Ulkoilukartta Kainuun kärkikohteista

02.07.2015|Latu&Polku Latu&Polku|Kirjat, Retkeily

Vuokatti on yksi Suomen suosituimmista matkailukeskuksista ja se ylpeilee nimenomaan ympärivuotisuudellaan. Samaan aikaan maakunnan retkikohteet ovat Suomen vähiten käytyjen joukossa. Teksti: Jouni Laaksonen

Kaikki Vuokatin-kävijät eivät ehkä tiedä, että alle tunnin ajomatkan päässä on kaksi kansallispuistoa. Hiidenportti on jylhä ja erämainen, alkuvoimaisen kalliorotkon ja vanhojen metsien puisto. Tiilikkajärvi on lempeä ja helppokulkuinen, lapsiperheitä houkuttelevien hiekkarantojen ja järven halkaisevan harjun puisto.

Lisäksi itse Vuokatti on paitsi hiihtokeskus hiihtoputkineen, kylpylöineen ja monipuolisine urheiluaktiviteetteineen, myös oiva retkikohde ja kuulu näköalapaikka.

Karttakeskuksen uutuuskartta kokoaa nämä kolme yhdelle kartalle. Eikä tässä kaikki: Samalle kaksipuoliselle kartalle on mahdutettu lisäksi Länsi-Kainuun helmet eli Rokuan kansallispuisto ja Oulujärven retkeilyalueen keskuspaikka Manamansalo.

Kartta on toteutettu mainiosti. Niin kohdevalinnat kuin kohteiden rajauksetkin ovat onnistuneita. Esimerkiksi Hiidenportin kartta kattaa myös viereiset Teerisuon-Lososuon soidensuojelualueen ja Peurajärven virkistysalueen monipuolisine reitteineen. Kartoilta löytyvät patikka- ja melontareitit, ladut, taukopaikkaverkosto ja muut matkailijan palvelut.

Ainoa, mitä jää kaipaamaan, on että Karttakeskus tekee seuraavaksi koosteen Itä- ja Ylä-Kainuun kohteista. Hossan retkeilyalueesta on oma ulkoilukarttansa jo olemassa, mutta Kainuussa on helposti kymmenen muutakin valtakunnallisesti merkittävää retkikohdetta.

Kainuun upeilla reiteillä on tilaa, hiljaisuutta ja rauhaa.

Kommentoi