Nuku yö ulkona
08.09.18

TERVETULOA KOPPARNÄSIN METSÄHOTELLIIN!

Uudenmaan latuyhdistykset Vantaan Latu, Espoon Latu, Porkkalan Polku, Kiilopään Ystävät ja Pikomalan Retkeilijät toteuttavat Kopparnäs-Störsvikin alueella Inkoossa Metsähotellin. Metsähotelli on osa Suomen Ladun Nuku yö ulkona -tapahtumaa.

Metsähotelli on sadalle osallistujalle rakennettu matalan kynnyksen vaihtoehto kokea yöpymiselämys luonnon helmassa eri tavoin. Hotelli toimii normaalin hotellin tavoin eli majoituspaikat pitää varata ennakkoon. Ainoa poikkeus on, että tässä hotellissa majoittuminen on maksutonta. Hotellista on saatavissa maksullisia lisäpalveluita, kuten saunomismahdollisuus telttasaunassa.

Viikonlopun täydentää monipuolinen, kaikenikäisille suunnattu ohjelma. Hotellin lisäksi paikalle voi saapua majoittumaan omilla teltoilla siihen varatulle alueelle.

HUOM! Koska tilaa on rajoitetusti, toivomme myös omilla majoitteilla paikalle saapuvien ilmoittautuvan etukäteen ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Näin voimme varmistaa kaikkien tulijoiden mahtuvan varmasti alueelle.

Metsähotelli avaa ovensa lauantaina 8.9.2018 klo 12 ja tapahtuma päättyy sunnuntaina 9.9.2018 klo 12. Saavuthan paikalle klo 18 mennessä. Tämän jälkeen vapautamme lunastamattomat majoitteet muiden käyttöön.

MAJOITUS

Tarjolla on useaa erilaista majoitusta:

Puolijoukkueteltta: Puolijoukkueteltta tarjoaa perinteisen ryhmämajoituksen tunnelmaa. Puolijoukkueteltat ovat avoimia kaikille, eikä niissä ole erikseen mies- tai naispaikkoja.

Fjällräven-teltta-alue: Laadukkaat 2 hengen vaellusteltat. HUOM! Vaellusteltat on tarkoitettu vain kahdelle hengelle tai esim. kolmihenkiselle perheelle. Täytäthän molempien osallistujien tiedot samalla kertaa.

Ticket-to-the-Moon riippumattoalue: Retkeilyriippumatto on tätä päivää. Kokeile modernia retkeily-yksiötä. Riippumattomajoitukseen sisältyy itse riippumaton lisäksi tarppi ja hyttyssuoja.

Majoitteet ovat valmiiksi pystytettyjä. Itsellä tulee olla muut retkeilyvarusteet eli makuualusta, makuupussi ja tarpeellinen määrä vaatetusta. Otsa- tai taskulamppu on hyvä olla mukana alkusyksyn retkellä.

Metsähotellin ilmoittautuminen on päättynyt. Omaa varausta voi muokata olemalla suoraan yhteydessä järjestäjiin: merja.jormakka(a)kolumbus.fi

Omat teltat

Myös omilla teltoilla ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt. Osallistujia on tulossa tapahtumaan niin runsaasti, että toivomme, ettei omilla majoitteilla enää tultaisi paikan päälle ilman ennakkoilmoittautumista.

RUOKAILUT

Ruokailuun on kaksi vaihtoehtoa: voit valmistaa itse ruokasi tai käyttää Metsähotellin nuotiokioskin palveluja. Nuotiokioskin tiedot löydät kohdasta "Muut palvelut".

Omatoimiruokailuun kannattaa varata mukaan reilusti evästä ja muistaa myös ruokailuvälineet. Mikä onkaan parempaa kuin retkiruoan valmistaminen ja nauttiminen luonnon helmassa! Ota mukaasi myös riittävästi juomaa ja vettä, koska alueella olevan kaivon vesi ei ole juomakelpoista kuuman kuivan kesän jäljiltä.

Alueella on tulipaikkoja, joilla ruoat voi valmistaa. Muistathan olla varovainen avotulen kanssa laittaessasi ruokaa nuotiolla tai keittimillä, sillä tuli leviää metsässä helposti. Huolehdithan myös ruoanlaitossa syntyvät roskat pois luonnosta.

Nuotiopaikat ovat majoittujien käytössä myös aamulla aamiaisen valmistamista varten.

Ideoita ruokailuihin voi etsiä vaikkapa luontoon.fi -sivuston retkiruokaosiosta.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen hotelliin on päättynyt. Myös omilla teltoilla ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt. Osallistujia on tulossa tapahtumaan niin runsaasti, että toivomme, ettei omilla majoitteilla enää tultaisi paikan päälle ilman ennakkoilmoittautumista.

