Uutiset

Image

Northern Lights GeoTour - uusi matkailuvaltti Saariselän alueelle

18.12.2018

Northern Lights GeoTour avataan ensi keväänä Kiilopään ja Saariselän alueella. GeoTourin tavoitteena on esitellä alueella olevia kiinnostavia kohteita laajasti geokätköilijöille.

Aikomuksemme on tehdä kätköistä Lappi-aiheisia ja esitellä niiden kautta paikallista luontoa, kulttuuria ja historiaa. Kätköistä pyritään tekemään talvilöydettäviä, koska talvi on alueella matkailun pääsesonki. Kätköt tehdään vapaaehtoisvoimin ja niitä tulee jatkossa ylläpitämään Suomen Latu.

Kätköjen lopullista määrää ei ole vielä päätetty, mutta ajatus on, että Tourin voisi kiertää muutamassa tunnissa. Tähän on aikaa varmasti kiireisemmälläkin matkailijalla. Toki alueella on jo paljon kätköjä entuudestaan, mutta uskomme että GeoTour tuo alueen kätköilyyn uutta virtaa ja herättää myös kansainvälistä kiinnostusta.

Tavoitteena on julkaista kätköt toukokuussa 2019 noin kuukautta ennen Kiilopään megatapahtumaa. Näin ehdimme testata kätköjen toimivuuden ennen kuin megan kävijät saapuvat. Northern Lights GeoTour saa myös oman geokolikon, josta kerromme lisää myöhemmin.