Kuntoon kotona

17.02.2015|Latu&Polku Latu&Polku|Liikunta, Terveys

Kotikuntoilu on nyt kovassa nousussa. Latu&Polku testasi kaksi verkossa toimivaa palvelua. Teksti: Panu Könönen

Kuva: Noora Federley

Jumppasali on niin "last season", nyt treenataan kotona.

Osin trendiä selittää pitkään jatkunut heikko taloussuhdanne, mutta myös erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joiden laatu ja tarjonta on parantunut aivan viime aikoina. Latu & Polku testasi kotimaisen ”joogasalin” ja kansainvälisen ”pilatesstudion”.

Kotimainen Yoogaia on maailman ensimmäinen interaktiivisia livetunteja netissä tarjoava joogasali – ja mikä parasta tunteja on tarjolla myös suomeksi. Jos livetunti ei sovi omaan aikatauluun, niin tallenteen tunnista voi katsoa myöhemmin.

Niin kovasti kuin haluaisi kehua kotimaista, niin palvelun tarjoama kuvan laatu ei ole kaksinen ja muutaman kerran livetuntia häiritsi äänen kiertäminen. Ohjaajien taso myös vaihtelee turhan paljon.

Palvelussa on kuitenkin paljon hyvää. Käyttöliittymä on selkeä ja lajivalikoima on laaja: pilateksen ja joogan lisäksi tarjolla on kahvakuulaa ja muuta kehon huoltoa. Palvelu on myös kehittyvä, uusia ohjaajia ja tunteja on tullut lisää tammikuussa tehdyn testijakson jälkeen (hinta 10 €/kk).

FI.YOOGAIA.COM

Pilates Anytime tarjoaa mielettömän määrän nauhoitettuja pilatestunteja maailman huippuohjaajilta. Joukossa on muun muassa sellaisia pilates-julkkiksia kuin Alycea Ungaro, jonka kirja Pilates on käännetty myös suomeksi. Pilates Anytimen kautta voi tutustua myös erilaisiin pilateksen suuntauksiin. Lehden testiryhmä ihastui erityisesti BASI-pilateksesta: kyseisen suuntauksen kehittäjän Rael Isacowitzin tunnit tarjosivat todella tiukat vatsalihastreenit.

Tuntien seuraaminen vaatii joko kokemusta pilateksesta tai kohtuullista englannin taitoa. Jos ehdot täyttyvät, niin luvassa on erinomaisesti ohjattuja ja rakennettuja kuntoiluhetkiä niin vasta-alkajille kuin ohjaajillekin (hinta 14 €/kk).

PILATESANYTIME.COM

Kommentoi