Uutiset

Image

Kymmenet tuhannet nukkuivat yönsä ulkona

18.06.2017

Toista kertaa järjestetty Nuku yö ulkona sai suomalaiset liikkeelle niin luonnossa kuin kotipihoillakin. Suomen Ladun julkaisemaan Facebook-tapahtumaan ilmoittautui yli 10 000 asiasta kiinnostunutta.

Nuku yö ulkona -haasteen yhteydessä kolmeen eri kansallispuistoon, Nuuksioon, Hossaan ja Salamajärvelle nousi upeat Metsähotellit palveluineen. Pelkästään hotelleissa yöpyi lauantaina noin 1 000 retkeilijää.

Suurin Metsähotelleista sijaisti Salamajärven kansallispuistossa, jossa yöpyjiä oli yli 500 ja päiväkävijöitä saman verran.

Suomen Ladun paikallisyhdistykset ja monet muut tahot järjestivät lähes sata yleisötapahtumaa eri puolilla Suomea.

”Näiden tapahtumien kävijämääristä ei meillä ole vielä tietoa, mutta veikkaisin, että lauantain ja sunnuntain välisenä yönä yli 30 000 ihmistä vietti yönsä ulkona. Määrä nostatti Jukolan viesti, joka oli varmasti suurin Nuku yö ulkona -tapahtuma”, Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen arvelee.

Nuku yö ulkona näkyi myös sosiaalisessa mediassa, pelkästään Instagramissa on jaettu melkein 4 000 kuvaa #nukuyöulkona-tunnisteella.

Nuku yö ulkona -haasteen tavoitteena on saada kaikki suomalaiset ulos nauttimaan jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta retkeillä ja yöpyä luonnossa. Ensi vuonna Nuku yö ulkona järjestetään 8. syyskuuta.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Uudistusehdotus Metsähotellin ilmoittautumiseen

Metsähotellin varauksiin ehdottaisin takarajaksi kellonaikaa (esim. 21.00), mihin mennessä pitäisi olla paikalla tai yöpymispaikka menee muille. Salamajärven kansallispuiston tapahtumassa muutama riippukeinu heilui koko yön tyhjänä, kun varauksen tekijä ei tullutkaan. Eräät päiväkävijät olisivat halunneet jäädä yöksi riippukeinuun, mutta respa joutui kertomaan, että kaikki on varattu. Samoin kävi yövaellukselle. Vajaalla (20) ryhmällä menimme. Moni olisi halunnut tulla vielä mukaan, mutta respa ilmoitti, että ryhmä (30 ilmoittautunutta) täynnä.

Riippukeinu oli muuten hieno yöpymispaikka😁 vaikka ensikertalaisena sähelsin aikalailla!

- ma 19. kesäkuuta 2017 19.54.19