Tapahtumat

Nuku yö ulkona, Porkkalanniemi

31.08.2019

Suomen Ladun ”Nuku yö ulkona” teematapahtuma Kirkkonummen ulkoilualueella, Porkkalan niemen kärjessä. Tapahtuma järjestetään omatoimiperiaatteella, omatoimisille ihmisille. Jokainen osallistuja tuo mukanaan makuupussin ja makuualustan, sekä haluamansa eväät niin illaksi kuin aamuksi. Myös majoite (teltta, laavu, riippumaton, tms.) kannattaa tuoda mukanaan, jos sellaisen omistaa. Majoite ei ole kuitenkaan välttämätön varuste, sillä paikalle on valmiiksi pystytettynä useita erilaisia retkimajoitteita, joiden suojaan voi illan vieton jälkeen vetäytyä yöpymään.

Tapahtuma järjestetään Kirkkonummen kansalaisopiston toimesta, osana laajaa Aikojen Kulkijat III –kokonaisuutta. Tapahtuma on maksuton, mutta sinne tulee ilmoittautua Kirkkonummen kansalaisopiston kautta (https://opistopalvelut.fi/kirkkonummi/search.php?l=fi&search=nuku+y%C3%B6+ulkona). Osallistujien maksimäärä on nyt 30 henkeä, mutta sitä toivotaan voitavan vielä korottaa, riippuen joistain järjestely- ja lupa-asioista.

Kulkeminen retkipaikalle tapahtuu omatoimisesti. Jos mahdollista, kannattaa sopia kimppakyytejä muiden osallistujien kanssa jo aivan taloudellisuus- ja ympäristösyistäkin. Lisäksi Porkkalanniemen ulkoilualueiden pysäköintipaikoille ei mahdu kovin suurta määrää autoja. Lähimmältä pysäköintipaikalta on noin 800 metrin kävelymatka Porkkalan kärjen keittokatokselle. Bussit kulkevat vain Porkkalantien päähän, mistä on 3,4 kilometrin kävelymatka tapahtuma-alueelle.

Varsinaista ”virallista” ohjelmaa tapahtumassa ei järjestetä, mutta makkaranpaistoa ja turinointia harrastetaan yhdessä tapahtuman keskipisteenä toimivassa keittokatoksessa. Järjestävä taho tarjoaa siellä myös aitoa nokipannukahvia pitkin iltaa. Jos intoa riittää, tehdään myös yhdessä kävelyretki Pampskatanin kärkeen, ihastelemaan iltaisia tai öisiä maisemia ulos Suomenlahdelle. Koko tapahtuman ajan paikalla on vähintään kymmenen kokenutta retkeilijää, jotka auttavat sopivan leiripaikan löytämisessä ja vaikka teltan pystyttämisessä, jos tarvis. Sekä ovat mukana erilaisissa turinatuokioissa pitkin iltaa.

Image

Sijainti ja aikataulu

SijaintiKirkkonummi
Osoite, 02400 02400 Kirkkonummi
  
AjankohtaAlkaa: 31.08.2019, klo 15.00
Päättyy: 01.09.2019, klo 11.00

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman nimiNuku yö ulkona, Porkkalanniemi
TyyppiTapahtuma
Tapahtuman lajiRetkeily
HaastavuusErittäin helppo
Kokoontumis- / lähtöpaikkaPampskatanin keittokatos
Ilmoittautuminen26.08.2019 mennessä

Tapahtuman yhteystiedot

JärjestäjäKirkkonummen kansalaisopisto
YhteyshenkilöKari Rantanen
Sähköpostikari.hj.rantanen@gmail.com
Puhelinnumero0400299399