Aikuisten hiihtokurssit

Suomen Latu Oittaa tarjoaa matalan kynnyksen hiihdon opetusta niin aloittelijoille kuin tekniikkavinkkejä kaipaaville harrastajillekin. Kurssien sisällöt ovat suunnitelleet koulutetut hiihtovalmentajat ja asiantuntijat. Omien hiihtovälineiden puuttuessa, on mahdollista vuokrata suksipaketit edullisesti paikan päältä. (välineet opetuksen yhteydessä vain 12e).

Valitse omasi ja tule mukaan kurssille!

Peruskurssi, hiihtotapa perinteinen, 60 min / 20€

Tervetuloa opettelemaan perinteisen hiihdon perusteita! Peruskurssilla harjoittelemme hiihdossa yleisesti tärkeää tasapainotaitoa ja käymme läpi sekä vuorohiihdon että tasatyönnön tekniikat. Saat vinkkejä niin välineistä, harjoittelusta kuin turvallisuudestakin. Peruskurssin harjoitteet suoritetaan tasamaalla ja osallistuminen on mahdollista kuntotasosta riippumatta. Aiempaa hiihtokokemusta et tarvitse.

Ilmoittaudu kurssille linkin kautta


Peruskurssi, hiihtotapa luistelu, 60 min / 20 €

Jos haluat tutustua luisteluhiihdon saloihin, on tämä kurssi siihen oikea paikka. Opettelemme suksilla pysymisen perusteita monipuolisin harjoittein. Lisäksi harjoittelemme luisteluhiihdon perustekniikkaa eli kuokkaluistelua. Saat vinkkejä niin välineistä, harjoittelusta kuin turvallisuudestakin. Peruskurssin harjoitteet suoritetaan tasamaalla ja osallistuminen on mahdollista kuntotasosta riippumatta. Aiempaa hiihtokokemusta et tarvitse.

Ilmoittaudu kurssille linkin kautta


Jatkokurssi, hiihtotapa perinteinen, 90 min / 25€

Perinteisen hiihtotavan jatkokurssilla kertaamme ja kehitämme vuorohiihdon ja tasatyönnön tekniikoita. Lisäksi tutustumme yksipotkuiseen tasatyöntöön, harjoittelemme laskemista ja jarruttamista sekä erilaisia ylämäen hiihtotekniikoita. Aikaa on myös vapaammalle hiihtelylle ja tekniikoiden kokeilemiselle. Pysyttelemme kurssin aikana loivapiirteisessä maastossa.

Jatkokurssin tekniikkaharjoitukset tähtäävät jo hieman pintaa syvemmälle. Tämän vuoksi osallistujan tulee olla suorittanut peruskurssi joko kuluvan tai edellisen talven aikana.

Ilmoittaudu kurssille linkin kautta


Jatkokurssi, hiihtotapa luistelu, 90 min / 25€

Jatkokurssilla luisteluhiihto monipuolistuu ja opit paljon uutta. Käymme läpi Wassberg- ja Mogren-tekniikat sekä näihin liittyviä harjoituksia. Laskeminen, askeltaminen ja jarruttaminen tulevat tutuiksi. Aikaa on myös vapaammalle hiihtelylle ja tekniikoiden kokeilemiselle. Pysyttelemme kurssin aikana loivapiirteisessä maastossa.

Jatkokurssin tekniikkaharjoitukset tähtäävät jo hieman pintaa syvemmälle. Tämän vuoksi osallistujan tulee olla suorittanut peruskurssi joko kuluvan tai edellisen talven aikana.

Ilmoittaudu kurssille linkin kautta


Tekniikat maastossa, hiihtotapa perinteinen, 120 min / 30€

Kun haluat kehittää hiihtotaitojasi perus- ja jatkokursseja pidemmälle, on aika niin sanotusti vaihtaa maisemaa. Kertaamme aiempien kurssien aikana läpi käydyt perinteisen hiihtotavan tekniikat ja lähdemme maastoon opettelemaan lisää. Keskitymme erilaisten maastonkohtien haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Harjoittelemme myös hiihdon rytmiä ja koordinaatiota. Oppimisen ja innostuksen tueksi saat vinkkejä myös omatoimiseen harjoitteluun.

Tekniikat maastossa -kurssia ennen osallistujan tulee olla suorittanut jatkokurssi joko kuluvan tai edellisen talven aikana.

Ilmoittaudu kurssille linkin kautta


Tekniikat maastossa, hiihtotapa luistelu 120 min / 30€ 

Kun haluat kehittää hiihtotaitojasi perus- ja jatkokursseja pidemmälle, on aika niin sanotusti vaihtaa maisemaa. Kertaamme aiempien kurssien aikana läpi käydyt luisteluhiihdon tekniikat ja lähdemme maastoon opettelemaan lisää. Keskitymme erilaisten maastonkohtien haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Harjoittelemme myös hiihdon rytmiä ja koordinaatiota. Oppimisen ja innostuksen tueksi saat vinkkejä myös omatoimiseen harjoitteluun.

Tekniikat maastossa -kurssia ennen osallistujan tulee olla suorittanut jatkokurssi joko kuluvan tai edellisen talven aikana.

Ilmoittaudu kurssille linkin kautta


Videolla varmemmaksi, yksityiskurssi

Tämä kauden 2019–2020 uutuuskurssi tarjoaa ensiluokkaisen mahdollisuuden hioa hiihtotekniikkasi uudelle tasolle! Kurssin aikana hyödynnämme videokuvausta kumman tahansa etenemistyylin tekniikoiden kehittämiseen. Pääset tarkastelemaan omaa hiihtoasi suoraan tabletin näytöltä eri maastonkohdissa ja useista kuvakulmista. Samalla saat palautetta hiihdonopettajaltamme. Kurssin jälkeen lähetämme sähköpostiisi linkin, josta pääset lataamaan kurssin aikana kuvatut videot.

Kurssia järjestetään kysynnän mukaan ja se voidaan toteuttaa yksilökurssina tai enintään viidelle hengelle kerrallaan. Yksityiskohdat, kuten kurssin kesto ja hinta, sovitaan tapauskohtaisesti.

Ota yhteyttä oittaa@suomenlatu.fi


First time on skis, 60 min / 20 €

New to cross-country skiing? This is just the right place for you to start!

During this introductory course you will learn the basics about the gear, safety and how to get going with the classic skis. The goal is to get to know the sport and have fun while we are at it. No prior experience is needed. 

Register for the course via the link