Metsähotelli Kiilopää

Tervetuloa Metsähotelli Kiilopäähän!

Paikka: Suomen Latu Kiilopää, Kiilopääntie 620, 99830 Saariselkä
Aika: La 28.8. klo 12 alkaen
 

Kiilopäälle, Urho Kekkosen kansallispuiston upeisiin tunturimaisemiin nousee yhdeksi yöksi maailman pohjoisin Metsähotelli. Tämä tulee olemaan elämys, josta ei kannata jäädä paitsi! 400-paikkainen Metsähotelli tulee henkimään tunturien tunnelmaa ja lähestyvän syksyn väriloistoa. 

Huikean kokemuksen lisäksi luvassa on paljon monipuolista ohjelmaa sekä mahdollisuus kokea opastetulla päiväretkillä Kurujen kierros. Suomen Latu Kiilopään kuuluisa savusauna lämpenee myös Metsähotellin asiakkaille.

Metsähotellista voi varata järjestäjien pystyttämistä majoitteista oman ”huoneen” eli esimerkiksi retkeilyteltan, riippumaton tai paikan perinteisestä puolijoukkueteltasta. Ja mikä parasta: majoittautuminen Metsähotellissa on täysin ilmaista! Vaihtoehtoisesti voit varata paikan omalle teltalle tai riippumatolle.

Luvassa on monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille, mm:

 • Maastopyöräily: tekniikkarata ja muutama opastettu pyöräretki (mahdollisuus vuokrata pyörä Kiilopäältä)
 • Polkujuoksu: juoksuretkiä sekä tietoisku juoksuvaeltamisesta/kevytretkeilystä
 • Retkeilytaitojen opastusta, esim. riippumaton pystytys, keittimen käyttö, nuotion sytytys
 • Suunnistus
 • Geokätköily
 • Metsä- tai tunturijooga
 • Kaksi opastettua sieniretkejä ja sieni-info yhteistyössä Marttojen kanssa 
 • Opastetut retket: Kurujen kierros ja kasvi- tai linturetki
 • Perheohjelma: pihapelejä ja Suuntamysteeri
 • Urho Kekkosen kansallispuiston infopiste ja ohjelma
 • Pimeän retket: heijastinpolku ja revontuli/tähtiretki
 • Savusauna (10 €/hlö)
 • Iltanuotio

Metsähotellin ohjelma on maksutonta, lukuun ottamatta savusaunaa ja pyörien vuokrausta. Kiilopään kuuluisa savusauna aukeaa kesän aikana tehdyn remontin jälkeen juuri sopivasti Metsähotellin osallistujille. Savusaunan tunnelmalliset löylyt ja virkistävä pulahdus Kiilopurossa kannattaa kokea itse! 

Kaiken kruunaa nukkuminen teltassa, riippumatossa tai Tentsilessa tähtien alla Ahopää-tunturin kupeessa.

Ohjelman lisäksi voit hyödyntää myös muita tapahtuman palveluita, kuten Metsäkioskin maukkaita ruokatarjoiluja ja varata itsellesi myös aamupalan sunnuntaiaamuksi.

Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua ja se on avoin kaikille. Tapahtumaan voi osallistua joko varaamalla majoituksen Metsähotellista tai tulemalla vain nauttimaan aktiviteeteista päivän aikana. Ilmoittautuminen vaaditaan vain tapahtumassa majoittuvilta. Järjestäjän tarjoamiin majoitteisiin ei saa majoittua koiran tai muun lemmikkieläimen kanssa. Hyvätapaiset nelijalkaiset ovat kuitenkin tervetulleita tapahtuma-alueella ja voivat yöpyä osallistujien omissa majoitteissa.

Haluamme luoda Metsähotelleihin turvallisen ilmapiirin, ja Metsähotelli Kiilopäässä on yhdenvertaisuuden tukihenkilöitä, joille voit kertoa luottamuksellisesti, mikäli kohtaat epäasiallista käytöstä. Jos koet tilanteen, jossa sinua tai jotakuta muuta häiritään, syrjitään tai kohdellaan epäasiallisesti, ole rohkeasti yhteydessä tapahtuman yhdenvertaisuuden tukihenkilöön Kirsi Uusitaloon (kirsi.uusitalo@suomenlatu.fi, 044 7229 350). Yhdenvertaisuuden tukihenkilö tukee osaltaan turvallisemman tilan luomista ja auttaa mahdollisten ristiriitojen ratkaisemisessa. Kaikissa tapahtumissa on kuitenkin tärkeää, että kaikki osallistujat pyrkivät myös itse huolehtimaan turvallisen tilan luomisesta. Vastuu on yhteinen, vietetään yhdessä mukava tapahtuma!

Tapahtuman järjestää Suomen Latu Kiilopää. Seuraa uutisointia myös Metsähotelli Kiilopään Facebook-tapahtumassa. 

Yhteistyössä: