Paksujen pyörien päivä

28.11.2016|Latu&Polku|Maastopyöräily

Fatbike-ilmiö ei osoita laantumisen merkkejä. Paksujen pyörien huumaan ovat päässeet niin maastopyöräilyn konkarit kuin vasta harrastuksen löytäneet. Joulukuussa on jokaisen läskipyörä-harrastajan oma päivä. Teksti: Tiina Riikonen

Global Fat Bike Day polkaistaan käyntiin 3. joulukuuta. Kuva: Shutterstock

Erilaiset teemapäivät ja -kuukaudet tuntuvat olevan nykyään muodissa: on lihatonta lokakuuta, Movemberia ja siivouspäivää. Joulukuun kolmantena on viimein kaikkien fatbike-harrastajien vuoro. Silloin vietetään maailmanlaajuista Fatbike-päivää (Global Fat Bike Day). Poluilla ja nuotiopaikoille lienee siis odotettavissa todellinen läskipyöräinvaasio.

Global Fat Bike Day sai alkunsa viisi vuotta sitten Britteinsaarilta. Pari sikäläistä fatbike-harrastajaa keksi idean koota harrastajia yhteen – samana päivänä ympäri maailmaa.

Jutun juoni on keräänrtyä yhteen, ajella letkassa ja pitää porukalla hauskaa. Ainakin Suomessa ja Norjassa harrastajat kerääntyvät retkillään silloin myös nuotion ääreen ja juhlapäivän kunniaksi eväätkin ovat usein makkaraa juhlavammat.
Maailmanlaajuinen teemapäivä on vakiintunut joulukuun ensimmäiselle lauantaille. Etelä-Suomessa se on usein pahinta rospuuttoaikaa. Mikä olisikaan parempi tapa kaataa kaamos kuin riemumielin rännässä rämpiminen? Pohjoisemmassa Suomessa päästäneen ottamaan tuntumaa jo kunnon lumipyöräilyynkin.

Globaalia läskipyöräpäivää voi viettää myös Suomen Ladun maastopyöräharrastajien kanssa. Läskipyöräpäivän kunniaksi voi laittaa pystyyn oman porukan tai liittyä mukaan toisten retkille. Lisätietoja löytyy Suomen Ladun maastopyöräilyn sosiaalisen median kanavista.

facebook.com/mtbsuomenlatu

Kommentoi