HUOM! Paikan päällä 8.9. kaikkien majoitukseen tulevien on ilmoittauduttava Metsähotellin respassa.

Hotelliin sisäänkirjautuminen tulee tehdä lauantaina klo 18.00 mennessä, mikäli olet varannut järjestäjän majoitteen. Oman ennakkoon ilmoitetun majoitteen kanssa voi ilmoittautua myöhemminkin.

OHJELMA

Metsähotellissa on paljon monipuolista ohjelmaa. Lauantaina omatoimiset ohjelmapisteet ovat käytössä klo 13–21. Näihin ohjelmiin saa ohjeet ja välineitä lainaksi Metsähotellin respa/infosta. Ohjattujen retkien kokoontuminen tapahtuu respa/infon edessä.

Lauantai 8.9.

12:00  Hotelli aukeaa
13:00 – 21:00  Omatoimiohjelmapisteet käytössä / ohjeet ja välineet respasta: frisbeegolf, maastopyöräily, geokätköily.
13:00 – 17:00  Metsämörrin luontopolku lapsille
14:00 – 16:00  Erätaitorastit
16:00  Perhepolkujuoksu
17:00 – 18:00  Kasviretki, opastettu
17:00   Polkujuoksu
18:00 – 19:30  Valokuvausretki, vinkkejä luonnon kuvaamiseen älypuhelimella
21:00 – 23:00  Yhteinen iltanuotio
24:00   Hiljaisuus

Sunnuntai 9.9.

07:00  Nuotiot sytytetään omatoimista aamiaisen valmistusta varten.
08:00 – 12:00  Omatoiminen geokätköily
09:30 Opastettu retki alueella, polut tutuiksi, keskivaikea, 1,5 – 2  tuntia
12:00  Huoneiden luovutus
14:00  Tapahtuma päättyy

Ohjelma tarkentuu ja lisätietoja päivitetään tälle sivulle.


MUUT PALVELUT

Respa/info on avoinna lauantaina klo 12.00 – 22.00 ja sunnuntaina klo 7.00 – 14.00.
Hotelliin sisäänkirjautuminen lauantaina klo 18.00 mennessä järjestäjän majoitteen varanneille.

Saunomismahdollisuus telttasaunassa lauantaina klo 16.00 – 21.00, saunamaksu 5 euroa.

Metsähotellin nuotiokioskista on mahdollista ostaa seuraavia tuotteita:

Kahvi 2,00 €
Tee 1,50 €
Pullat 2,00 – 2,50 €
Korppu 0,50 €
Trip 1,00 €
Limut 3,00 €
Sämpylä 3,50 €
Lihapiirakka 3,00 €
Kylmä makkara 1,50 €
Nameja 0,50 – 3,00 €

Ennakkoon tilattavissa sähköpostitse tuulikki.malmstrom@gmail.com seuraavat tuotteet:

Lettutaikina (2 dl) 2,50 €, hillo tai sokeri (lettupannuja käytettävissä avotulella paistamiseen)
Lohikeitto, leipä 7,00 €, lauantaina klo 14.00 alkaen
Kasvissosekeitto, leipä 6,00 €, lauantaina klo 14.00 alkaen
Aamupala 7,50 €, kahvi/tee, sämpylä, leike valinnan mukaan, tuorepala, hedelmä, jugurtti/viili tai puuro, sunnuntaina klo 8.00 alkaen
Grillattavaksi makkarat voi tilata ennakkoon 1,50 €.

Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia. Jos tarvitset erikoisruokavaliota, ota yhteyttä, niin sekin onnistuu. Maksuvälineenä käyvät pankkikortti ja käteinen.

SAAPUMISOHJEET

Paikka: Kopparnäs-Strörsvikin virkistysalue, Sandviken, Inkoo. Metsähotellin sijainti kartalla.

Osoite: Kopparnäsintie 432, 10160 Degerby (Infotaulu)

Ajo-ohje: Helsinki-Hanko-tieltä (nro 51) käännytään etelään päin Kopparnäsintielle Degerbyn kohdalla.
Valtatieltä on noin 5 km:n matka Kopparnäsiin. Kopparnäsintien jälkeen jatketaan Råbergintien päähän, jossa Sandfjärdenin pysäköintialue. Tältä pysäköintipaikalta on noin 600 metriä majoitusalueelle Sandvikenin rantaan. Paikalla on liikenteenohjaus ja opastus, joten eksymään et pääse.

Julkinen liikenne: Linja-autopysäkit ovat Degerbyn kylän kohdalla (www.matkahuolto.fi).