Kätköllä: Kirkkotien maisemat

10.03.2015|Latu&Polku|Geokätköily, Luonto, Retkeily

Kesälomalla Nurmeksessa lähialueen karttaa tutkiessa osui minulle tuntematon paikka silmiin: Raesärkät. Teksti: Mika Asikainen

Mikähän paikka se on? Vastaus löytyi – jälleen kerran – gepsistä: Raesärkät on Natura 2000-alue, jonne on helppo lähteä päiväretkelle kauniisiin maisemiin. Alueella on harjuja, soita ja lampia sekä viihtyisiä taukopaikkoja. Päivän retkikohde oli valittu!

”Kirkkotien maisemat” on aivan erityinen geokätkö, geolodju, jossa yhdistyvät kätköily ja lodjaus. Geolodjun voi etsiä perinteisten lodjujen tapaan myös sanallisten vihjeiden avulla ilman gepsiä. Meillä oli toki myös gepsi mukana muiden kätköjen varalta.

Retkemme eteni historiallista harjupolkua pitkin mielenkiintoisia paikkoja esittelevän kätkötekstin vihjeiden mukaan. Maisemat olivat todella upeat. Suolammet hohtivat sinisinä ja vihreinä. Männyt ja kuiva kangas tuoksuivat auringon paahtaessa niitä. Siistimpiä nuotiopaikkoja en ole tainnut kuunaan nähdä, oli todellinen ilo istua eväille.

Kuumassa keskikesän säässä luonto oli jo melko hiljainen. Varoitteleva pikkukuovi poikasensa kanssa yllätti samoin kuin polulle eteemme laskeutunut värikäs täpläsiilikäs. Lammessa uiskenteli komeita ahvenia ja lämmin päivä houkutteli myös kätköilijät uimasille. 

Kätköpurkki löytyi täsmälleen neuvotusta paikasta ja oli iloksemme erinomaisessa kunnossa. Vaikka emme varsinaisesti lodjausta harrastakaan, niin kätkössä olleella leimasimella leimattiin kuitenkin oma T-paita. Joensuuhun pyrkivä reissaava esine, eli TB, jätettiin purkkiin, kun oma kesämatkamme ei tällä erää vienyt tätä lähemmäs Joensuuta. Olipa mukava hellepäivän kävely.

Sarjassa esitellään kiinnostavia geokätköjä. www.geocache.fi

Kommentoi