Metsähotelli Partaharju

Tervetuloa Metsähotelli Partaharjuun!

Paikka: Partaharjukeskus, Partaharjuntie 361, 76280 Partaharju
Aika: La 26.8. klo 12.00 alkaen

Pieksämäen Partaharjuun, Vedenjakajareitistön kuvankauniiseen järvimaisemaan nousee historian suurin Metsähotelli. Tämä yli 600-paikkainen Metsähotelli tarjoaa monipuolisen ulkoiluohjelman lisäksi elämyksellistä yö-ohjelmaa seikkailunhaluisille! Tänne kannattaa matkustaa jo hieman pidemmältäkin!

Metsähotellista voi varata järjestäjien pystyttämistä majoitteista oman ”huoneen” eli esimerkiksi retkeilyteltan, riippumaton, tentsilen tai paikan perinteisestä puolijoukkueteltasta. Ja mikä parasta: majoittautuminen Metsähotellissa on täysin ilmaista! Vaihtoehtoisesti voit varata paikan omalle teltalle tai riippumatolle.

Saapumisohjeet tapahtuma-alueelle:

Metsähotelliin suositellaan saapumista tapahtumajärjestäjän bussikyydillä, pyörällä tai jalkaisin. Kyyditys on järjestetty Pieksämäen Prisman pysäköintialueelta (Kangaskatu 6, 76100) Partaharjukeskukseen jatkuvasti liikennöivällä bussiyhteydellä, bussi ei ole esteetön. Pysäköintialue päivä- ja yövieraiden henkilöautoille on bussien lähtöpaikan vieressä, alueella on ohjaus kyltein. 

Bussiyhteys liikennöi aikavälillä:

La 26.8. klo 9.30 - 22.00 
Su 27.8. klo 8.30 - 13.00

Hinta edestakaisesta bussimatkasta on 2€/henkilö. 

Partaharjukeskuksessa parkkitilaa on rajallisesti, henkilöauton parkkeeraus alueelle maksaa 20€. Invakortilla pysäköiville osoitetaan pysäköintipaikka erikseen Partaharjukeskuksen läheisyydestä. 

Tapahtuma-aikana autolla ei ole sallittua siirtyä tapahtuma-alueen sisällä. Alueelle parkkeeraus on maksutonta liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella.

Metsähotelli Piispala 2022, Kuva: Atte Jäsberg
Metsähotelli Piispala 2022, Kuva: Atte Jäsberg

Luvassa on monipuolista maksutonta ohjelmaa kaiken ikäisille. Lisätiedot ja ohjelman aikataulut OHJELMA -sivuilla

 • Maastopyöräily: tekniikkarata ja muutama opastettu pyöräretki
 • Polkujuoksu: juoksuretkiä lähimaastoon jokaiselle taitotasolle
 • Melontakokeiluita ja ohjattuja retkiä
 • Retkeilytaitojen opastusta, esim. riippumaton pystytys, keittimen käyttö, nuotion sytytys
 • Rogaining harjoittelua
 • Metsäjooga
 • Opastettuja patikkaretkiä Vedenjakajareitisöllä
 • Perheohjelma: pihapelejä
 • Seikkailut pimeässä: heijastinpolku perheen pienimmille ja polkujuoksun ja maastopyöräilyn lamppuretket
 • Sauna ja telttasauna
 • Iltamessu 
 • Iltanuotio ja yhteislaulu

Monipuolisen tapahtumapäivän kruunaa nukkuminen teltassa, riippumatossa tai Tentsilessa tuhansien tähtien alla Partaharjukeskuksen kuvankauniissa järvimaisemassa.

Avoimen ohjelman lisäksi voit hyödyntää myös muita tapahtuman palveluita, kuten Reppukioskin maukkaita ruokatarjoiluja ja varata itsellesi myös aamupalan sunnuntaiaamuksi ilmoittautumisen yhteydessä.

Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua ja se on avoin kaikille. Tapahtumaan voi osallistua joko varaamalla majoituksen Metsähotellista tai tulemalla vain nauttimaan aktiviteeteista päivän aikana. Ilmoittautuminen vaaditaan vain tapahtumassa majoittuvilta.

Haluamme luoda Metsähotelleihin turvallisen ilmapiirin. Metsähotellissa on ympärivuorokautinen ensiapu ja järjestyksenvalvonta ja tämän lisäksi Metsähotelli Partaharjussa on myös yhdenvertaisuuden tukihenkilöitä, joille voit kertoa luottamuksellisesti, mikäli kohtaat epäasiallista käytöstä. Jos koet tilanteen, jossa sinua tai jotakuta muuta häiritään, syrjitään tai kohdellaan epäasiallisesti, ole rohkeasti yhteydessä tapahtuman yhdenvertaisuuden tukihenkilöön Petteri Tiainen (petteri.tiainen@suomenlatu.fi, 0505566844). Yhdenvertaisuuden tukihenkilö tukee osaltaan turvallisemman tilan luomista ja auttaa mahdollisten ristiriitojen ratkaisemisessa. Kaikissa tapahtumissa on kuitenkin tärkeää, että kaikki osallistujat pyrkivät myös itse huolehtimaan turvallisen tilan luomisesta. Vastuu on yhteinen, vietetään yhdessä mukava tapahtuma!

Tapahtuman järjestää Pieksän Latu ry yhdessä itä-suomen latualueen yhdistysten kanssa. Seuraa uutisointia myös Metsähotelli Partaharjun Facebook-tapahtumassa.

Yhteistyössä: