Nuku yö ulkona
08.09.18

TERVETULOA KUIVAJÄRVEN RIIPPUMATTOHOTELLIIN!

Maaselän Latu toteuttaa paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa Reisjärvellä Kuivajärven Riippumattohotellin. Metsähotelli on osa Suomen Ladun Nuku yö ulkona-tapahtumaa.

Metsähotelli on 150 osallistujalle rakennettu matalan kynnyksen vaihtoehto kokea yöpymiselämys luonnon helmassa eri tavoin. Hotelli toimii normaalin hotellin tavoin eli majoituspaikat pitää varata ennakkoon. Ainoa poikkeus on, että tässä hotellissa majoittuminen on maksutonta. Lisäpalvelut, kuten aamiainen, nuotiokioskin tuotteet ja sauna ovat maksullisia.

Viikonlopun täydentää monipuolinen, kaikenikäisille suunnattu ohjelma. Hotellin lisäksi paikalle voi saapua majoittumaan omilla riippumatoilla ja teltoilla siihen varatulle alueelle.

HUOM! Koska tilaa on rajoitetusti, pyydämme myös omilla majoitteilla paikalle saapuvien ilmoittautuvan etukäteen ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Näin voimme varmistaa kaikkien tulijoiden saavan mukavan yöpymispaikan.

Metsähotelli avaa ovensa lauantaina 8.9.2018 klo 12 ja tapahtuma päättyy sunnuntaina 9.9.2018 klo 12.

MAJOITUS

Tarjolla on useaa erilaista majoitusta:

Puolijoukkueteltta: Puolijoukkueteltta tarjoaa perinteisen ryhmämajoituksen tunnelmaa. Puolijoukkueteltat ovat avoimia kaikille, eikä niissä ole erikseen mies- tai naispaikkoja.

Fjällräven-teltta-alue: Laadukkaat 2 tai 4 hengen vaellusteltat. HUOM! Vaellusteltat on tarkoitettu vain kahdelle hengelle tai esim. kolmihenkiselle perheelle. Täytäthän molempien osallistujien tiedot samalla kertaa.

Ticket-to-the-Moon riippumattoalue: Retkeilyriippumatto on tätä päivää. Kokeile modernia retkeily-yksiötä. Riippumattomajoitukseen sisältyy itse riippumaton lisäksi tarppi ja hyttyssuoja.

Majoitteet ovat valmiiksi pystytettyjä. Itsellä tulee olla muut retkeilyvarusteet eli makuualusta, makuupussi ja tarpeellinen määrä vaatetusta.

Omat riippumatot ja teltat
Myös omalla riippumatolla ja teltalla voit tulla paikalle. Pyydämme, että myös kaikki omalla majoitteella tapahtumaan osallistuvat ilmoittautuvat ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Alueen maasto on hyvin kivikkoista, siksi riippumatto on mukavin majoite Kuivajärvellä.

RUOKAILUT

Metsähotellissa on nuotiokioski, josta voit ostaa pyttipannua, lettuja,makkaraa, tikkupullaa, vaahtokarkkivartaita ja kahvia, teetä sekä kaakaota. Kioskissa on huomioitu myös gluteeniton tarjonta.

Nuotiokioskista voit ostaa aamupalan (puuro, leipä, kananmuna, juomat). Myös ennakkoon varatut aamiaiset saa nuotiokioskista.

HUOM! Tapahtumassa on käytössä  käteismaksu.

Alueella on tulipaikkoja, jotka ovat metsähotellivieraiden käytettävissä. Muistathan olla varovainen avotulen kanssa laittaessasi ruokaa nuotiolla tai keittimillä, sillä tuli leviää metsässä helposti. Metsähotellissa retkeillään roskattomasti, huolehdithan kaikki syntyvät roskat pois alueelta mukanasi.

Nuotiopaikat ovat majoittujien käytössä myös aamulla aamiaisen valmistamista varten.

HUOM! Ota mukaan tarvitsemasi määrä juomavettä, koska Kuivajärvellä ei ole vesijohtoa, kaivoa eikä lähdettä.

