Suomen Latu haastaa: Nuku yö ulkona 17.9.

12.09.2016|Latu&Polku Latu&Polku Nuku yö ulkona Ulkoile|

Suomen Latu haastaa lauantaina 17. syyskuuta suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Haasteeseen on vastannut Facebookissa jo 13 000 henkilöä.

Nuku yö ulkona -haastessa majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka kuusen alus.

"Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Yönsä voi viettää kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai vaikka takapihalla", Suomen Ladun retkeilyvastaava Juhani Lehto kannustaa.

Suomen laajat jokamiehenoikeudet mahdollistavat sen, että luonnossa voi liikkua ja oleskella melko vapaasti. Yksi merkittävimmistä oikeuksista on tilapäinen oleskelu siellä, missä liikkuminenkin on sallittua.

"Jokamiehenoikeudet eivät ole itsestäänselvyys, joten niitä kannattaa vaalia. Ja erityisesti käyttää", Juhani Lehto sanoo.

Kampanjan päätapahtuma järjestetään Reisjärvellä, johon nousee tunnelmallinen metsähotelli ravintoloineen 100 yöpyjälle.

"Reisjärven hotellipaikat on jo varattu lähes täyteen, mutta omilla majoitteilla voi vielä ilmoittautua mukaan. Yöpymisen lisäksi tarjolla on todella monipuolista ohjelmaa, mm. maastopyöräilyä ja toimittaja Mikko "Peltsi" Peltolan nuotiotarinoita."

"Jos et pääse Reisjärvelle, niin useat Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät kyseisenä viikonloppuna tapahtumia eri puolilla Suomea", Juhani Lehto lisää.

Lisätietoja Nuku yö ulkona -tapahtumista tapahtuman verkkosivuilta ja Facebookista. Osallistujia pyydetään jakamaan kuviaan ja kokemuksiaan #nukuyöulkona-tunnisteella sosiaalisessa mediassa.

www.suomenlatu.fi/nukuyoulkona

Kommentit

Nuku ulkona

Jos taivas on pilvetön aion viettää yön ihaillen tähtitaivasta mökin terassilla.

- 13.09.2016

Todellakin!

Nukkumaan voi mennä vaikka lähimetsään, miksi ei ::)

- 14.09.2016

Moni nukkuu ensi yön ulkona

Moni nukkuu ihan olosuhteiden pakosta joka yö ulkona, myös Suomessa. Asunnottomille normaalia arkipäiväistä elämää, se ihana tähtitaivas ja metsä.

- 14.09.2016

Koskapa set on mukavata touhuva.

Kairaan! Siellä met viihymmä kaikki!

- 15.09.2016

Laavulla leirintäalueen tuntumassa

Tähtitaivas ja notskikahvit laavulla ⭐️🌙

- 16.09.2016

Kylmä

Saman kokemuksen saa ,kun nukkuu HEKAN asunnossa,eikä tarvi lähteä edes kotoaan pois !

- 17.09.2016

Parveke

Voiko parvekkeella fiilistellä ?

- 17.09.2016

(Ei otsikkoa)

Hyvä idea🐐

- 17.09.2016

Parvekkeella

Partsilla ollaan, untuvapussissa. Hyvää yötä!

- 18.09.2016

Hieno kampanja

Erittäin hieno idea tämä. Jokamiehenoikeuksista olisi voinut pistää linkkiä. Ihmiset usein unohtavat, että avotulen teko ei ole jokamiehenoikeus, vaan siihen tarvitaan aina maanomistajan lupa. Ks. Esim. : http://www.luontoon.fi/retkeilynabc/retkeilytaidot/tulenteko

- 18.09.2016

Teltaq1ssa yö

Ah tätä autuutta.Töiden jälkeen teltta pystyyn puutarhaan täällä Savonmuassa ja käki lintu ja rautiainen laulavst ihanasti.

- 17.06.2017

Teltassa takapihalla!

Nukuin teltassa takapihallamme 3 vuotiaan lapsen lapseni kanssa , oli sadetta, ukkosta ja lintujen erilaista ääntelyä, tiainen ja joku muu lintu harrastivat vuorolauleloa pitkin yötä ja aamulla varhain alkoi harakoiden nauraminen, pesivät lähistöllä ja käyvät usen viiriäishäkkimme vieressä, jospa sieltä sais ruokaa! 3 vuotias nukkui äänistä välittämättä, itse en paljon nukkunut, mutta ihan mukava kokemus.

- 21.06.2017

Kiitos kommenteista

Näin kampanjan järjestäjän puolelta on ilo lukea näitä kommenttejanne. Ei muuta kuin uusiksi vain tämän kesän aikana!

Panu Könönen - 22.06.2017

nuku yö ulkona

Annin kanssa nukuttiin yö leikkimökissä pihalla. Kyllä uni maistui meille molemmille!

- 09.09.2018

Kommentoi