Metsämieli - Kehon ja mielen kuntosali

03.10.2015|Latu&Polku Latu&Polku|Terveys, Treeni

Sirpa Arvonen on monille Suomen Ladun jäsenille tuttu hyvinvointivalmentaja ja käyttäytymistieteilijä, joka yhdisti vuosikymmenien luontoliikunta- ja valmennuskokemuksensa tutkittuun tietoon luonnon terveysvaikutuksista. Syntyi Metsämieli-menetelmä.

LUONNON FYSIOLOGISET hyvinvointivaikutukset ja myönteiset tunteet latautuvat, kun vietät aikaa luonnossa vähintään 5 tuntia kuukaudessa. Näin Metsämieli-menetelmä toimii.

METSÄ on useimmille lukijoille luontainen liikuntapaikka kaikkina eri vuodenaikoina. Metsämieli-menetelmässä yhdistetään luonnon, liikkumisen ja mielentaitoharjoitusten hyödyt kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevaksi ohjelmaksi. Omien vahvuuksien, ajatusten, tunteiden ja voimavarojen tunnistaminen tuo liikkumiseen syvyyttä, merkitystä ja mielenkiintoa.

KYSY lenkille tai metsään lähtiessäsi: Mitä kaipaan tältä lenkiltä?

HALUANKO kohottaa kuntoa ja hengästyä, haluanko rentoutua vai haluanko vain aikaa itselleni ja tilaa ajatuksilleni? Säädä lenkin pituus ja vauhti sopiviksi juuri tämän päivän tunnelmiin. Ole tarvittaessa armollinen, tarvittaessa päättäväinen.

PYSÄHDY lenkin puolivälissä ja kysy itseltäsi, miten nyt menee. Kuuntele kehon ja mielen kuulumiset. Päätä niiden perusteella loppupätkän tahti.

KYSY lenkin lopussa, mitä se antoi keholle ja mielelle. Mistä voit itseäsi kiittää?

Metsämieli – Kehon ja mielen kuntosali -kirja esittelee 55 harjoitusta, joiden myötä fyysisen ja psyykkisen kunnon välinen yhteys vahvistuu. www.metsamieli.fi

Kommentoi