo kurssille omalla(kunnollinen ajovalo pakollinen) tai vuokrapyörällä. Vuokrapyörään sisältyy kypärä ja ajovalo.

Kurssille valmistautuminen
Tankkaa energiaa syömällä esim. tavallista tukevampi aamiainen tai lounas. Ota mukaan juomapullo ja pientä lisäenergiaa, jos tunnet tarvitsevasi. 
Pukeudu kerroksittain säänmukaiseen ulkoiluvaatteisiin; suosi hengittäviä ja suojaavia materiaaleja. Maastopyöräillessä tulee kuuma - yleisin virhe on ylipukeutuminen. Jalkaan pyöräilykengät tai tasapohjaiset lenkki-/ulkoilukengät. Pyöräilykäsineet suojaavat pikkunaarmuilta ja ajolasit hyöteisiltä ja oksaniskuilta. Halutessasi voit ottaa selkään kevyen päivärepun, jonne voit ottaa esim. taukotakin tai vaihtovaatteita.
Ota puhelin mukaan puhelin, suojaa se vedeltä ja talleta sinne ohjaajan numero.

Varustelista lähimaastoon(ei tarvitse noudattaa kokonaisuudessaan kurssilla)

Vakuutukset
Osallistujia suositellaan vakuuttamaan itsensä. Tapahtumaan osallistujat ovat tapaturmavakuutettuja Suomen Ladun toimesta.  Suomen Ladulla on järjestäjän vastuuvakuutus.

Lisätietoja
Suomen Latu Oittaa: 050 466 7190 | oittaa@suomenlatu.fi

Valokuvia tapahtumasta

Linkit
Maastopyöräily Suomen Ladun sivuilla
Maastopyöräilijän varusteita ja ohjeita
Liity jäseneksi
Lenkkieväät ja pitopalvelu Ravintola Oittaa