Uutiset

Image

Lähes 130 000 suomalaista nukkui yönsä ulkona

29.06.2017

Suomen Ladun Nuku yö ulkona -haasteeseen osallistui lähes 130 000 suomalaista, selviää Taloustutkimuksen Suomen Ladulle tekemästä kyselystä.

Toista kertaa järjestetty Nuku yö ulkona -haaste sai kesäkuun 17. päivänä suomalaiset liikkeelle niin luonnossa kuin kotipihoillakin. Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan haasteeseen osallistui lähes 130 000 suomalaista.

”Osallistujamäärä ylitti selvästi omat ennakkoarviomme. Olemme todella iloisesti yllättyneitä siitä, että niin moni intoutui nukkumaan yönsä ulkona. Tällaisille haasteille ja sitä tukeville matalankynnyksen tapahtumille on selvästi kysyntää!” Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson kommentoi.

Tutkimuksen mukaan tietoisuus Nuku yö ulkona -haasteesta oli erittäin hyvä: jopa 60 % suomalaisista oli kuullut haasteesta, vaikkei siihen tällä kertaa osallistunut. Nuoret ottivat osaa haasteeseen hieman muita useammin, ja jopa 5 % 15-24 -vuotiaista nukkui yönsä ulkona.

“On upeaa, että Nuku yö ulkona -haaste saavutti ihmiset kaikkialla Suomessa näin hyvin ja osallistujia oli runsaasti kaikissa ikäryhmissä. Kiinnostus luontoa ja retkeilyä kohtaan elää ja voi hyvin“, Suomen Ladun laji- ja tapahtumapäällikkö Juhani Lehto iloitsee.

Ensi vuonna Nuku yö ulkona järjestetään 8. syyskuuta. Nuku yö ulkona -haasteen tavoitteena on saada kaikki suomalaiset ulos nauttimaan jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta retkeillä ja yöpyä luonnossa.

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi 1 000 15-79 -vuotiasta suomalaista ympäri maata. Otos edustaa tilastollisesti Suomen aikuisväestöä. Kyselyn virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kysely toteutettiin 19.–20.6.2017 ja 26.-27.2017.

Kuva: Eeva Mäkinen