Ohjelma

Midnight Sun Geocaching 2019 ohjelma

Midnight Sun Geocaching Mega-eventissä (GC7REGW) vietetään aikaa toisten kätköilijöiden kanssa ja tutustutaan Lapin luontoon. Pääpäivä on lauantai 15.6., jolloin on paljon ohjattua ja maksutonta toimintaa. Oheisohjelmana järjestetään jälleen suosittu Mega-risteily Inarijärvelle. Aloittelijoille on luvassa myös tietoisku ja opastusta geokätköilyyn - sinun ei siis tarvitse olla kokenut kätköilijä tullaksesi mukaan!

Tapahtumaviikonloppuna järjestämme lukuisia ohjattuja retkiä ja aktiviteetteja, ohjelmassa on mm. linturetki, kasviretki sekä erimittaisia patikka- ja maastopyöräretkiä. Perheille laaditaan omaa ohjelmaa. Omatoimisesti perheet voivat kiertää myös Kiilopään lyhyen luontopolun. Oheistapahtumina Kiilopäällä on Meet&Greet perjantaina, Midnight sun at Kiilopää lauantaina ja tietysti CITO sunnuntaiaamuna.

Osassa ohjattuja ohjelmia on rajoitetut ryhmäkoot, joten niihin kannattaa varata paikka ajoissa. Lisätietoa alla.

Viikonlopun ohjelma

LATAA MEGAN KÄSIOHJELMA TÄSTÄ (pdf-muodossa)

Torstai 13.6.

20-21 Letunpaistoa Maahisessa

Perjantai 14.6.

8-18 Risteily Inarijärvelle (täynnä) + eventti Ukonkivellä (GC84XWT)

Aamulla ja päivällä ohjattu patikkaretki ja maastopyöräretki Kiilopäältä. Katso retkikuvaukset ja ilmoittaudu.

17-18 Aloittelijoiden kätköilyklinikka

18-18.45 Kiilopään vuosi -valokuvaesitys

20-21 Meet&Greet -eventti (GC8752Q)

21-22 Mysteeri-ilta - ilmoittaudu ennakkoon

Savusauna lämpimänä illan ajan

Lauantai 15.6.

Päivän aikana ohjattuja retkiä mm. linturetki, kasviretki, patikointia ja maastopyöräilyä kätköillen. Katso retkikuvaukset ja aikataulut ja ilmoittaudu ennakkoon täällä!

Signal tavattavissa tasatunnein koko päivän.

10-18 Adventure Labit kierrettävissä

10.30-11.15 ja 13.15-14.00 Muumien retkeilykoulu perheille

14-16 Letunpaistoa ja nuotiolauluja

10-10.30 ja 16.30-17 Frisbeegolf-opastusta - ilmoittaudu ennakkoon

18-19 Northern Lights GeoTourin esittely 

Savusauna lämpimänä illan ajan

23:30 - 0:15 Keskiyön eventti ja ohjelmaa Kiilopään huipulla (GC8845X)

Sunnuntai 16.6.

9-10 CITO

11 Näkemiin tuntureille!

Omatoiminen kätköily

Tärkeässä osassa Kiilopään Megassa on omatoiminen retkeily ja geokätköjen etsiminen. Kätköjä on Kiilopäällä ja lähialueella lähes 200. Kiilopään länsipuolella tunturi- ja metsämaastossa kulkee 67 kätkön traili ”Kiilopään keino”.

Alueen polkuja ja reittejä on kätkötetty ajan saatossa. Kiilopään ympäristössä kulkevat kätköpolut Siula ja Rautuvankka ja Saariselän suuntaan löytyvät kätköpolut Sarvet, Kuutamolla ja Laanila-Saariselkä. Tämän lisäksi tunturikeskuksen alueella / lähettyvillä on kätköjä ainakin 1-2 päivän etsintöihin.

Urho Kekkosen kansallispuistossa on kätköjä päiväretkien ja yön yli -retkien ystäville. Puiston perusosan reitit ovat avoinna nyt myös maastopyörille, mikä lisää entisestään retkeily- ja kätköilymahdollisuuksia puistossa.


Mega-risteily Inarijärvelle 14.6.

Risteily on täynnä.

Ensimmäisen Kiilopään megaeventin yhteydessä suuren suosion saanut Inarijärven risteily järjestetään jälleen perjantaina 14.6.2019 klo 9.30-12.30.

Risteily alkaa Inarista klo 9.30. Ohjelman kohokohta on vierailu Ukonsaaressa, joka on saamelaisten historiallinen uhripaikka. Tapahtuman aikana voi kiivetä saaren laelle ihastelemaan Inarijärven jylhiä maisemia sekä voimme porukalla logata virtuaalikätkön GC7B6AA. Koska kyseessä on pyhä paikka, vierailun aikana liikumme ja juttelemme rauhallisesti. Samalla voit logata eventin Ukkosenjumalan jäljillä (GC84XWT).

Ukonsaaren jälkeen pysähdytään Pielpavuonon laiturissa (GC77DHZ), jossa patikoiden Inariin palaavat retkeläiset jäävät pois laivasta. Patikkareitin pituus on yhteensä n. 8 km ja sen varrella on upea puinen Pielpajärven erämaakirkko (GC77DHV). Linja-auto noutaa patikoitsijat Sarviniementien pysäköintialueelta kotimatkalle sovittuna kellonaikana. Laiva palaa Inariin klo 12.30. Tutustu Patikkareitin kuvaukseen & Pielpajärven erämaakirkkoon.

Iltapäivällä on mahdollisuus vierailla saamelaiskeskus Siidassa. Siida on Suomen saamelaisten kansallismuseo ja sen kokoelmat esittelevät saamelaisten henkistä ja aineellista kulttuuria. Siidan yhteydessä toimii myös ravintola Sarrit, jossa on mahdollista nauttia lounasta klo 15 asti.

Vaihtoehtona museovierailulle halukkailla on tilaisuus lähteä linja-auton kyydillä noutamaan lähiseudun kätköjä. Noudettavat kätköt päätetään paikan päällä yhdessä.

Bussikuljetus

Suomen Latu järjestää risteilylle bussikuljetuksen Kiilopäältä hintaan 15 euroa meno-paluu, alle 15-vuotiaat lapset veloituksetta. Linja-auto Kiilopäältä lähtee klo 8:00 aamulla ja kyytiin on mahdollista nousta matkan varrelta Kakslauttasesta tai Saariselältä. Paluumatkalle Inarista lähdetään klo 16 ja takaisin Kiilopäällä ollaan n.klo 18. Paluumatkalla Inarista Kiilopäälle bussi pysähtyy Karhunpesäkivellä, jossa voidaan logata Earth-kätkö (GC1E6AD) ja halukkailla on mahdollisuus tehdä ostoksia matkamuistomyymälässä.

Hinnat

Risteilyn hinta on 21 euroa henkilöltä. Bussikuljetuksen hinta Kiilopäältä on 15 euroa meno-paluu, alle 15-vuotiaat lapset veloituksetta.

Yhteyshenkilönä risteilyllä toimii Tia Taivalmäki 0400 762275, tia.taivalmaki (at) gmail.com. Ilmoitathan varauksesi yhteydessä myös alustavasti, valitsetko risteilyn lisäohjelmaksi patikoinnin, kätköilyn bussilla vai käynnin Siidassa.