ILMOITTAUTUMINEN

Hotelliin ilmoittautuminen on päättynyt. Mikäli haluat muuttaa vielä varauksiasi tai kysellä vapaita paikkoja, voit tehdä sen suoraan Metsähotellin järjestäjille osoitteeseen: heli.hilliaho(a)kotinet.com.

HUOM! Paikan päällä 8.9. kaikkien majoitukseen tulevien on ilmoittauduttava Metsähotellin respassa. Saavuthan paikalle klo 18 mennessä. Tämän jälkeen vapautamme lunastamattomat majoitteet muiden käyttöön.

OHJELMA

Metsähotellissa on paljon monipuolista ohjelmaa. Lauantaina on useampia eri mittaisia ohjattuja retkiä mm. Kuivajärven, Kotajärven ja Harjuntakasen maastoihin. Lisäksi hotellissa on useita omatoimisia tai ohjattuja toimintapisteitä, joiden tiedot löytyvät alta.

LA 8.9.2018

Klo 12:00   Metsähotelli aukeaa

Respa auki klo la 11 - 22
                         su 7.30 - 12

Metsäkioski auki la 12- 22
               su 7.30-12

Ensiapu la 12 - 22
              su 8 - 12

Toimintapisteet

12 -       Metsämörripolku
12 -       Melontaan tutustuminen
15 -       Hiljaisuuden polku
Frisbeegolf
14 - 17  Maastopyöräilyä
14 - 16  Onginta

Retket:

13:00     Polkujuoksu
15:00     Kuivajärven kierros patikoiden (4 km)
12:30 - 18:00   Harjuntakasen kierros patikoiden (10 km)

Iltaohjelmaa:

Tea Karvinen, Kansallispuistot - Maamme luonnon helmet -kirjan kuvaaja ja kirjoittaja paikalla juttelemassa kansallispuistokokemuksistaan   

Otsalamppuseikkailu

Muuta:

Savusauna (maksullinen) klo 17-19
Sauna Kuivajärvellä (maksullinen). Saunavuorot 17-18 naiset, 18-19 miehet, 19-20 naiset, 20-21 miehet, 21-22 naiset, 22-23 miehet.

SU 9.9

7:30    Aamuinen metsäkylpy
8:00    Aamuinen metsäkylpy
8:30    Aamuinen metsäkylpy

MUUT PALVELUT

Metsäkioski: avoinna la 12-22 ja su 7-12
Savusauna, varattava etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä, maksu paikan päällä. Hinta 15 €
Raatejärven kämpällä noin 2 km päässä on saunomismahdollisuus.
Kuivajärven varaustuvan sauna on käytössä. Saunavuoro maksaa 5 €. Saunavuorot 17-18 naiset, 18-19 miehet, 19-20 naiset, 20-21 miehet, 21-22 naiset, 22-23 miehet.
Respa on auki la klo 11 - 22 ja su 8 - 12.00

SAAPUMISOHJEET

Kuivajärven Riippumattohotellin osoite on Matokankaantie 4 Reisjärvi. Reisjärvelle ei pääse viikonloppuna julkisilla kulkuvälineillä. Kuivajärveltä on Reisjärven keskustaan noin 15 km. Haapajärveltä on noin 45 km, Ylivieskasta noin 85 km ja Pihtiputaalta noin 60 km.

Kuivajärvellä on lauantaina pysäköinnin ohjaus. Noudatathan pysäköinnin ohjaajien neuvoja. Varaudu kävelemään parkkipaikalta hotellialueelle joitakin satoja metrejä enimmillään.

Sijainti 
Pohjois-Pohjanmaa, Reisjärvi, Etelä-Sydänmaa, Peuran polku.

Kuivajärven vuokratupa sijaitsee Peuran polku -retkeilyreitin varrella. Noin kahden kilometrin päässä sijaitsee Raatejärven vuokratupa.


 
Kartat
Retkikartta.fi
Maastokartta numero 2343 04.