Liikuntaa lääkkeeksi

06.08.2015|Latu&Polku Latu&Polku|Kirjat

Liikunta tekee hyvää - ja auttaa jopa sairauksien hoidossa.

Hoitava liikunta

Onko liikunnasta oikeasti näin paljon apua sairauksien hoitoon?

Kysymys tulee mieleen useita kertoja, kun lukee professori Ilkka Vuoren uutuuskirjaa Liikuntaa lääkkeeksi.

Kirjassa käsitellään yleisimmät terveysaiheet, joissa liikunnan on osoitettu olevan vaikuttavaa. Lista on pitkä, astmasta ummetukseen.

Vuori korostaa esipuheessaan, että ”kertynyt tutkimusnäyttö osoittaa, että liikunta on terveyden ja toimintakyvyn edistämiseen ja sairauksien ehkäisyyn ja hoitoon vaikuttava, turvallinen ja taloudellinen keino”.

Liikunta on Vuoren mukaan myös näihin tarkoituksiin erittäin kilpailukykyinen ja useimpien käytettävissä oleva keino. Tässä kohtaa on hyvä korostaa myös liikunnan sairauksia ennaltaehkäiseviä vaikutuksia.

Kirjan tavoitteena on Vuoren mukaan antaa lukijoille luotettava tieto perustaksi liikunnan käytölle oman tai läheisten terveyden hyväksi.

Professori Ilkka Vuori on kliinisen fysiologian ja liikuntalääketieteeteen erikoislääkäri, joka toimi ennen eläkkeelle siirtymistään 20 vuotta UKK-instituutin johtajana. Vuori tunnetaan työstään myös Suomen Ladussa: hän on järjestön entinen puheenjohtaja.

VUORI, ILKKA | LIIKUNTAA LÄÄKKEEKSI | 552 SIVUA |SH. 35 € | README.FI

SYÖ, LIIKU, KEHITY -oppaan kirjoittaja Mikko Rinta on Diet builder -menetelmän johtavia asiantuntijoita Suomessa. ”Jos et kiinnitä huomiota ravitsemukseen, harjoittelet turhaan”, on kirjoittajan viesti. Syö, liiku ja kehity on käytännönläheinen liikuntaravitsemuskirja, joka on suunnattu niin kuntoilijoille kuin ravintovalmennusta antaville ammattilaisille.
FITRA.FI

KAHVAKUULA on suosittu kuntoilumuoto niin kotona, kuntosaleilla kuin urheiluseuroissa. Uutuusoppaan avulla voit treenata Suomen parhaiden kahvakuulavetäjien opastuksella. Oppaassa käydään läpi tehokkaimmat kahvakuulaliikkeet ja hyödynnetään kahvakuulaa osana muuta harjoittelua. Kirja sopii kahvakuulasta innostuneelle kuntoilijalle, ja se tarjoaa laajan liikepankin ja useita harjoitusohjelmia.
DOCENDO.FI


KEHONPAINOHARJOITTELUSTA on povattu tämän vuoden trendilajia – ja vastapainoa kuntosaliharjoittelulle. Kehonpainoharjoittelu on voimaharjoittelun muoto, jossa vastuksena käytetään oman kehon painoa. Tyypillisiä harjoitteita ovat esimerkiksi leuanveto ja dippipunnerrus. Body Weight Training -ammattilaisten, Jukka Rajalan ja Jarno Härkösen kirjoittama opas esittelee juuri näitä liikkeitä havainnollisesti.
FITRA.FI

Kommentoi