Karhuja ja kierroksia

21.06.2016|Latu&Polku Latu&Polku|Retkeily

Kesäloma ei ole mitään ilman hyvää kirjaa, tässä muutama lukuvinkki.

Karhunkierros on yksi Suomen suosituimmista vaellusreiteistä. Klassikko. Retkeilytoimittaja Jouni Laaksonen on kirjoittanut alueelta Retkeilyoppaan ja tehnyt hyvää työtä. Kirjassa esitellään 20 erilaista reittiä, mutta vinkataan myös, missä kannattaa poiketa polulta, jotta näkee upeimmat maisemat tai vesiputoukset. Oppaassa on tarkat ulkoilukartat ja kierreselkä, joten se toimii hyvin myös karttalaukussa (24,90€).
karttakeskus.fi

Karhu kiinnostaa kansaa. Pohjois- ja Itä-Suomen kuvauskopeille on jonoa ja Haminassa asuinalueelle eksyneestä yksilöstä tuli toukokuussa julkkis. Hieman toisenlaisen näkökulman tuo Kimmo Ohtosen kirja Karhu – voimaeläin (39,90€), joka käsittelee Karhu-kuvien ja -tarinoiden kautta tekijän omia kokemuksia perheväkivallasta.
docendo.fi

Ruokailu on usein koko retken kohokohta. Pitkällä vaelluksella tärkeintä on energiansaanti, mutta lyhemmälle retkelle voi lähteä herkuttelemaan. Julkkiskokki Sami Garam on tehnyt yhdessä valokuvaajapoikansa Kasperin kanssa 15 retkeä, Karhunkierroksesta hiihtoretkeen. Jokaiselle retkelle on mietitty helppo, mutta maukas retkiolosuhteissa toimiva menu. Keittiö retkellä (34€).
metsakirjakauppa.fi

Kommentoi