Yhdistyksille

TOIMINTAOHJEET NUKU YÖ ULKONA -TAPAHTUMAN JÄRJESTÄMISEEN

Tältä sivulta löydät materiaalia tapahtumien järjestämiseen.

 1. Hyödyntäkää halutessanne vinkkimateriaalia Nuku yö ulkona-tapahtuman järjestämiseen. Materiaalin voi ladata tästä: Vinkit Nuku yö ulkona-tapahtumaan. Jos teillä on kysyttävää materiaalista, ottakaa yhteyttä hanna.laakso(a)suomenlatu.fi
 2. Ilmoittakaa tapahtumanne Suomen Ladun tapahtumakalenteriin: www.suomenlatu.fi/tapahtumakalenteri. Tapahtumakalenteriin ilmoitetut tapahtumat näkyvät automaattisesti myös Nuku yö ulkona-nettisivuilla.
 3. Mainostakaa tapahtumaa alueellanne (jäsenet, yhteistyötahot, kaupat yms.). Hyödyntäkää valmiita juliste- ja somepohjia, jotka löytyvät tältä sivulta.
 4. Tehkää turvallisuussuunnitelma. Turvallisuussuunnitelmapohjan löydätte Suomen Ladun yhdistyspalveluista täältä.
 5. Tapahtuman materiaalipaketti lähetetään teille elokuun alkupuolella. Paketti sisältää Elovena-annospuuropusseja sekä Nuku yö ulkona-tulitikkuja.
 6. Nauttikaa yöstä ulkona 8.9.!

ILMOITUSPOHJAT JA FACEBOOK-BANNERIT

Alla on tapahtumaviestinnässä käytettäväksi muutamia valmiita julistepohjia sekä tapahtumakansikuvia ja julkaisukuvia Facebook-käyttöön. Julistepohjista on kaksi versiota, toisen voi täyttää valmiiksi tietokoneella ennen tulostusta (täytettävä PDF) ja toisessa on varattu alue johon voi kirjoittaa esimerkiksi tussilla. Pohjat ovat A3 kokoisia mutta toki voit tulostaa ne myös A4 kokoon valitsemalla oikeat tulostusasetukset (sovita paperille tai vastaava). Julisteita on kolme erilaista, voitte valita mitä käytätte. Kaikki linkit avautuvat uuteen ikkunaan. Facebook -kuvat voit tallentaa omalle koneellesi klikkaamalla hiiren oikealla näppäimellä ja valitsemalla "Tallenna kuva nimellä".

 

 • Tulostettava tussilla täytettävä pohja (PDF):
 • Esitäytettävä pohja tulostettavaksi (PDF): 
  • Vaihtoehto 1, Vaihtoehto 2, Vaihtoehto 3
  • Käytettävissä on 62 merkkiä #nukuyöulkona-tekstin alla olevassa kentässä. Näillä voit lisätä julistepohjaan esimerkiksi kellonajan, paikan sekä järjestäjän tiedot ennen tulostamista. Täytettyäsi julisteen voit "tulostaa" sen PDF-muotoon ja lisätä omilla teksteillä täytetyn version esim. nettisivuille tai lähettää sähköpostilla.
   HUOM! Jos mahdollista niin käytä täyttämiseen Adobe Acrobat Reader ohjelmaa (https://get.adobe.com/fi/reader/), koska esim. Chromella täytettäessä fontit eivät pysy oikeina.
    
 • Facebook-tapahtuman kansikuvat:
  • vaihtoehto 1, vaihtoehto 2, vaihtoehto 3, vaihtoehto 4
  • Nämä sopivat Facebookissa tapahtuman kansikuvaksi.
   HUOM! Jos haluatte päivittää yhdistyksen oman facebook-sivun kansikuvan Nuku yö ulkona-teemaiseksi, käyttävää myöhemmin sivulla olevia tavallisia kuvia, sillä nämä kuvat rajautuvat sivun kansikuvana toimimattomiksi.
    
 • Kuvat Nuku yö ulkona-tekstillä some-julkaisuun:
  Voit käyttää näitä kuvia julkaisuissa facebookissa tai muissa sosiaalisen median kanavissa. Muista silloin kirjoittaa oman tapahtumanne tiedot tekstiin julkaisun yhteyteen.
 • Yleiset Nuku yö ulkona-kuvat yhdistysten käyttöön. Kuvat ovat samoja kuin kansikuvissa ja julkaisuja varten, mutta ilman tekstiä (huom, mainitse kuvaaja kuvan yhteydessä):